Lucia dikur punonte si kamariere në Gjermani. Më vonë, ajo vendosi të punonte si dado. Ajo pohon se edhe pas gjithë këtyre viteve nuk është stereotipe për të. Por ç’të themi për pagën e dadove? A ua zbret agjencia shumicën e pagave të tyre? Sa marrin në të vërtetë?

Lucia vendosi të punonte si dado para moshës 7-vjeçare. vite, sepse i pëlqen shumë të punojë me të moshuarit. Gjatë praktikës së saj disavjeçare të kujdestarisë, ajo mori radhën në shumë familje. Në secilën prej tyre, ajo ndërtoi gjithmonë një marrëdhënie miqësore me pacientin. Nëse ishin sëmundje më të rënda apo më pak të rënda, ajo e kuptonte secilën prej tyre.

Ajo ka punuar më parë përmes një agjencie tjetër në Gjermani. Por ajo nuk ishte shumë e kënaqur me qasjen e saj, ndaj vendosi ta provonte fatin diku tjetër.

“Është një ndryshim i madh në njerëz. Ata janë të këndshëm, të përshtatshëm dhe të qëndrueshëm në çdo gjë. Ata mbajnë komunikim të rregullt me mua. Edhe pse pacienti ka diagnoza më komplekse, gjithçka mund të menaxhohet me pak vendosmëri. Edhe familja e pacientit është shumë e gatshme. “

Tani ajo punon në Gjermani për një kohë të gjatë me rotacion – kujdeset për një pacient për 2 muaj dhe është në shtëpi me familjen e saj për 2 muaj. Ajo u mësua shumë shpejt me këtë mënyrë, madje nuk e ka problem të qëndrojë më gjatë nëse situata e kërkon. Si është në realitet pagesa e dadove?

“Jam i kënaqur me rrogën time. Pagesa ime vjen gjithmonë në kohë dhe e plotë. Asnjëherë nuk kam ardhur me vonesë ose nuk kam ardhur fare. Kjo punë më plotëson dhe jam i lumtur kur i ndihmoj pacientët e mi.”

Një dado fiton të paktën 2800 euro për një turn, i cili zgjat 2 muaj në Gjermani. Varet nga përvoja e saj e punës dhe njohja e gjuhës gjermane. Nëse dini gjermanishten bazë, nuk do të fitoni më pak se 1400 euro në 1 muaj. Megjithatë, kjo është shuma që duhet të ndani për 2 muaj (për periudhën kur jeni në shtëpi). Megjithatë, gjatë 2 muajve kur nuk jeni duke punuar, mund të merrni para shtesë referimi.

“Gjatë 2 muajve që kam kaluar në shtëpi, kam fituar edhe 600 euro shtesë. I kam rekomanduar agjencisë 2 dado femra, të cilave u ka pëlqyer aq shumë kjo punë me njerëzit, saqë ende punojnë përmes agjencisë Atena”.

Nëse ende hezitoni, na kontaktoni, ne do t’ju ndihmojmë me gjithçka. Ne organizojmë udhëtimin, të gjitha dokumentet e nevojshme dhe nëse punësoni edhe të njohurin tuaj, do të merrni një bonus deri në 300 euro për rekomandimin e tij.

Lucia i thotë të gjithëve që kërkojnë një punë kuptimplotë: “Ejani këtu, është mirë këtu!”