Kujdestarët që udhëtojnë jashtë vendit për t’u kujdesur për një të moshuar duhet të dinë gjuhën e vendit të caktuar , pasi detyra e tyre është të kalojnë kohë me të. Ata duhet të dinë gjuhën sepse nuk bëjnë dot pa komunikim me familjarët e pacientit . Ata duhet të komunikojnë me ta për kërkesat, gjendjen e klientit dhe të raportojnë se si kanë kaluar kohë së bashku dhe si është ndjerë pacienti gjatë ditës. Megjithatë, ata aplikantë që kanë një nivel më të ulët gjuhësor kanë gjithashtu një shans. Sigurimi i një dadoje me njohuri bazë të gjuhës dhe punësimi i saj për prindin ose gjyshin tuaj është në të vërtetë e dobishme , megjithëse mund të mos duket kështu në shikim të parë.

Nivelet individuale të gjuhës

Zotërimi i secilës gjuhë ndahet sipas niveleve . Niveli më i ulët A1-A2 përfshin përdoruesit e gjuhës që dinë bazat . Ata mund të kuptojnë njëri-tjetrin, të bëjnë gjëra të thjeshta, të kuptojnë shprehjet dhe frazat bazë . Megjithatë, niveli i tyre i njohurive të gjuhës nuk është shumë i lartë dhe ata kanë ende vend për përmirësim. Personat me nivelet B1 – B2 formojnë fjali dhe fraza më të gjata, më të ndërlikuara dhe me lule, kanë një fjalor të pasur. Ata thjesht e kuptojnë njëri-tjetrin me lojëra si pjesë e komunikimit normal. Megjithatë, ato kanë zbrazëtira të caktuara, sidomos në fjalor, i cili duhet pasuruar vazhdimisht, sepse është një element i rëndësishëm i njohurive gjuhësore. Në këtë nivel të ndërmjetëm, ka edhe diçka për të punuar. Niveli C1 – C2 korrespondon me aftësitë e një folësi amtare, i cili ka një zotërim të përsosur të gjuhës si me gojë ashtu edhe me shkrim, kupton atë që dëgjohet dhe lexohet, komunikon rrjedhshëm për çdo temë dhe di të përdorë idiomat e gjuhës së dhënë. .

Babysitters me nivel gjuhe A1 – A2

Fëmijët janë shumë të kërkuar në Gjermani dhe vende të tjera gjermanishtfolëse. Avantazhi i dadove që flasin gjuhën gjermane në nivelin më të ulët është se shpesh janë shumë të zellshëm. Për shkak se ata kanë nevojë për një punë – dhe një punë të paguar mirë – ata janë të vetëdijshëm për mundësinë që u është shfaqur dhe e vlerësojnë atë punë. Ata e dinë se duhet të përpiqen më shumë, pasi aftësitë e tyre gjuhësore janë minimale. Prandaj, i motivon më shumë që me ndërgjegje dhe mirësi të kryejnë aktivitetet e caktuara të punës dhe në to mund të mbështetet. Në të njëjtën kohë, familja e personit të përkujdesur merr personel që ofron kujdesin e nevojshëm në të njëjtën shkallë dhe cilësi siç do të bënte një kujdestar me nivel gjerman B2.

Përfitime për familjen

Është financiarisht më i dobishëm për anëtarët e familjes së të moshuarit që kujdeset, sepse një kujdestar me njohuri bazë të gjuhës i kushton familjes më pak se një kujdestar me C1 që bën të njëjtën gjë. Ai gjithashtu pozicionon pacientin, ose ajo ndërron pelenat, lan, ushqehet, gatuan për të, pastron shtëpinë, bën blerje, bën shëtitje me të moshuarin ose e çon në qendrën ditore për të folur me miqtë. Këto dado janë të gatshme të punojnë për periudha më të gjata kohore dhe të qëndrojnë për turne më të gjata. Nuk i pengon ata të punojnë edhe në ditë festash . Dëshira për të përmirësuar dhe përparuar në një gjuhë të huaj kanë edhe kujdestaret e fëmijëve me njohuri bazë të gjuhës . Falë qëndrimit të tyre në Gjermani , ata natyrisht do të përmirësohen në gjermanisht me kalimin e kohës, sepse vijnë në kontakt të përditshëm me të. Në fund të fundit, mënyra më ideale për të mësuar një gjuhë të huaj është të jetosh për një periudhë të caktuar në një vend të caktuar, ku e dëgjon nga goja e vendasve. Pastaj na ngjitet shpejt.

Atena gjithashtu u jep një shans dadove me gjermanisht bazë

Atena ofron mundësinë për të punuar në Gjermani si dado edhe për ata aplikantë që flasin gjuhën gjermane në nivelin A1-A2 . Përveç kësaj, përmirëson kushtet e tyre të punës duke rritur pagat e tyre. Në fillim të vitit 2022, këto dado fituan afërsisht 1150 euro neto. Aktualisht, kjo shumë është 30% më e lartë. Nga tetori i këtij viti kompania jonë ka rritur sërish pagat e të gjitha dadove, e cila gjithashtu nuk i harron dadot me bazat e gjermanishtes. Ata mund të marrin një pagë prej 1550 euro neto në muaj.

Në Athinë, ne ofrojmë një shans për të aplikuar veten, për të fituar përvojë të re dhe për të avancuar karrierën tuaj me kalimin e kohës. Stafi infermieror gradualisht mund të arrijë nivelin e gjuhës gjermane C1 – C2 dhe të marrë një pagë mujore prej 1850 euro. Atena përpiqet për kënaqësinë e të gjitha palëve. Pacienti që ka nevojë për kujdes dhe familja e tij që kujdeset për të. Partnerët tanë të biznesit me të cilët ne bashkëpunojmë. Dhe ka të bëjë edhe me kënaqësinë e vetë kujdestarëve .

Nëse dëshironi të zbuloni se cilat kritere duhet të plotësojë një babysitter e besueshme, kaloni disa minuta në këtë artikull . Mund të gjeni përfitimet e kujdesit gjatë gjithë ditës në ambientin e shtëpisë së klientit duke klikuar në këtë lidhje .