9 11, 2022

Домашна нега како најдобар Божиќен подарок

ноември 9th, 2022|Categories: Клиенти, Медицински сестри|

Внимателна дадилка ќе биде соодветен божиќен подарок за вашата сакана. Ќе му помогне на постариот и ќе ве ослободи од налетот на предбожиќните подготовки.

8 11, 2022

Божиќ е сосема поинаков оваа година

ноември 8th, 2022|Categories: Клиенти, Медицински сестри|

Патувањето во странство за да се грижите за деца за време на Божиќ е вредно, не само благодарение на дополнителните плаќања за празниците, заштедата на енергија во вашиот дом, туку и за да ја доживеете божиќната и новогодишната атмосфера во друга земја од онаа на која сте навикнати.

3 11, 2022

Петиција за повисоки плати за австриските дадилки

ноември 3rd, 2022|Categories: Клиенти, Медицински сестри|

Поголемите плати за дадилките во Австрија се актуелна тема веќе подолго време. Овие плати воопшто не попуштаат со години. Поради високата инфлација, WKÖ - Стопанската комора во Австрија се обидува да ги брани интересите на медицинскиот персонал. Пишува петиција која планира да ја достави до министерот одговорен за ситуацијата.

27 10, 2022

Домашна адаптација со 24-часовна грижа

октомври 27th, 2022|Categories: Медицински сестри, Клиенти|

Ако негувател доаѓа во вашиот дом за да се грижи за член на вашето семејство, важно е да се подготвите. Во нашата статија ќе најдете сè што треба да знаете за да започнете.

25 10, 2022

АТЕНА дава објективни информации за работата

октомври 25th, 2022|Categories: Компании, Клиенти, Медицински сестри|

Добриот работодавец кој сака да привлече и најде соодветен и доверлив вработен ќе објави вистинити и детални информации во своите понуди за работа. Во Атена детално ги овозможуваме условите за работа бидејќи се грижиме за задоволството на нашиот персонал, но и на клиентите.

24 10, 2022

Учење за различни дијагнози преку филмови

октомври 24th, 2022|Categories: Клиенти, Медицински сестри|

Ако го изберете вистинскиот филм, одвојувањето време може да ви помогне да научите нешто ново и побрзо да ја унапредите кариерата за грижа. Можете да дознаете повеќе информации во нашата статија.

30 09, 2022

Странски јазик – како и зошто да се подобри?

септември 30th, 2022|Categories: Клиенти, Медицински сестри|

Дали е твојот сон да работиш во странство, но не го знаеш доволно јазикот? Или веќе работите таму, но ви треба или сакате да ги подобрите своите вештини на јазикот на предметната земја? Ви носиме неколку совети како да ги подобрите вашите јазични вештини. Се исплати да се подобриш, бидејќи тоа се одразува на платата за одредени позиции.

23 09, 2022

Бејбиситерки со пониско ниво на германски и нивните придобивки

септември 23rd, 2022|Categories: Компании, Медицински сестри|

Негувателите со послабо познавање на јазикот ја ценат својата работа и можноста што им е дадена, а тоа ги мотивира да работат на себе. Таквата дадилка го чини семејството помалку од онаа која совршено зборува германски додека ја обезбедува истата грижа. Дадилка која ги знае основите на германскиот јазик ќе го подобри со текот на времето и ќе се развие на повисоко ниво.

22 09, 2022

Зошто е исплатлива работата во смени?

септември 22nd, 2022|Categories: Јас барам работа, Клиенти, Медицински сестри|

Работата во смени е одличен начин да заработите повеќе додека имате повеќе слободно време и патување во странство без никакви компликации кои обично се поврзани со овој тип на работа.

14 09, 2022

Договор за вработување и неговите придобивки

септември 14th, 2022|Categories: Клиенти, Медицински сестри|

Работењето на договор за вработување е постабилно решение за дадилка во Германија отколку да се отвори бизнис. Не постои ризик од нелегална работа. Негувателката не мора сама да плаќа придонеси и има загарантирана плата.