Lucia egykor Németországban dolgozott pincérként. Később úgy döntött, hogy ápolónőként fog dolgozni. Azt állítja, hogy ennyi év után sem tartja sztereotípiának. De mi a helyzet az ápolónők fizetésével? Az ügynökség levonja a fizetésük nagy részét? Mennyit kapnak valójában?

Lucia 7 évvel ezelőtt döntött úgy, hogy ápolónőként dolgozik, mert imád dolgozni az idősekkel. Több éves gondozói gyakorlata során sok családban fordult meg. Mindegyikben mindig baráti kapcsolatot épített ki a beteggel. Akár súlyosabb, akár kevésbé súlyos betegségről volt szó, mindegyikével megértette magát.

Korábban egy másik ügynökségen keresztül dolgozott Németországban, viszont nem volt elégedett a hozzáállásával, ezért úgy döntött, hogy máshol próbál szerencsét.

„Óriási különbség van az emberek közt. Kedvesek, segítőkészek és következetesek mindenben. Rendszeres kapcsolatot tartanak velem. Bár a betegnek bonyolultabb diagnózisai vannak, egy kis elhatározással mindent meglehet oldani. A beteg családja is nagyon segítőkész.“

Most már hosszú ideje turnusokban dolgozik Németországban – 2 hónapig ápolja a beteget, és 2 hónapig otthon van a családjával. Nagyon gyorsan megszokta ezt a rendszert, még az sem okoz neki problémát, ha hosszabb ideig kell maradnia, ha a helyzet azt igényli. Mi is pontosan a helyzet az ápolók fizetésével?

„Elégedett vagyok a fizetésemmel. A fizetés mindig időben és teljes összegben kerül hozzám. Még soha nem fordult velem elő, hogy késett volna, vagy egyáltalán nem jött volna meg. Ez a munka kitölt engem, és szívesen segítek a pácienseimnek. ”

Az ápoló legalább 2800 eurót keres egy turnuson, amely Németországban 2 hónapig tart . Ez a munkatapasztalatától és a német nyelvtudásától függ. Ha alap német nyelvtudása van, akkor 1 hónap alatt 1400 eurónál kevesebbet nem keres. Ezt az összeget azonban 2 hónapra kell osztania (arra az időszakra, amikor otthon van). Azonban a 2 hónap alatt, amikor nem dolgozik, további pénzt kaphat beajánlásért.

„Az otthon töltött 2 hónap alatt még 600 eurót is megkerestem. Ajánlottam az ügynökségnek 2 gondozót, akiknek annyira megtetszett az emberekkel végzett munka, hogy még mindig az Atena ügynökségen keresztül dolgoznak.“

Ha még mindig habozik, vegye fel velünk a kapcsolatot, mindenben segítünk Önnek. Biztosítjuk az utazást, az összes szükséges dokumentumot, és ha az ismerősét is alkalmazza, akár 300 euró bónuszt is kap az ajánlásáért.

Lucia mindenkinek, aki értelmes munkát keres, azt üzeni: “Gyertek ide, itt jó!”