Cégünk a modern és progresszív vállalatok közé tartozik, amelyek a kollegiális kapcsolatok kiépítésében és a munkahelyen kívüli ismerkedésben gondolkodnak. Rendszeresen, havonta egyszer szünetet tartunk a munka nyüzsgésében valamilyen – néha aktív, néha kevésbé aktív – tevékenységre, amely során mindig feltöltődünk energiával a jobb munkateljesítmény érdekében. Hová vezettek a lépteink októberben és novemberben, és mit tapasztaltunk ezeken a csapatépítő eseményeken?

Gokartozás

Szlovákiai központunk úgy döntött, hogy egy októberi délutánon egy kis izgalomban vesz részt – gokartversenyzésben. A Besztercebánya és Zólyom közötti Szliács fürdővárosba mentünk, ahol a pálya található. Többünknek ez volt az első alkalom az életében, de biztosan nem az utolsó. Mindenki, aki részt vett, három kört vezetett, ami nagyon tetszett és élveztük. A nyolc perces adrenalinmenet gyorsan eltelt. Bár összesen 24 percig vezettük a gokartot, úgy tűnt, mintha csak egy pillanat lett volna.

Bowling

Novemberben egyértelmű volt a választásunk a tevékenységünkre. Munka után bowlingozni mentünk, és jól éreztük magunkat. Utunk egy Besztercebányai helyre vezetett. Az első alkalommal játszó kollégákon egyáltalán nem látszódott a tapasztalatlanság. Rögtön első alkalommal jól ment nekik a játék. Jól éreztük magunkat, és nagyszerű élményben volt részünk. Egy óra minőségi időtöltés nem volt elég nekünk, így hamarosan biztosan újra ellátogatunk a bowlingpályára.

Szent Erzsébet- dóm Kassán

A Kelet metropoliszában, Kassán működő magyar részlegünk ellátogatott a Szent Erzsébet-dómba. Így a kolléganőink kellemes időt töltöttek a saját városukban. A leghíresebb szlovák idegenvezető, Milan Kolcun kísérte őket. Érdekes információkat tudtak meg ennek a gyönyörű történelmi épületnek a belsejéről.

Hubertus- lovaglás 2022

A következő hónapban a kassai részleg megnézte a Hubertus-lovaglást, amely Szlovákia egyetlen állatorvosi egyeteme – a kassai Állatorvosi és Gyógyszerészeti Egyetem – által évente megrendezett hagyomány. Ezzel az ünnepséggel zárul a lovas- és vadászszezon. A lovasok az egyetem területéről elindultak a városon át a Fő utcára, ahol a kassai Állami Színház előtt gyülekeztek. A beszédek és köszöntők után feldíszítették a lovakat, majd az ünnepség a “róka” vadászattal zárult, amikor a lovasok a mester (a vadászok vezetője) vezetésével elindultak a kassai erdőkbe, hogy üldözőbe vegyék a jelképes zsákmányt. Az időjárás is ideális volt ahhoz, hogy süteményeket és jó kávét fogyasszunk egy francia kávézóban, amelynek tulajdonosai egy igazi párizsi cukrász szlovák feleségével. Az irodába visszatérve a kollégák találkoztak az erdészekkel is, akiknek aláírásukkal hozzájárultak a Kassa környéki erdőkben történő fakivágások elleni petícióhoz. Ezzel jót tettek a természetünkért.

Mozilátogatás

Román kollégáink úgy döntöttek, hogy a novemberi csapatépítés részeként meglátogatják a mozit, és egy jó film mellett lazítanak. Megnézték a Teambuilding című tematikus vígjátékot, amelyet szándékosan választottak. A román film egy nagyvállalat környezetében játszódik, amely csapatépítést szervez. Ez a találkozó összehozza az összes kollégát az egyes kirendeltségekről és így az egész vállalatról.

Mit gondolnak az ATENA dolgozói a csapatépítésekről?

Megkérdeztük néhány kollégánkat, hogyan szeretik a csapatépítést, és hogyan vélekednek erről a vállalati kultúrával kapcsolatos tevékenységről.

Peda a horvát részlegről: “Nagyon élveztem a gokartozást. Ez volt az első alkalom, és remélem, hogy a jövőben újra megtehetem. A csapatépítést nagyon pozitívan fogom fel a kollégáim jobb megismerése szempontjából, de a mindennapi életben is szükséges változásként. :)”

Ľudo a számlázási részlegről: “Az ilyen tevékenységek jót tesznek, kiszellőztetjük a fejünket, jól szórakozunk, jobban megismerjük egymást és új ötletekkel állunk elő.:) Szerintem ez egy nagyszerű módja annak, hogy munka után a kollégákkal együtt pihenjünk, amire gyakran szükségünk van, és valószínűleg egyre gyakrabban lesz rá szükségünk. :D”

Mária a román részlegről: “A csapatépítésben azt szeretem a legjobban, hogy lehetőségünk van megismerni a kollégáinkat egy másik szemszögből. Például megtudjuk, hogy mit szeretünk csinálni a szabadidőnkben, szeretünk-e utazni, így könnyebb kitalálni más csapatépítő programokat, amelyeket szervezhetnénk, hogy mindenki jól érezze magát és jól szórakozzon. Ez egy nagyon jó lehetőség arra is, hogy egy időre kiszakadjunk a munkából és a mindennapi élet monotonitásából. Ami az utolsó csapatépítést illeti, azt mondhatom, hogy nagyon szórakoztató és pihentető volt, mert megnézhettünk egy román vígjátékot, amelynek szintén Teambuilding volt a címe. Mondhatom, hogy a film néhány pillanatában magunkra találtunk, ami még jobban megnevettetett minket. A román filmgyártást is népszerűsítettük, hogy az emberek többet nézzék. Néhány filmben valóban megvan a potenciál, hogy sikeres legyen. Elmondhatom, hogy ez a film az utóbbi évek egyik legjobb román vígjátéka volt, ami büszkeséggel tölt el.”

Viktória a magyar részlegről: “A csapatépítés folyamatosan motivál minket, és egyúttal javítja a kollégák közötti kapcsolatokat is. A legutóbbi csapatépítés során lehetőségünk volt ellátogatni a város történelmi részébe, ahol láthattuk a lovas szezon végének gyönyörű ünnepségét (Hubertus lovaglás), és egy nagyon érdekes előadást is hallhattunk a Szent Erzsébet székesegyházról.”.

Andela a horvát részlegről: “A gokartozás olyan élmény volt, amiről nem tudtam, hogy ennyire érdekes lehet. Az adrenalin megtapasztalása jó dolog. Az embereknek legalább havonta kétszer kellene valamilyen tevékenységet végezniük, hogy szabadnak és frissnek érezzék magukat.”

Ön mit gondol a csapatépítésről? Mivel tölti szívesen az idejét munka után?