Az alkalmazottakat a munkateljesítményükkel összefüggésben kívánatos motiválni. Nem elég csak a fizetést emelni. A megfelelő munkáltató az értéknövelő eszközökhöz is nyúl. A juttatásoknak köszönhetően a munkavállalók sokkal nagyobb lelkesedéssel és elkötelezettséggel járnak dolgozni. Ezek jobb teljesítményre és nagyobb erőfeszítésre késztetik őket. Emberileg is jobban érzik magukat, mivel megtapasztalják az elismerés érzését. Az érzést, hogy valaki értékeli őket. A cégek és vállalatok által nyújtott juttatások a munkavállalóknak a 21. században kétségtelenül maguktól értetődők. Ezeket minden komoly, a munkaerőpiacon vonzóvá válni kívánó vállalatnak fel kellene ajánlania.

Az alkalmazotti juttatások azonnal megszólítanak

Az alkalmazotti juttatások nem csupán a fizetés egyszerű kiegészítése. Ismeri azt az érzést, amikor új állást keres, az álláshirdetéseket lapozgatja és az apróhirdetéseket böngészi. Azok, amelyek hozzáadott értéket képviselnek, a legérdekesebbek az ön számára. Természetes jelenség, hogy az emberek örülnek, ha a munkáltatójuk bizonyos igényekkel rendelkező emberként, és nem csupán statisztikai mutatószámként tekint rájuk. Megmutatja nekik, hogy értékeli a munkájukat, és nem csak eszközként tekint rájuk, hogy profitot termeljen. A juttatások biztosításával a munkáltató támogatja a cég csapatszellemét. Kölcsönösség lép fel, a munkavállaló ad valamit a cégnek, a cég pedig visszaadja azt a munkavállalónak. Sok álláskereső számára a juttatások biztosítása a döntő tényező, amely arra készteti őket, hogy mindenáron sikerrel vegyenek részt az interjún, és megszerezzék az adott állást. Arról, hogy miért kell motiválni az embereket a munkahelyen, itt olvashat bővebben.

A hozzáadott érték formái

A cégek érdekes pénzügyi és nem pénzügyi juttatásokat nyújtanak. Többnyire a kettő kombinációját használják. A pénzügyi bónuszok közé tartoznak például: tizenharmadik fizetés, közlekedési és lakhatási támogatás, kiegészítő nyugdíjbiztosítás, törvényen felüli étkezés, élet- és munkahelyi évfordulók jutalmazása, sporttevékenységek költségtérítése, a vállalati termékekre vonatkozó kedvezmények. Érdekes nem pénzügyi juttatások: mobiltelefon, laptop vagy autó magáncélú használatának lehetősége, extra szabadság, rugalmas munkaidő, különböző képzések, céges csapatépítés és rendezvények, ingyenes italok és gyümölcsök a munkahelyen, otthoni munkavégzés lehetősége vagy pihenőszoba. Ide tartozik például a csocsózás vagy a munkahelyi masszázs lehetősége. A juttatások jelentős hatással vannak a munkavállalók produktivitására, teljesítményére és a vállalati kultúrára.

Alkalmazotti juttatások és vállalati professzionalizmus

Az extra tulajdonságokat nyújtó cégek közé tartoznak a jó hírű vállalatok. Bizonyára a juttatások biztosításának is köszönhetik, hogy ebbe a kategóriába sorolhatók. Ide tartoznak a világ vezető vállalatai, mint például a Facebook és az IKEA. A svéd bútorgyártó a munkavállalóknak sportolási, közlekedési, nyugdíjbiztosítási, extra szabadságot vagy munkavállalói kedvezményeket biztosít. Mark Zuckerberg a vállalat alapításának évfordulója alkalmából úgynevezett születésnapi ünnepséget rendez alkalmazottai számára, amelyen mindenkit megajándékoz. A személyzetnek saját fizioterapeutája és csontkovácsa van. Évente egyszer kibérelnek egy sportkomplexumot, ahol a napot közös sportjátékokkal töltik. A Facebook alapítója a dolgozók kényelmét helyezi előtérbe, ezért lehetővé teszi, hogy a dolgozók egyéni preferenciáiknak megfelelően különböző eszközökkel és szerszámokkal dolgozzanak. Például, ha valaki jobban teljesít egy Apple számítógépen, akkor azt megkapja a munkához. Hetente egyszer a munkavállalók élhetnek a lehetőséggel, hogy otthonról dolgozzanak.

Milyen juttatásokat biztosítanak a munkavállalóknak a Legjobb munkáltató 2021-ben felmérés egyes kategóriáiban első helyet elérő vállalatok? A 365 bank digitális bank a bónuszok között Multisport-kártyát, mentális egészséget támogató programot, új kolléga ajánlásáért járó jutalmat, szüléshez nyújtott támogatást és oktatási programokat is kínál. Az ESET partikat és csapatépítőket, anyagi juttatásokat kínál házasságkötés és szülés esetén, lehetőséget a kerékpáros munkába járásra, egészségügyi hetet vagy úgynevezett sickdays-t, azaz fizetett szabadnapokat egészségügyi problémák esetén.

Előnyeink

Az Atena csatlakozik azon vállalatok sorához, amelyek juttatásokat kínálnak alkalmazottaiknak. Gondol az egészségükre. A koronavírus világjárvány idején ingyenes vitamincsomagokkal látta el őket, és minden irodát biolámpával látott el. Lehetőséget biztosít alkalmazottainak a Multisport-kártya használatára, amellyel kedvezményes belépést kaphatnak a sportlétesítményekbe, ezzel is elősegítve az egészséges életmódot, és követve a következő mottót: “Egészséges testben egészséges lélek”. Emellett céges telefont kínál internet-hozzáféréssel magánhasználatra és jutalmakat a munkahelyi évfordulók alkalmából. A havonta egyszer megrendezésre kerülő közös csapatépítő eseményeken a kollégák erősítik kapcsolataikat, és erőt merítenek a jobb munkavégzéshez. Lehetőségünk van arra, hogy feldobjuk a munkanapjainkat azzal, hogy csocsóban mérkőzzünk meg kollégáinkkal. Mindez hozzáadott értéket jelent a belső munkatársak számára.

Nem feledkezünk meg a külső munkatársainkról sem,akiknek különböző juttatásokat biztosítunk, például szállást és szállítást közvetlenül a lakcímről a munkahelyre, bónuszt ismerősök ajánlásáért, heti kétszeri előleget, lehetőséget arra, hogy értékes nyereményekért játszanak, ha megosztják állásajánlatainkat a közösségi hálózatokon, vagy visszatérítést egy átképző tanfolyamra. Az összes kedvező juttatásunkat ITT találja meg.