A keni menduar se si duhet të duket një foto në një CV ? Nëse jeni të interesuar të punoni si kujdestare , kompania jonë do të krijojë një profil për ju në sistem, i cili mund të shihet nga partnerët e biznesit dhe familjet që kërkojnë kujdestarë për të dashurit e tyre. Është e natyrshme që punëdhënësit në përgjithësi zgjedhin një punonjës edhe në bazë të një fotoje profili, dhe kjo nuk është diskriminim. Fotoja rëndon edhe më shumë kur familja vendos nëse duhet ta lejojë personin në shtëpinë e tyre, le të kujdeset për prindin apo gjyshin.

Përfaqësueshmëria

Fotografia në CV-në tuaj ju përfaqëson dhe nëse ju intereson ajo pasqyron qëndrimin tuaj ndaj jetës dhe punës. Pra, mos e merrni lehtë. Është gjëja e parë që vëren një punëdhënës potencial dhe vendos për përshtypjen e parë , e cila është thelbësore. Është e drejtë që luan një rol kur një kompani ose një familje zgjedh nga disa aplikantë për një vend pune. Një foto e papërshtatshme krijon një përshtypje negative. Zvogëlon mundësinë për të pasur sukses dhe për të marrë punën për të cilën po aplikoni. Dhe nuk është vetë pamja që vendos, siç mund të mendoni, por cilësia dhe përshtatshmëria e fotografisë . Kjo është arsyeja pse ne ju sjellim disa këshilla se si të arrini sukses falë fotografisë cilësore.

Cilësia

Fotografia duhet të jetë e thjeshtë, me ngjyra dhe me cilësi të lartë në rezolucion më të lartë. Duhet të shmangen fotot e turbullta, jashtë fokusit dhe shumë të vogla. Bëjini fotografi në dritë natyrale të ditës , jo në ndriçim të dobët, në mënyrë që të shiheni qartë. Nuk duhet të ketë asnjë hije pas jush dhe mos përdorni blicin. Formati i fotografisë është i rëndësishëm, më i përshtatshmi është i ashtuquajturi format DIN, pra raporti i pamjes 2:3 ose 3:4. Fotot e skanuara nga një kartë identiteti ose pasaportë nuk janë të përshtatshme.

një foto

Aktualiteti

Fotoja duhet të jetë nga e tashmja . Mos dërgoni një foto të vjetëruar ku jeni 20 vjet më i ri ose dukeni dukshëm ndryshe nga tani dhe mos i ngjani vetes – për shembull, keni një ngjyrë flokësh të ndryshme. Kur ju shohin gjatë një interviste pune, nuk do të duket aq e besueshme.

Modifikime minimale

Kujdes nga efektet e ekzagjeruara, filtrat ose retushimi . Redaktimi i spikatur është i mirë për fotot e destinuara për rrjetet sociale si Instagram, por jo për një rezyme kur jeni duke kërkuar punë. Fotografia duhet të tregojë se si dukeni në të vërtetë .

një foto

Një foto nga ju

Bëni një foto të vetes pa asnjë objekt (makina në sfond, një gotë alkool ose një cigare në dorë) dhe njerëzit. Mos dërgoni foto të vetes me fëmijë, njerëz të tjerë, kafshë shtëpiake ose klientë për të cilët jeni kujdesur në të kaluarën. Mos mbani syze dielli ose mbulesa koke – kapele, kapele, në mënyrë që fytyra dhe sytë tuaj të shihen qartë. Drejtojeni shikimin direkt në lente, do të keni kontakt me personin që po e shikon. Mos përdorni foto nga festimet familjare, pushimet, aktivitetet e kohës së lirë ose gjatë vozitjes në CV. Mos e dërgoni fytyrën tuaj të prerë nga fotot e grupit. Edhe fotografitë e çastit nuk janë të përshtatshme.

Portret

Fotografia duhet të jetë e tipit portret, e ngjashme me një letërnjoftim ose dokument tjetër, pra një foto e fytyrës afërsisht deri te supet. Fotot e të gjithë figurës ose deri në gjysmën e belit janë të padobishme. Gjëja më ideale është të keni një sfond neutral me një ngjyrë , një mur të lehtë pa elementë shpërqendrues – pajisje, mobilje, piktura, vazo lulesh. Shmangni fotot e bëra përballë pasqyrës dhe selfiet, të cilat gjithsesi nuk janë mjaft cilësore duke marrë parasysh kamerën e përparme të telefonit. Është më mirë të kesh dikë që të bëjë fotografinë tënde , nuk ka pse të jetë një fotograf profesionist, pyet dikë të afërt.

Natyraliteti

Mbani veten tuaj natyrale. Gratë në foto duhet të modifikohen me butësi . Shmangni grimin e rëndë , buzëkuqin apo veshjet provokuese . Buzëqeshni butësisht për t’u dukur i pëlqyeshëm dhe miqësor . Mos dukeni shumë serioze, por as të dukeni shumë të qeshur. Një buzëqeshje vesh më vesh nuk është e përshtatshme dhe një buzë e shtrënguar nuk do të funksionojë. Kushtojini vëmendje edhe veshjeve, zgjidhni veshje të natyrës më formale (mos bëni foto me tuta, veshje më casual, por edhe veshje jo shumë festive, me kostum), edhe pse vetëm një pjesë e vogël do të duket. Duhet patjetër të dukeni të kuruara në foto, të krehura me flokë të larë, që të mos dukeni të lënë pas dore. Nuk lejohen gjithashtu bizhuteritë dalluese – vathët apo gjerdanët që krijojnë një përshtypje shpërqendruese që largon vëmendjen nga fytyra juaj.

Nëse jeni të interesuar të punoni si staf infermieror, ne kemi një sërë ofertash pune me kompensim financiar tërheqës në disa vende që ofrojnë kushte të favorshme jetese.