8 10, 2020

HOME OFFICE – Кои се неговите предности и недостатоци?

октомври 8th, 2020|Categories: Работна средина, Клиенти, Uncategorized @mk|

Самиот термин „домашна канцеларија или работа од дома“ е сосема сам по себе: вашите сопствени четири ѕида функционираат како канцеларија и работно место. Работното место може да се премести, на пример, на масата дома, во локалната библиотека или во омиленото кафуле. Ова е начин на работа кој првенствено е резервиран за канцелариски работници – бидејќи

21 09, 2017

Таа само по трет пат ги положила германските испити. Таа денес се грижи за сопрузи кои ја обожаваат

септември 21st, 2017|Categories: Uncategorized @mk|

Во нејзините педесетти, во нејзиниот живот дојде голема промена. Ја изгубила работата и морала да одлучи што понатаму. Ингрид Кужелова (52) ја подигна фрлената ракавица, возврати, го научи јазикот, не се плашеше од странски земји и моментално е бебиситерка во Германија. Таа во нашето интервју откри што доживува во текот на нејзината работа.

25 08, 2017

Одличното пропратно писмо ја отвора вратата кон успехот. Еве неколку трикови кои ќе ви помогнат да го направите тоа.

август 25th, 2017|Categories: Uncategorized @mk|

Во нашата консултација, ние ви помагаме да го започнете вистинскиот натпревар од вашиот работен век и да се борите за победа во него. Денеска ќе се фокусираме на уште една важна цел – мотивационото писмо. Неговиот квалитет може да одлучи дали ќе ја добиете работата за која сте заинтересирани.

22 08, 2017

Силни причини зошто вреди да се вработите преку агенција за вработување

август 22nd, 2017|Categories: Uncategorized @mk|

Поудобно, побрзо и без непотребни грижи. Агенција за вработување ќе ви го олесни започнувањето на новата работа. Тој ќе го организира патувањето, сместувањето и ќе искомуницира се што е потребно со работодавецот за вас.

25 07, 2017

Играјте на телефоните. Тие можат да се справат со криза, дури и ако таа се случи на илјада километри подалеку

јули 25th, 2017|Categories: Што има ново во Атина, Uncategorized @mk|

Кога незаинтересирана личност ќе влезе во оваа канцеларија, ќе се зачудите. Можеби ќе му треба малку време за да се опорави од она што му се случува пред очи, или подобро кажано, од она што го слуша. Работното темпо е високо.

12 07, 2017

Се грижат во странство. Како изгледа нивниот ден и колку време имаат за себе?

јули 12th, 2017|Categories: Uncategorized @mk|

Тие одлучија да патуваат во странство и да се грижат за старите лица во нивните домаќинства. Како изгледа денот на негувателката, колку слободно време имаат и по кое време се враќаат дома? Ви носиме корисни информации за оваа работа во нашиот најнов блог.

21 06, 2017

#33 важни факти и интересни факти за работата во Словачка

јуни 21st, 2017|Categories: Uncategorized @mk|

Колку дена можете да одите на одмор и колку пари ќе добиете за нив? Барем колку евра треба да ти платат за одработен час? Каде во Европа заработуваат луѓето најмногу? Одговорите на најважните прашања во врска со работата ви ги носи Атина Советување. Овие ажурирани и докажани факти може да ви помогнат еден ден. Прочитајте

3 03, 2016

Неколку совети кои ќе ви помогнат во кариерата

март 3rd, 2016|Categories: Uncategorized @mk|

Работите имаат тенденција да се забавуваат за време на празниците. Затоа, инвестирајте барем кратко време да размислите за вашата работа. Без разлика дали имате работа и сакате да ја промените или барате, секогаш има простор за подобрување и време за саморефлексија.

4 02, 2016

Формулацијата на Законот бр. 5/2004 Кол. § 53б Додаток за превоз до работа

февруари 4th, 2016|Categories: Uncategorized @mk, Правен совет|

Канцеларијата може да обезбеди надоместок за превоз до работа (во натамошниот текст: „додаток“) на работодавач врз основа на писмен договор, доколку работодавачот обезбедува дневен превоз за вработените до и од работа поради фактот што превозот е докажано не се врши воопшто или во обем кој одговара на потребите со јавен превоз на работодавачот. Надоместокот не