7 09, 2023

Aktivitetet e kopshtarisë së brendshme për të moshuarit: Përmirësimi i shëndetit mendor

7 Shtator, 2023|Categories: Klientët, Infermieria|

Kopshtaria e brendshme u ofron të moshuarve një kombinim unik të përfitimeve njohëse, emocionale dhe sociale. Ky aktivitet shërben si një agjent terapeutik, nga reduktimi i stresit te përmirësimi i humorit dhe i shton natyrës një prekje shëruese.

17 08, 2023

Të qenit i vetëdijshëm dhe respektimi i kulturës së të tjerëve – është diçka që nuk ka vërtet rëndësi, apo është çelësi për ndërtimin e marrëdhënieve të thella?

17 Gusht, 2023|Categories: Klientët, Infermieria|

Nisja në një udhëtim ndërkombëtar përkujdesjeje kërkon më shumë sesa thjesht njohuri mjekësore. Zhytuni në botën e ndjeshmërisë kulturore, duke eksploruar shijet unike të kombeve të ndryshme dhe rolin e thellë që ata luajnë në formësimin e përvojës së kujdesit.

10 08, 2023

Heqja e miteve për kujdesin 24-orësh për të moshuarit:

10 Gusht, 2023|Categories: Klientët, Infermieria|

Artikulli ynë hedh dritë mbi çështjen e kujdesit 24 orësh për të moshuarit, duke hedhur poshtë mitet e zakonshme, në mënyrë që kujdestarët të kenë një ide të qartë për rolin e tyre dhe besimin në të. Zbuloni thelbin e vërtetë të kujdesit në shtëpi, nga kuptimi i "24/7" deri te dinamika e kujdesit në shtëpi.

7 08, 2023

Kuptimi dhe menaxhimi i djegies së kujdestarit

7 Gusht, 2023|Categories: Klientët, Infermieria|

Artikulli thekson problemin e rëndësishëm, por shpesh të anashkaluar të djegies së kujdestarëve - një gjendje dobësuese që rezulton nga kujdesi afatgjatë. Ai përshkruan se si manifestohet një djegie e tillë, duke përfshirë ndjenjën e mbingarkesës, vështirësi në gjumë, sëmundje të shpeshta ose mungesë interesi për aktivitetet e preferuara më parë. Artikulli sugjeron masa praktike si ruajtja e shëndetit fizik, bashkimi me grupet mbështetëse, ndjekja e hobeve personale dhe kërkimi i ndihmës në fillim.