17 05, 2023

Силна економија = високи додатоци за негувател?

мај 17th, 2023|Categories: Компании, Социјални бенефиции, Медицински сестри|

Во Западна Европа, поради стареењето на населението, се зголемува потребата за поддршка на старите лица од старателите. Владите во Европската унија воведоа шеми за додаток за нега за да обезбедат финансиска помош. Тие се разликуваат во висината на поддршката, но нивната цел е да се справат со зголемената побарувачка за услуги за нега.

29 03, 2023

Апартмани за изнајмување – решение за тешка ситуација

март 29th, 2023|Categories: Социјални бенефиции, Компании, Клиенти|

Апартмани за изнајмување обезбедени од компанијата ќе им ја дадат на вработените сигурноста што ја бараат. Тие би ја подобриле нивната продуктивност и би обезбедиле економски раст за работодавците.

27 02, 2023

Временски банки во Швајцарија

февруари 27th, 2023|Categories: Вести, Компании, Клиенти, Социјални бенефиции, Медицински сестри|

Временските банки не се сосема нови. Меѓутоа, кога станува збор за времето кога банките се фокусираат на грижата, тоа не е само нова иновација, туку и решение за стареењето на населението и очекуваниот колапс на пензискиот систем. Швајцарија е на чело на овој напор, а многу земји ќе го следат.

23 02, 2023

Додатоци за нега во Данска

февруари 23rd, 2023|Categories: Социјални бенефиции, Компании|

Освен што ја има најсреќната нација во светот, Данска е позната и по својот систем за социјално осигурување. За тоа сведочат високите пензии, надоместоците за нега и одличната грижа за старите лица во и надвор од пензионерските домови.

22 02, 2023

Користете станбени додатоци

февруари 22nd, 2023|Categories: Правен совет, Клиенти, Социјални бенефиции|

Кога се преселите за работа, која често е неопходна, мора да се реши основната човечка потреба - домување. Секогаш е потребно прво да дознаете дали случајно имате право на придонеси од државата кои би можеле да ви помогнат.

15 02, 2023

Бенефиции за домашна нега во Англија

февруари 15th, 2023|Categories: Компании, Клиенти, Социјални бенефиции, Медицински сестри|

Англија им нуди на своите граѓани компензација за трошоците за 24-часовна нега, во зависност од финансиските околности на пациентот. Тој дава дарежлив придонес за оние на кои им е потребна. Но, тој размислува и за оние чија финансиска состојба е значително подобра.

9 02, 2023

Дали системот на социјална помош во Ирска поддржува згрижување?

февруари 9th, 2023|Categories: Компании, Клиенти, Социјални бенефиции, Медицински сестри|

Емералд островот е едно од најдобрите места во ЕУ за бенефиции за домашните негуватели. Благодарение на многуте опции и релативно високите финансиски средства што ги дава државата, нема многу луѓе кои не можат да си го дозволат тоа.

8 02, 2023

Субвенции за нега во Холандија

февруари 8th, 2023|Categories: Компании, Клиенти, Социјални бенефиции, Медицински сестри|

Холандија генерално е една од земјите со висок животен стандард и добри услови за живот. Има добро функционален социјален систем, што се рефлектира и во обезбедувањето надоместоци во врска со домашната грижа за старите лица.

30 01, 2023

Дали Белгија нуди бенефиции за луѓето на кои им е потребна грижа?

јануари 30th, 2023|Categories: Медицински сестри, Компании, Клиенти, Социјални бенефиции|

Социјалното осигурување е од суштинско значење за секоја земја. Дознајте што прави Белгија за своите постари граѓани и какви видови бенефиции или финансиска помош обезбедува.