Ahogy az emberek idősödnek, ellátásra és segítségre lehet szükségük függetlenségük és életminőségük megőrzése érdekében. Az idősek számára a két gyakori ápolási lehetőség az ambuláns ellátás és a 24 órás otthoni ápolás. Mindkét lehetőségnek megvannak a maga előnyei. Ma arról fogunk beszélni, hogy a helyzetnek megfelelően melyik a legjobb megoldás.

Mi az az ambuláns ellátás?

Az ambuláns ellátás az olyan intézményeken kívüli ellátásra utal, mint a kórházak vagy klinikák. Ezt a fajta ellátást általában ambulánsan nyújtják, ami azt jelenti, hogy az időseknek nem kell meglátogatniuk egy intézményt. A járóbeteg-ellátás megfelelő választás azon idősek számára, akik még viszonylag függetlenek, és nem igényelnek jelentős segítséget a mindennapi életvitelhez.

Milyen előnyei vannak az ambuláns ellátásnak?

Az ambuláns ellátás általában a legjobb megoldás azok számára, akiknek gyakori megfigyelésre van szükségük, de a mindennapi életet még képesek önállóan is megoldani. Az olyan betegségekben szenvedő időseknek, mint a cukorbetegség, az asztma vagy más krónikus állapotok, nem kell megtalálniuk a módját, hogy eljussanak az orvoshoz, és órákig várakozniuk egy baktériumokkal fertőzött környezetben. Ehelyett egy egészségügyi dolgozó látogatja meg őket. Egy másik dolog, amire az ambuláns ellátás kiválóan alkalmas, az a személyi higiénia. Egy egyébként egészséges, mozgásszervi problémákkal küzdő idős személy akkor kaphat segítséget, amikor szüksége van rá. A nap többi részében pedig azt csinálhatja, amit szeret.

Összességében a járóbeteg-ellátás nagyszerű alternatívája a kórházi kezelésnek. Mivel azonban az egészségügyi szakemberek korlátozott számú órát töltenek a betegekkel, ez csak az idősek kis csoportja számára a legjobb megoldás. A legtöbbjüknek 24 órás otthoni ellátásra van szüksége.

Miben különbözik a 24 órás otthoni ellátás?

Másrészt a 24 órás otthoni ápolás során egy képzett gondozó él az idős emberrel az otthonában, és segíti őt a mindennapi élethez szükséges tevékenységek széles skálájában. Ez a fajta gondozás ideális azon idősek számára, akiknek éjjel-nappal tartó segítségre van szükségük, és inkább a saját otthonukban szeretnének maradni, minthogy ápolási intézménybe költözzenek.

Milyen előnyei vannak a 24 órás otthoni ellátásnak?

A 24 órás otthoni idősgondozás választása számos előnnyel jár. Először is, az idősek személyre szabott gondozást és figyelmet kapnak egy olyan képzett gondozótól, aki elkötelezett az egyedi igényeik iránt. A gondozó segíthet a személyes higiéniától és az ételek elkészítésétől kezdve a gyógyszerek beadásán át az orvosi rendelésekre való elkísérésig.

Másodszor, az ápoló vészhelyzet esetén is rendelkezésre áll. A gondozó elsősegélyt nyújthat, mentőt hívhat, és mindent részletesen elmagyarázhat az egészségügyi személyzetnek. Mivel a 24 órás ápolók sok időt töltenek a pácienseikkel, széleskörű ismeretekkel rendelkeznek a betegségeikről, allergiáikról és minden egyéb lényeges információról.

Harmadszor, a 24 órás gondozás anyagilag is előnyös lehet az idősek és családjaik számára. Ez gyakran olcsóbb, mint egy ápolási intézménybe költözés, különösen, ha az idős személynek kiterjedt orvosi ellátásra van szüksége. Ráadásul az idős személy olyan helyen maradhat, amelyet ismer és amely megfelel neki, ami bizonyíthatóan előnyös az egészségére nézve.

Végül, a 24 órás otthoni ápolás megnyugvást nyújthat azoknak a családtagoknak, akik nem tudnak éjjel-nappal ápolást biztosítani. A tudat, hogy szerettük egy képzett szakember gondozásában van, segíthet enyhíteni a szorongást és a stresszt.

Összefoglalva, ha hozzátartozójának segítségre van szüksége a vércukormérés vagy a higiéniai ellátás terén, az ambuláns ellátás nagyszerű lehetőség. Ha azonban már nem önálló, a legjobb, ha 24 órás otthoni ápolási szolgáltatást választ.

Ha csak a legjobbat szeretné hozzátartozójának vagy szerettének, mi segítünk. Tapasztalt gondozókból álló csapatunk elkötelezett az idősek egyéni gondozásának és támogatásának biztosítása iránt saját otthonuk kényelmében. Az Atena cégben értjük, hogy minden idős személy egyedi. Ezért szánunk időt arra, hogy először megértsük az egyes betegek igényeit, majd megtaláljuk számukra a legmegfelelőbb ápolót. Ápolóinkat arra képezték ki, hogy együttérző gondozást nyújtsanak, és minden ügyfelet méltósággal és tisztelettel kezeljenek. Ha ennél többre van szüksége, mi mindig itt vagyunk az ön számára.