Пандемијата на Ковид го промени светот во кој живееме. Некои работи, како честите карантини и ограничувањата за патување, дојдоа и поминаа. Сепак, некои од промените воведени за борба против пандемијата се тука да останат. Еден од нив е несомнено домашната канцеларија . Обично, секое решение има свои „ несакани ефекти “. Но, прашањето е дали всушност предизвикува повеќе проблеми отколку што решава.

Предности на домашна канцеларија

Нема сомнение дека далечинското работење ги подобрува можностите за регрутирање . Ако можете да изберете кандидати од целата земја наместо од еден регион, полесно е да најдете образовани и квалификувани вработени.

Друга значајна предност е намалувањето на трошоците . Бидејќи има помалку луѓе кои работат во канцеларија, трошите помалку енергија. За жал, овие придобивки имаат своја цена.

Негативни страници домашна канцеларија

Ако гледаме целосно аналитички, вработените треба подеднакво да ја извршуваат својата работа без разлика каде се наоѓаат. Но, тоа не е реалност. Луѓето кои работат од дома имаат тенденција да се чувствуваат послободни и надвор од контрола , а некои дури и не се однесуваат како да работат со полно работно време.

Дали сте го слушнале цитатот: „Довербата е добра, контролата е подобра“? Ако сакате вашите вработени да бидат продуктивни дома како и во канцеларијата, треба да реагирате кога некој опушта. Ако некој ја напушти канцеларијата на 15 минути за да го шета своето куче, тоа би ви било неприфатливо. Зарем не треба да биде исто ако вашите вработени работат од дома? Стотици софтверски решенија ви помагаат да ја следите нивната продуктивност. Дали мислите дека тоа е невозможно во вашето поле на работа? Тогаш или вашиот систем е застарен или навистина не сте се обиделе да го најдете вистинското решение.

Намалена мотивација

Многу луѓе велат дека се посреќни кога работат од дома. Тоа им заштедува време што инаку би го потрошиле патувајќи до работа, а исто така прави да се чувствуваат поудобно дома. Сепак, оваа погодност може да има негативни ефекти. И ова главно се однесува на професиите кои бараат, исцрпуваат или бараат раст. Но, ако не ја напуштите вашата комфорна зона, немате начин да растете . Наместо да се развиваат, вработените остануваат долго на истото место бидејќи е погодно.

За среќа, ова не е проблем што не може да се поправи. Многу компании им дозволуваат на своите вработени да работат од дома, но бараат од нив да ја посетуваат канцеларијата еднаш или двапати неделно. И нивното извлекување од нивната комфорна зона не е единственото нешто што работодавците го постигнуваат на овој начин – тие можат лично да комуницираат со своите колеги во канцеларијата, што значително ја зголемува тимската работа и социјализацијата и придонесува за подобра психолошка состојба.

Ако тоа не е можно во вашиот случај, доволно е често да организирате мали активности за градење тимови. Тоа може да биде пешачење во шума или само посета на бар за пијачка или две. Ќе бидете изненадени од резултатите што може да ги даде!

Кој начин е подобар?

Сè на сè, може да се каже дека за многу луѓе ширум светот, работата од дома е новата „ норма “. Без разлика дали тоа им се допаѓа на бизнисите или не, тие мора да се прилагодат ако сакаат да имаат доволно работна сила. Во спротивно, мора да ги ограничат опциите кога бараат нови засилувања за тимот.

Не постои правилен или погрешен одговор кој е подобар. Сепак, има правилни и погрешни постапки и реакции . Ако одлучите дека сите ваши вработени мора да работат само од канцеларија, треба да работите на тоа да ви биде удобно и да обезбедите модерна опрема. И ако повеќето од вашите вработени работат од дома, треба да управувате со нив како да седат до вас. Не е важно кој пат ќе го изберете. На крајот, важно е само едно – резултатите!

Во Атена , ние стоиме на она што го проповедаме и го практикуваме. И бидејќи немаше да бидеме таму каде што сме денес без нашите вработени, се обидуваме да ја покажеме нашата благодарност обезбедувајќи им најсовремена опрема и третирајќи ги со почит. Исто така, не забораваме да ги однесеме некаде убаво како благодарност за целата напорна работа. Последен пат беше пред неполн месец! Ако барате инспирација, можете да прочитате за тоа овде .