Пред неколку месеци, на нашата страница почнаа да се појавуваат написи на различни теми поврзани првенствено со човечки ресурси, грижа и настани во нашата компанија. Зошто ние во АТЕНЕ решивме да се посветиме на пишување и додавање редовни блогови?

Образование

Многу компании користат блог како маркетинг алатка. Го создадовме поради додадената вредност – образованието, како на внатрешните вработени, така и на надворешните и случајните посетители кои доаѓаат на нашиот блог и се заинтересирани да научат нешто ново. Една од главните причини што нè наведоа да основаме блог е тоа што сакаме да ги едуцираме нашите клиенти и вработени и да ги информираме за новостите од светот на HR и грижата. Имаме намера на читателите да им донесеме ажурирани вести од овие области.

Помош

Целта на блогот е да им помогне да најдат што би можеле да ги интересира, за што бараат одговор и што можат да најдат. Не е само во наш интерес да добиеме што е можно повеќе клиенти и соработка, туку и навистина да им помогнеме на луѓето да најдат работа. Сепак, ние не ги тераме да работат со нас. Се трудиме барем да им помогнеме да добијат вредни информации од светот на пазарот на трудот за да можат да се вработат, дури и ако не кај нас, и да знаат што да избегнуваат и на што да внимаваат. Знаењето ќе ги прошири нивните хоризонти за работната сфера, за да можат подобро да се движат и да се движат во неа.

Градење односи

Со избирање на теми за нашиот блог, сакаме да се разликуваме од конкуренцијата. Бараме и носиме нови, интересни теми за да бидат корисни и во исто време да бидат интересна диверзија за оние кои читаат за нив. Ги објавуваме нашите совети и совети како да го подобрите вашиот работен век. Во рамките на блогот обезбедуваме информации бесплатно, со што го градиме нашиот кредибилитет на пазарот. Преку него, ние исто така сакаме да создадеме и одржуваме односи со нашите клиенти, партнери и вработени и да останеме во контакт со нив. Нашата друга визија е да ги мотивираме луѓето да работат и да живеат активно. За да не останат без работа, туку да се трудат да работат на себе и да напредуваат. На блогот се трудиме да ги презентираме нашите мислења кои никому не ги наметнуваме, туку ги нудиме како инспирација.

Одговорност

Благодарение на нашето долгогодишно искуство – работиме 14 години – дојдовме до заклучок дека општите знаења и знаења од областа на кадровскиот менаџмент, работните односи, пазарот на трудот и можностите што ги нуди се доста ниски кај обичните луѓе – не само оние кои бараат работа. Затоа, чувствуваме потреба да го споделиме нашето знаење и искуство со јавноста. За обичен човек понекогаш е тешко и тешко да се добијат корисни, разбирливи и добро обработени информации собрани на едно место, кои ќе му помогнат и тој навистина може да работи со нив откако ќе ги прочита и да ги користи во реалниот живот.

Ние нудиме одговори и решенија

Луѓето доживуваат различни ситуации во текот на нивниот живот, кои често се предизвикувачки. Губењето на работа секако спаѓа во оваа категорија. Тогаш бараат решенија и не е секогаш лесно да се најде вистинското решение и начин да се помогне, или каде да се обратат, кому да се обратат, за да го добијат вистинскиот одговор кој ќе биде најкорисен за нив и што им треба.

Нашата цел е да создадеме широк спектар на интересни понуди за работа со можност за непосреден влез, кои го надополнуваат практичното знаење во написите. Филозофијата на АТЕНА е објективно и детално да информира за слободните работни места. На блогот разговараме за прашања поврзани со барање и наоѓање работа. Се трудиме да донесеме безвременски решенија кои им олеснуваат на кандидатите да започнат каква било работа. Ова е и наш блог. Сакаме да им гарантираме на клиентите сигурност и стабилност во работата, надстандардна плата и раст на кариерата. Ние сме светска компанија која наоѓа работни места за кои се заинтересирани апликантите.

Ние пишуваме и објавуваме наши написи за вас. За што би сакале да прочитате следно? Што ве интересира или барате одговор?