17 05, 2023

Ekonomi e fortë = shtesa të larta për kujdestarin?

17 Maj, 2023|Categories: Kompanitë, Përfitime sociale, Infermieria|

Në Evropën Perëndimore, për shkak të plakjes së popullsisë, nevoja për mbështetjen e të moshuarve nga kujdestarët po rritet. Qeveritë në Bashkimin Evropian kanë prezantuar skema të ndihmës së kujdesit për të ofruar ndihmë financiare. Ato ndryshojnë në sasinë e mbështetjes, por qëllimi i tyre është të adresojnë kërkesën në rritje për shërbime të kujdesit.

27 02, 2023

Bankat e kohës në Zvicër

27 Shkurt, 2023|Categories: Lajme, Klientët, Kompanitë, Përfitime sociale, Infermieria|

Bankat e kohës nuk janë krejtësisht të reja. Megjithatë, kur bëhet fjalë për kohën që bankat fokusohen në kujdesin, nuk është vetëm një risi e re, por edhe një zgjidhje për plakjen e popullsisë dhe kolapsin e pritshëm të sistemit të pensioneve. Zvicra është në krye të kësaj përpjekjeje dhe shumë vende do ta ndjekin.