Дали го знаете чувството кога имате желба и интерес за работа , а го немате потребното искуство или не сте доволно квалификувани ? Доколку сепак би ви дале можност и би ве ангажирале за работата што сакате да ја работите, би биле благодарни и ценеле . Ако барате работа дадилка, сега – божиќната сезона – е вистинското време да искористите шанса.

Патувајте со основите на јазикот

Ако знаете само неколку зборови или едноставни фрази од германски или англиски јазик, но сепак сакате да патувате, треба да ги користите за време на претстојната сезона на божиќните празници. Во декември, семејствата и партнерите ќе примаат и бебиситерки со основите на јазикот , бидејќи има помалку од оние кои се подготвени да заминат на работа во овој период. Ова особено се однесува на персоналот со комуникативно ниво на странски јазик. Знаат дека без проблем ќе најдат работа на почетокот на следната година, па затоа за време на празниците претпочитаат да се опуштат и да ги поминат празниците дома со семејството.

Шанса за долгорочна соработка

Почнувајќи од новата година, ќе се соочите со висока конкуренција, па нема потреба да се двоумите. За семејствата ќе биде потешко да прифатат дадилки со јазични основи, бидејќи тие можат да избираат од голем број од оние кои го зборуваат јазикот на високо ниво. Дополнително, доколку се докажете во даденото семејство за време на Божиќната смена, постои можност тие да сакаат да продолжат да работат со вас. Ова ви дава можност да добиете стабилна и долгорочна работа со мотивирачка плата. Ќе обезбедите сигурност на работното место во ерата на вртоглаво растечки цени на храната, енергијата и горивото.

Атрактивна финансиска проценка

Дополнително, ќе си ја подобрите платата за три божиќни и еден новогодишен бонус во вид на 100% доплати во висина на дневницата. Покрај бонуси за одработени празници, ќе добиете и бонус за превоз и целосно надоместување на патните трошоци. Ниту ова не ве убеди дека навистина вреди да се патува за време на празниците? Нашите понуди за работа со детални информации и проценка на платата, вклучително и дополнителни плаќања, можете да ги најдете овде.

Ако сте заинтересирани да работите во странство и да заработите пристојно живеење, сега е совршено време. Не чекајте и не губете ја приликата. Уште се двоумите? Погледнете 10 причини зошто веднаш да патувате. Ако сакате да работите на ниво на вашиот германски или англиски јазик и да го збогатите со нови зборови, прочитајте совети како да го подобрите вашиот странски јазик. Доколку сеуште немате искуство со работа во странство, прочитајте како да избегнете културен шок по пристигнувањето во непозната земја.

Божиќните празници ги поминавте во странство? Како ви се допадна божиќната атмосфера во друга земја и какви разлики забележавте кога ги прославувате празниците таму и дома? Споделете ги вашите искуства во коментарите подолу. Би сакале да ги прочитаме.