Негувателите кои патуваат во странство за да се грижат за постар граѓанин треба да го знаат јазикот на дадената земја , бидејќи нивната задача е да поминуваат време со него. Тие треба да го знаат јазикот бидејќи не можат без комуникација со членовите на семејството на пациентот . Тие мора да комуницираат со нив за барањата, состојбата на клиентот и да пријават како поминале време заедно и како се чувствувал пациентот во текот на денот. Но, шанса имаат и оние кандидати кои имаат пониско јазично ниво. Да обезбедите дадилка со основно познавање на јазикот и да ја вработите кај вашиот родител или баба или дедо е всушност поволна , иако можеби на прв поглед не изгледа така.

Индивидуални јазични нивоа

Совладувањето на секој јазик е поделено според нивоа . Најниското ниво А1-А2 вклучува корисници на јазици кои ги знаат основите . Тие можат да се разберат, да прават едноставни работи, да разберат основни изрази и фрази . Сепак, нивното ниво на познавање на јазикот не е превисоко и сè уште имаат простор за подобрување. Лицата со ниво Б1 – Б2 формираат подолги, посложени и цветни реченици и фрази, имаат богат вокабулар. Тие едноставно разиграно се разбираат како дел од нормалната комуникација. Но, тие имаат одредени празнини, особено во вокабуларот, кој мора постојано да се збогатува, бидејќи тоа е важен елемент на јазичното познавање. На ова средно ниво, има и на што да се работи. Нивото C1 – C2 одговара на способностите на мајчин јазик кој совршено го владее јазикот и вербално и писмено, разбира што се слуша и чита, течно комуницира на која било тема и знае како да ги користи идиомите на дадениот јазик. .

Бејбиситерки со јазично ниво А1 – А2

Бејбиситерки се многу барани во Германија и други земји од германско говорно подрачје. Предноста на бебиситерките кои го зборуваат германскиот јазик на најниско ниво е тоа што често се многу вредни. Бидејќи им треба работа – и добро платена работа – тие се свесни за можноста што им се појавила и ја ценат таа работа. Тие знаат дека треба да се трудат повеќе, бидејќи нивните јазични вештини се минимални. Затоа, повеќе ги мотивира совесно и добро да ги извршуваат зададените работни активности и на нив може да се потпре. Во исто време, семејството на згриженото лице стекнува персонал кој ја обезбедува потребната нега во ист степен и квалитет како што би направила дадилка со германско ниво Б2.

Придобивки за семејството

Финансиски е покорисно за членовите на семејството на постарото лице кое се згрижува, бидејќи негувател со основно познавање на јазикот го чини семејството помалку отколку негувател со C1 што го прави истото. Исто така го позиционира пациентот, или менува пелени, пере, храни, готви за него, ја чисти куќата, купува, оди на прошетки со постариот или го носи во дневниот центар за да разговара со пријателите. Овие дадилки се подготвени да работат подолго време и да останат подолги смени . Тоа не ги спречува да работат ниту на празници . Желба да се усовршат и напредуваат во странски јазик имаат и бебиситерки со основно познавање на јазикот . Благодарение на нивниот престој во Германија , тие природно ќе се усовршуваат во германскиот јазик со текот на времето, бидејќи секојдневно доаѓаат во контакт со него. На крајот на краиштата, најидеалниот начин да научите странски јазик е да живеете одреден период во дадена земја, каде што тоа го слушате од устата на локалното население. Потоа брзо ни се лепи.

Атена им дава шанса и на дадилките со основен германски јазик

Атина нуди можност да работат во Германија како дадилка дури и на апликантите кои зборуваат германски јазик на ниво А1-А2 . Дополнително, им ги подобрува условите за работа со зголемување на нивните плати. На почетокот на 2022 година, овие дадилки заработиле приближно 1150 евра нето. Во моментов оваа сума е поголема за 30%. Од октомври годинава, нашата компанија повторно ги подигна платите на сите дадилки, со што исто така не ги заборава дадилките со основите на германскиот јазик. Месечно можат да земаат плата од 1550 евра нето.

Во Атина нудиме шанса да се пријавите, да стекнете ново искуство и да ја унапредите кариерата со текот на времето. Медицинскиот персонал постепено може да го достигне нивото на германски јазик C1 – C2 и да зема месечна плата од 1850 евра. Атена се залага за задоволство на сите страни. Пациентот на кој му е потребна грижа и неговото семејство кое се грижи за него. Нашите деловни партнери со кои соработуваме. Се работи и за задоволството на самите згрижувачи .

Ако сакате да дознаете кои критериуми треба да ги исполнува доверливата бебиситерка, потрошете неколку минути на оваа статија . Можете да ги најдете придобивките од целодневната нега во домашната средина на клиентот со кликнување на оваа врска .