Kujdesi në shtëpi dhe përfitimet e tij

Kur vjen koha kur prindi juaj nuk mund të jetë më i pavarur, ju mendoni se si t’i ndihmoni ata . Ju vendosni midis kujdesit në shtëpi, vendosjes në një institucion ose kujdesit vetë për të. ju pyesni pse të zgjidhni kujdesin me kujdesin 24-orësh në shtëpi? Ka disa arsye. Një prej tyre është se kujdestari i shtëpisë do t’ju lehtësojë, kur nuk mund të kujdesesh për një të afërm. Është e kuptueshme që nuk mund të lini punën vetëm sepse nuk do të mbulonit shpenzimet e jetesës, ose keni familjen dhe fëmijët tuaj për t’u kujdesur. Falë një dadoje në shtëpi, ju mund të vazhdoni me qetësi jetën tuaj ose të ndiqni hobi.

Një mjedis natyror për të dashurit tuaj

Për të moshuarit që nuk mund të kujdesen për veten për shkak të problemeve shëndetësore, është mirë të qëndrojnë në shtëpi, ku e dinë mirë dhe kanë kaluar pjesën më të madhe të jetës këtu. Të moshuarit e kanë më të vështirë të mësohen me një mjedis të ri ose me ndryshimet në përgjithësi. Prandaj, është më mirë të preferoni një dado për kujdesin në shtëpi. I moshuari gjithashtu mund të vuajë nga çorientimi ose të veprojë i hutuar. Lëvizja në një mjedis të huaj do të ndikonte negativisht në shëndetin e tij dhe veçanërisht në gjendjen e tij mendore. Përveç kësaj, një pacient i vendosur në një institucion për të moshuarit mund të mos ndihet rehat, pasi kalon kohë në të njëjtën dhomë me njerëz që nuk i ka parë kurrë më parë.

Nëse rregulloni kujdesin në shtëpi për të, ai nuk do të ndihet i panevojshëm ose nuk do të ndiejë se e keni lënë diku. Duke qenë dado në shtëpi, i tregoni se kujdeseni për të. Ajo do ta ndihmojë atë me detyrat themelore si pazar, pastrim, gatim, shoqërim gjatë vizitës te mjeku, ndihma me shkresat në zyra, higjiena personale. Kujdesi ka edhe një dimension social. Kujdestari ua bën të këndshme kohën njerëzve të përkujdesur duke folur, duke i marrë në shëtitje ose duke luajtur lojëra sociale. E gjitha varet nga diagnozat që ka një pacient i caktuar. Nëse e kërkon gjendja e tij, ai e ushqen, i ndërron pelenat, e lëviz ose e pozicionon.

Kujdesi në shtëpi – qasje individuale

Përparësitë e kujdesit 24-orësh në shtëpi përfshijnë qartë faktin se kujdestari mund t’i përkushtohet plotësisht një klienti të vetëm, gjë që nuk ndodh në një shtëpi pleqsh. Në ambientet për të moshuarit nuk mund t’i kushtojnë kaq shumë kohë një personi, pasi një kujdestar korrespondon me disa pacientë. Sigurimi i një dadoje për kujdesin në shtëpi është një garanci që prindërit tuaj do të kujdesen mirë dhe me respekt. Nëse e vendosni të afërmin tuaj në një shtëpi pleqsh, nuk mund të keni kërkesa specifike.

Në rastin e kujdesit në shtëpi, ju mund të bini dakord për rregulla të qarta me stafin dhe t’i përgjigjeni kujdesit joadekuat. Edhe pse kujdestarja nuk është e autorizuar të kryejë aktivitete që janë në kompetencën e një mjeku ose infermiere, ajo mund të administrojë ilaçe, të telefonojë një ambulancë ose të ofrojë ndihmën e parë nëse është e nevojshme. Nëse keni nevojë të siguroni veprime të tilla si grumbullimi i gjakut, injeksioni, insulina ose infuzioni, ju keni mundësinë të kërkoni një infermiere me arsim mjekësor ose përvojë në këtë fushë. Në këtë rast, mund t’i drejtoheni edhe kujdesit shëndetësor ambulator.

Kujdesi 24-orësh në shtëpi është zgjidhja më ideale për të moshuarit. Ai do të përjetojë një qasje individuale dhe do të qëndrojë në një mjedis të njohur.

Kujdesi 24-orësh – një term i pasaktë

Gjatë kujdesit 24-orësh në shtëpi, kujdestari është i pranishëm në shtëpinë e të moshuarit pa pushim. Mirëpo, ky term është disi mashtrues, sepse kujdesi i vazhdueshëm pa ndërprerje nuk është i mundur dhe as i lejueshëm me ligj. Kështu , kujdesi 24-orësh nuk do të thotë që stafi të punojë 24 orë në ditë, por të jetë gjithmonë në dispozicion. Kujdestari duhet të ketë një kohë të caktuar për pushim dhe pushim personal. Gjumi i pacientit ose shikimi i televizorit së bashku llogaritet si koha kur ai nuk punon. Përveç kësaj, dado ka të drejtë të pajiset me sende private, blerje ose udhëtime. Ai duhet të ketë dhomën e tij ku mund të pushojë dhe të ketë privatësi.

Pavarësisht gjithçkaje , kujdesi në shtëpi mbetet zgjidhja më e mirë dhe më gjithëpërfshirëse, pasi një dado është në dispozicion edhe në mes të natës nëse është e nevojshme. Pacienti mund ta thërrasë atë, p.sh. zile. Ky kujdes bëhet gjatë ditëve të javës, fundjavave dhe festave, por nëse jeni në gjendje të kujdeseni vetë për të dashurin tuaj gjatë fundjavave, mund ta bëni këtë dhe të bini dakord për një orar me dado, kur do të vizitoni prindin. Kujdestarët për kujdesin në shtëpi marrin me radhë si pjesë e rrotullimeve.

Kujdesi në shtëpi dhe një jetë sociale më e larmishme

Kujdesi 24-orësh në shtëpi është një alternativë më e mirë për të dashurin tuaj sesa një shtëpi pleqsh. Statistikat tregojnë se deri në 75% e të moshuarve duan ta kalojnë pleqërinë në shtëpinë e tyre. Në ambientin e shtëpisë, ritmi i tyre i përditshëm nuk është i prishur dhe sërish mund të kryejnë aktivitete që mund t’i bëjnë vetë. Jeta sociale është gjithashtu e ndryshme nga ajo që do të përjetonin në një shtëpi pleqsh, është shumë më e pasur. Dadoja shoqëron klientin në një ngjarje kulturore, udhëtim ose takim me miqtë. Nëse me kënaqësi dopreferonit kujdesin në shtëpi, por është më i kërkuar financiarisht për ju, mund të aplikoni për një ndihmë përkujdesjeje nga shteti, shuma e së cilës varet nga shkalla e paaftësisë së pacientit.

Ne ju ofrojmë një zgjidhje

Agjencia jonë Atena do t’ju ofrojë një dado të besueshme për anëtarët e familjes tuaj falë përvojës sonë shumëvjeçare në rregullimin e kujdestarëve të fëmijëve. Kandidatët për babysitter ne zgjedhim me kujdes dhe me përgjegjësi, kështu që ju mund të mbështeteni tek ne. Jemi duke verifikuar aftësitë e tyre gjuhësore, referenca nga punëdhënësit e mëparshëm dhe ne marrim parasysh kërkesat tuaja. Ne kërkojmë një ekstrakt nga dosjet e tyre kriminale. Në rast se nuk jeni të kënaqur me dado që erdhi tek ju, ne ju ofrojmë një ankesë , kur të jemi gati t’ju dërgojmë një të re sa më shpejt të jetë e mundur.

Ju mund të gjeni informacione se pse të përdorni shërbimin e kujdesit ligjor dhe të shmangni tregun e zi këtu . Se çfarë duhet të plotësojë një person i përshtatshëm për këtë punë mund të lexoni këtu .