Miközben sok vállalat összeomlik a koronavírus-járvány idején, néhány kis- és középvállalkozás számos új és visszatérő ügyféllel találkozik.

Mindenféle vállalkozás kreatívan tanul alkalmazkodni a vírus okozta változásokhoz, így nem meglepő, hogy néhány hagyományos vállalkozás is sikerrel jár ebben a helyzetben. Erre elsődleges példát jelentenek azok a vállalkozások, amelyek segítenek az embereknek abban, hogy szociálisan elhatárolódjanak másoktól.

Íme egy lista azokról a kisvállalkozás-típusokról, amelyek világjárvány idején emelkednek.

Takarítási szolgáltatások

A koronavírussal kapcsolatos aggodalmak országszerte történő terjedésével szinte magától értetődő, hogy az irodák, éttermek és otthonok fertőtlenítését végző professzionális takarítási szolgáltatások iránt nagy a kereslet.

Szállítási szolgáltatások

Mivel sok fogyasztó fél elhagyni otthonát, vagy a kormány azt tanácsolta, hogy a válság idején maradjanak otthon, a hivatásos kézbesítőszolgálatok felálltak, hogy házhoz és üzletbe szállítsák az árukat.

Játékfejlesztők és kiskereskedők

Sokan kénytelenek otthon maradni. A társasjátékokat és rejtvényeket készítő kisvállalkozások tehát népszerűek, mert segítenek a családok szórakoztatásában.

Fitneszeszközökkel rendelkező vállalatok

Mivel sok fitneszközpont bezárt, az emberek otthon kezdtek el edzeni, hogy fittek maradjanak. A jógamatracok vásárlása valószínűleg az első számú vásárlás, de más fitneszeszközök is sikert aratnak.

Pékségek

A világjárvány miatt egyre több embernek kell időt töltenie otthon főzéssel, sütéssel és mindenféle új receptek elkészítésével. Ezzel szemben a kenyérsütést lehetővé tevő vállalatok, köztük a liszt- és élesztőgyártók kereslete jelentősen megnőtt.

Kertészkedés

Az emberek saját maguk termesztik a gyümölcsöket, zöldségeket és növényeket, mert egy kicsit ijesztő lehet elmenni a boltba. A boltok készletei korlátozottak, és egyszerűen több idő áll rendelkezésre az otthoni termesztés kipróbálására.

“A győztesek a célra koncentrálnak, nem az akadályokra”

Mikail Nejms