Është e dëshirueshme që punonjësit të motivohen si pjesë e performancës së tyre të punës. Dhe vetëm rritja e pagës nuk mjafton . Punëdhënësi i duhur synon gjithashtu mjete me vlerë të shtuar . Falë përfitimeve, punonjësit shkojnë në punë me shumë më tepër entuziazëm dhe përkushtim. Ata i udhëheqin ata të performojnë më mirë dhe të përpiqen të jenë më produktivë. Ata gjithashtu ndihen më mirë nga ana njerëzore, pasi përjetojnë një ndjenjë njohjeje . Ndjenja se dikush i vlerëson. Përfitimet që u ofrohen punonjësve nga firmat dhe kompanitë janë në 21 shekulli pa dyshim një çështje e natyrshme . Çdo kompani serioze me ambicie për t’u bërë tërheqëse në tregun e punës duhet t’i ofrojë ato.

Përfitimet do të apelojnë për punonjësit menjëherë

Përfitimet e punonjësve nuk janë vetëm një shtesë e thjeshtë për një pagë. E dini, kur jeni duke kërkuar për një punë të re, po lëvizni nëpër listat e vendeve të punës dhe po shikoni reklama. Do të jeni më të interesuar për ato që sjellin një vlerë të shtuar. Është një fenomen i natyrshëm që njerëzit janë të lumtur kur punëdhënësi i percepton si një qenie me nevoja të caktuara dhe jo vetëm si një tregues statistikor. Ai u tregon atyre se e vlerëson punën e tyre dhe nuk i merr ato vetëm si një mjet që përdoret për të gjeneruar ndonjë fitim . Punëdhënësi mbështet frymën ekipore të kompanisë me përfitimet e ofruara. Ka reciprocitet , punonjësi i jep diçka kompanisë dhe ajo ia kthen. Për shumë punëkërkues, sigurimi i përfitimeve është faktori vendimtar në dëshirën për të pasur sukses në intervistë me çdo kusht dhe për të marrë një punë specifike. Mund të lexoni më shumë se pse njerëzit duhet të jenë të motivuar në punë këtu .

Format e vlerës së shtuar

Kompanitë vendosin të ofrojnë përfitime interesante financiare dhe jo financiare . Ata kryesisht përdorin një kombinim të tyre. Shpërblimet financiare përfshijnë, për shembull: pagën e trembëdhjetë, kompensimin për transport dhe strehim, për sigurimin pensional suplementar, për ushqime jashtë objektit të ligjit, shpërblime për përvjetorët e jetës dhe punës, rimbursimet për aktivitetet sportive, zbritjet në produktet e kompanisë. Përfitimet interesante jo-financiare janë: mundësia për të përdorur një celular, laptop ose makinë për qëllime private, pushime shtesë, orar fleksibël të punës, forma të ndryshme edukimi, ngjarje dhe ngjarje të ndërtimit të ekipit të korporatave, pije dhe fruta falas në vendin e punës, mundësia për të punuar herë pas here nga shtëpia ose një dhomë pushimi. Kjo përfshin, për shembull, mundësinë për të luajtur futboll ose masazh në vendin e punës. Përfitimet ndikojnë shumë në produktivitetin e punonjësve , rezultatet e punës dhe kulturën e kompanisë.

Përfitimet e punonjësve dhe profesionalizmi i kompanisë

Firmat që ofrojnë atribute shtesë përfshijnë kompani me reputacion . Ata sigurisht i detyrohen edhe faktit që mund të përfshihen në këtë kategori edhe ofrimit të përfitimeve. Këto përfshijnë kompanitë kryesore globale si Facebook dhe IKEA . Prodhuesi suedez i mobiljeve u siguron punonjësve kompensime për sporte, transport, sigurim pensioni, pushime shtesë ose zbritje të punonjësve. Mark Zuckerberg po organizon një të ashtuquajtur një festë ditëlindjeje gjatë së cilës ai u jep të gjithëve një dhuratë. Punëtorët kanë fizioterapistin dhe kiropraktorin e tyre. Një herë në vit marrin me qira një kompleks sportiv, ku kalojnë ditën duke luajtur së bashku lojëra sportive. Themeluesi i Facebook fokusohet në komoditetin e punonjësve, prandaj mundëson punën përmes pajisjeve dhe mjeteve sipas preferencave individuale. Për shembull, nëse dikush funksionon më mirë në një kompjuter Apple, ai është i mirëpritur. Një herë në javë, punëtorët mund të përfitojnë nga mundësia për të punuar nga shtëpia.

Çfarë përfitimesh kanë për punonjësit kompanitë që janë vendosur në rangjet e para në kategoritë individuale të sondazhit të Punëdhënësit më të Mirë në 2021? Banka dixhitale 365 ka ndër të tjera një kartë Multisport, një program për mbështetjen e shëndetit mendor, pagesën e një shpërblimi për rekomandimin e një kolegu të ri, një kontribut për lindjen e një fëmije apo programe arsimore, ndër të tjera. ESET ofron organizimin e festave dhe ekipeve, kontribute financiare për martesën dhe lindjen e një fëmije, mundësinë e udhëtimit në punë me biçikletë, javën e shëndetit apo të ashtuquajturat ditë sëmundjeje, ditë pushimi në rast problemesh shëndetësore, të cilat paguhen.

Përparësitë tona

Atena i bashkohet radhëve të kompanive që ofrojnë përfitime për punonjësit e tyre. Ai mendon për shëndetin e tyre. Gjatë pandemisë së koronavirusit, ajo u siguroi atyre pako vitaminash falas dhe u siguroi çdo dege një biolampë. Ajo u jep punonjësve të saj mundësinë të përdorin kartën Multisport , me të cilën mund të aplikohen zbritje për hyrje në ambientet sportive, duke mbështetur në këtë mënyrë një mënyrë jetese të shëndetshme dhe duke ndjekur moton: “Mendje e shëndetshme në trup të shëndoshë”. Ofron gjithashtu një telefon biznesi me akses në internet për qëllime private dhe shpërblime për përvjetorët e punës. Në ndërtimin e ekipeve të përbashkëta, të cilat zhvillohen një herë në muaj, kolegët forcojnë marrëdhëniet e ndërsjella dhe marrin forcë për performancë më të mirë të punës. Kemi mundësinë të diversifikojmë ditët tona të punës duke konkurruar me kolegët në futbollin e tavolinës. E gjithë kjo krijon vlerë të shtuar për punëtorët e brendshëm.

Nuk harrojmë por jo edhe në punonjësit tanë të jashtëm, të cilave u ofrojmë përfitime të ndryshme, si akomodim dhe transport direkt nga vendbanimi në vendin e punës, bonus për rekomandimin e një të njohuri, tërheqje të depozitave dy herë në javë, mundësinë për të konkurruar për çmime të vlefshme për ndarjen e ofertave tona të punës. në rrjetet sociale ose rimbursimi për një kurs rikualifikimi. Të gjitha përfitimet tona të preferuara mund t’i gjeni KËTU .