12 04, 2023

Инфлацијата влијае на се и секого

април 12th, 2023|Categories: Јас барам работа, Клиенти|

Зголемувањето на цените на сите стоки и услуги влијае на секој од нас. Затоа, неопходно е да се реагира на тешка ситуација и да се преземе секоја работа што е на располагање.

27 03, 2023

Зошто се важни меките вештини?

март 27th, 2023|Categories: Јас барам работа, Работна средина, Клиенти|

Бидејќи комуникацијата е неопходна во речиси секоја работа, меките вештини стануваат важна опрема на вработениот. Иако имате знаење, диплома и искуство, без меки вештини тешко дека ќе постигнете успех.

15 03, 2023

Фотографија во CV е гаранција за успех

март 15th, 2023|Categories: Правен совет, Јас барам работа, Клиенти|

Важноста на фотографијата во вашето CV зависи од позицијата за која аплицирате. Доколку сакате да работите како персонал за нега, соодветно е и семејството да донесува одлуки врз основа на фотографијата. И не се работи за изгледот, туку за неговиот квалитет, соодветност и каков впечаток остава човекот врз него.

9 03, 2023

Дали ловот на работа на социјалните мрежи е добра идеја?

март 9th, 2023|Categories: Правен совет, Јас барам работа, Клиенти|

Социјалните медиуми можат да бидат одличен начин да се најде работа поради неверојатниот досег и практичноста. Но, има и многу измамници на Интернет. Решението се начините на кои дознавате како да ги идентификувате.

15 12, 2022

Дали знаете што се агрегатори на работни места?

декември 15th, 2022|Categories: Правен совет, Јас барам работа, Компании, Клиенти|

Агрегаторите за работа собираат понуди за работа од сите можни локации на едно место. Тие се лесни за употреба и им заштедуваат огромно време на оние кои бараат работа. Но, дали е ова најдобрата опција?

13 12, 2022

15 совети за тоа како изгледа вашето CV за да добиете работа

декември 13th, 2022|Categories: Клиенти, Правен совет, Јас барам работа|

Биографијата е еден од основните чекори за да ја пронајдете работата што ја сакате. Како изгледа, што пишува во него, а особено како, се одлучувачки фактори кои одлучуваат дали потенцијалниот работодавец ќе ви даде шанса да се појавите на интервју или ако нема да добиете покана и да ја изгубите можноста да се борите за работа.

12 12, 2022

Зошто е добро да се регистрирате во канцеларијата за вработување?

декември 12th, 2022|Categories: Правен совет, Јас барам работа, Клиенти|

Канцелариите за труд се голема помош и за вработените и за работодавците. Компаниите можат да имаат корист од повеќе од само обезбедување бенефиции за невработеност. Сепак, невработените лица мора да бидат регистрирани за ова.

8 12, 2022

6 совети како да ги избегнете измамниците кога барате работа

декември 8th, 2022|Categories: Правен совет, Јас барам работа, Работна средина, Клиенти|

Поради приливот на бегалци и помалку понуди за работа, измамниците се поактивни од било кога. Кога барате нова работа, важно е да бидете внимателни и да внимавате на деталите за да ги избегнете. А во случај да не знаете на што да се фокусирате, ви подготвивме листа на совети.

6 12, 2022

Која работа ќе биде најзаинтересирана?

декември 6th, 2022|Categories: Јас барам работа, Работна средина, Клиенти|

Пазарот на трудот е како жив организам - постојано се менува, се развива и расте. Со начинот на кој се одвиваат актуелните работи, промените се уште побрзи и поголеми. Дали овие промени се проблем или можност?