18 07, 2023

Si kanë ndryshuar përfitimet sociale për njerëzit që jetojnë në Gjermani gjatë tre viteve të fundit?

18 Korrik, 2023|Categories: Klientët, Kompanitë|

Zgjerimi i përfitimeve sociale është thelbësor për një shoqëri të drejtë. Ato ofrojnë mbështetje jetike dhe reduktojnë pabarazitë. Qeveritë sigurojnë akses në kujdesin shëndetësor, arsim, strehim dhe siguri të të ardhurave. Kjo ngre lart grupet e pafavorizuara dhe pasqyron një përkushtim ndaj të drejtave të njeriut, duke mos lënë askënd pas. Këtu do të mësoni se si reagon Gjermania për këtë çështje.

11 07, 2023

Rritni potencialin tuaj të të mësuarit: Teknika për transferimin e njohurive nga kujtesa afatshkurtër në atë afatgjatë

11 Korrik, 2023|Categories: Kompanitë, Klientët|

Ne shpesh vlerësohemi profesionalisht për aftësinë tonë për të mësuar dhe mbajtur informacion. Prandaj, është shumë e rëndësishme që të gjithë të dinë se si të transferojnë informacione të rëndësishme në kujtesën afatgjatë.

26 06, 2023

Inteligjenca artificiale është një hap më tej – Chat GPT po ndryshon tashmë jetën tonë

26 Qershor, 2023|Categories: Klientët, Kompanitë|

Inteligjenca artificiale është një nga aspektet kryesore të zhvillimit të teknologjisë. Në nëntor 2022, u lëshua aplikacioni Chat GPT. Ai i lejon përdoruesit të bisedojnë me të sikur të ishin duke folur me një njeri tjetër. GPT Chat mund t'i përgjigjet pothuajse çdo pyetjeje që ju i bëni.

22 06, 2023

Kuptimi i dallimeve të brezave në punësim

22 Qershor, 2023|Categories: Kompanitë|

Gjenerata të ndryshme e perceptojnë punësimin ndryshe. Qëllimet dhe prioritetet e tyre gjithashtu ndryshojnë. Gjeneratat e vjetra priren të vlerësojnë stabilitetin, ndërsa të rinjtë kërkojnë përmbushje dhe rritje. Dhe nëse një punëdhënës dëshiron të jetë në gjendje të punësojë dhe mbajë njerëz të të gjitha moshave, ata duhet të përshtaten me nevojat e të gjithëve.

16 06, 2023

Zgjidhje inovative që përmirësojnë jetën e të moshuarve në mbarë botën

16 Qershor, 2023|Categories: Klientët, Kompanitë|

Për shkak të plakjes së popullsisë së botës, çdo vend duhet të gjejë një mënyrë për t'ua lehtësuar jetën të moshuarve. Disa vende po vijnë me zgjidhje kreative për të zgjidhur këtë problem dhe për ta bërë jetën sa më të këndshme për qytetarët e tyre të moshuar.

5 06, 2023

Pse referimet janë mënyra më e mirë për të rekrutuar punonjës të talentuar

5 Qershor, 2023|Categories: Kompanitë, Klientët|

Një nga mjetet më të mira të burimeve njerëzore moderne është rekomandimi personal. Kur një person që tashmë punon për një kompani referon anëtarë të rinj, ata e dinë se çfarë mund të ofrojnë si kompania ashtu edhe personi. Jo vetëm kaq, por shumë çështje që lidhen me besimin, mbajtjen e punonjësve dhe kostot e rekrutimit lehtësohen shumë.

29 05, 2023

“Nën një çati” lidh individët në disavantazh me pajisje që mund të ndryshojnë jetën e tyre

29 Maj, 2023|Categories: Klientët, Kompanitë, Infermieria|

Ekspozita pilot “Nën një çati” prezantoi shumë njerëz me risitë në fushën e teknologjisë së shëndetit dhe kujdesit. Përveç një sërë kompanish pjesëmarrëse, u prezantuan edhe institucionet shtetërore dhe shumë të ftuar.

25 05, 2023

Strategjitë për të reduktuar qarkullimin e punonjësve

25 Maj, 2023|Categories: Kompanitë, Punonjësit|

Qarkullimi i punonjësve është diçka me të cilën duhet të merret çdo kompani. Në varësi të shumë faktorëve si industria, lloji i punës dhe mbi të gjitha kushtet e punës, ai mund të jetë më i ulët ose më i lartë. Luhatja mund të jetë e shëndetshme ose jo e shëndetshme. Suksesi ose dështimi i një biznesi varet kryesisht nga cili është.