Gondolt már arra, hogyan kell kinéznie egy fotónak az önéletrajzban? Ha érdekli a gondozói munka, cégünk létrehoz egy profilt az ön számára a rendszerben, amely látható az üzleti partnerek és a családok számára, akik gondozókat keresnek szeretteik számára. Természetes, hogy a munkáltatók általában a profilkép alapján is kiválasztják a munkavállalót, és ez nem diszkrimináció. A fotó még nagyobb súllyal esik latba a család döntése során, hogy beengedjék-e az illetőt a szülő vagy nagyszülő ápolására.

Reprezentativitás

Az önéletrajzában szereplő fénykép önt képviseli, és az, hogy odafigyel rá, tükrözi az élethez és a munkához való hozzáállását. Tehát ne vegye félvállról. Ez az első dolog, amit a potenciális munkáltató észrevesz, és ez dönt az első benyomásról, ami alapvető fontosságú. Helyénvaló, hogy szerepet játszik, amikor egy vállalat vagy egy család választ az állásra jelentkezők közül. A nem megfelelő fotó negatív benyomást kelt. Csökkenti az esélyét a sikerre és a megpályázott állás megszerzésére. Egyáltalán nem maga a megjelenés dönt, mint gondolnánk, hanem a fotó minősége és alkalmassága. Ezért adunk néhány tippet arra vonatkozóan, hogyan érhet el sikert ízléses fényképpel.

Minőség

A fénykép legyen egyszerű, színes és jó minőségű, nagyobb felbontású. A homályos, fókuszálatlan, túl kicsi fotókat kerülni kell. Fényképezzen természetes nappali fényben, ne rossz megvilágításban, hogy jól látható legyen. Ne legyen látható árnyék mögötte, és ne használjon vakut. A fénykép formátuma fontos, a legmegfelelőbb az úgynevezett DIN formátum, azaz a 2:3 vagy 3:4 képarány. A személyi igazolványból vagy útlevélből szkennelt fényképek nem alkalmasak.

fotó

Frissesség

A fényképnek a jelenből kell származnia. Ne küldj olyan elavult fényképet, amelyen 20 évvel fiatalabb vagy, vagy jelentősen eltérsz a mostani kinézetedtől, és nem hasonlítasz önmagadra – például más a hajszíned. Amikor egy állásinterjún meglátják önt, nem fog hitelesnek tűnni.

Minimális igazítások

Óvakodjon a túlzott effektektől, szűrőktől vagy retusálástól. A merész szerkesztések jól használhatóak a közösségi médiába, például az Instagramra szánt fotókhoz, de nem az önéletrajzhoz, amikor állást keres. A fotónak azt kell mutatnia, hogyan néz ki valójában.

fotó

Fénykép önről

Készítsen egy képet csak magáról, tárgyak (autók a háttérben, egy pohár alkohol vagy cigaretta a kezében) és emberek nélkül. Ne küldjön olyan fényképeket, amelyeken gyermekekkel, más emberekkel, háziállatokkal vagy olyan ügyfelekkel látható, akiket korábban gondozott. Ne viseljen napszemüveget vagy fejfedőt – kalapot, sapkát, siltes sapkát -, hogy tisztán legyen látni az arcát és a szemét. Azzal, hogy tekintetét közvetlenül a lencsébe irányítja, kapcsolatba kerül a szemlélővel. Az önéletrajzban ne szerepeljenek családi partikról, nyaralásról, szabadidős tevékenységekről vagy vezetés közben készült fényképek. Ne küldje el a csoportképekből kivágott arcát. A pillanatképek sem megfelelőek.

Portré

A fényképnek portré típusúnak kell lennie, hasonlóan a személyi igazolványhoz vagy más dokumentumhoz, azaz az arcot nagyjából a vállakig ábrázoló képnek. Az egész testet vagy a derékig ábrázoló fotók használhatatlanok. A legideálisabb, ha semleges, monokróm háttér van mögötte, egy világos fal, zavaró elemek – készülékek, bútorok, festmények, virágcserepek – nélkül. Kerülje a tükörképeket és a szelfiket, amelyek amúgy sem elég jók a telefon előlapi kamerája miatt. Kérjen meg valakit, hogy készítsen önről egy képet, nem kell, hogy profi fotós legyen, kérjen meg egy önhöz közel álló személyt.

Természetesség

Tartsa meg természetes énét. A nőknek a fotókon finoman ápoltnak kell lenniük. Kerülje a merész sminket, a rúzst vagy a feltárulkozó ruházatot. Mosolyogjon finoman, hogy szimpatikusnak és barátságosnak tűnjön. Ne nézzen túl komolyan, de ne is túl gúnyosan. A fülig érő mosoly nem megfelelő, ahogyan a csücsörítő ajkak sem. Vigyázzon az öltözékre, válasszon formálisabb jellegű ruhákat (ne melegítőnadrágot, inkább alkalmi, de nem túl formális ruhát, öltönyt), bár ezeknek csak egy kis része lesz látható. Mindenképpen ápoltnak kell látszania a fotón, jól fésültnek kell lennie, megmosott hajjal, hogy ne tűnjön ápolatlannak. Jellegzetes ékszerek – az olyan fülbevalók vagy nyakláncok, amelyek elvonják a figyelmet az arcáról, nem elfogadhatóak.

Ha érdekli a gondozói munka, számos állásajánlatunk van vonzó anyagi juttatással több országban, ahol jó életkörülményeket kínálnak.