28 09, 2023

Започнување со работа во Германија: Што треба да подготвите?

септември 28th, 2023|Categories: Клиенти, Медицински сестри|

Нашиот водич е клучот за отклучување на германскиот пазар на труд - од обезбедување на даночен матичен број до признавање на вашите квалификации.

18 09, 2023

Користење на природни лекови: Моќта на алтернативната медицина

септември 18th, 2023|Categories: Клиенти, Медицински сестри|

Потопете се во светот на билките како куркума, ѓумбир, лаванда и камилица кои го менуваат лицето на грижата за постарите лица и поткрепени со солидно истражување.

7 09, 2023

Градинарски активности во затворен простор за постари лица: Подобрување на менталното здравје

септември 7th, 2023|Categories: Клиенти, Медицински сестри|

Градинарството во затворен простор им нуди на постарите уникатна комбинација на когнитивни, емоционални и социјални придобивки. Оваа активност служи како терапевтски агенс, од намалување на стресот до подобрување на расположението и додава лековит допир на природата.

4 09, 2023

Употреба на виртуелна реалност (VR) во третман на болка кај постарите лица

септември 4th, 2023|Categories: Медицински сестри, Клиенти|

VR ги надминува бариерите во здравствената заштита за постарите лица - од сесии за забавни игри до опипливи здравствени придобивки. Нурнете со Atena и истражете ја иднината на подобра грижа за постарите лица.

1 09, 2023

Новите биографии на Атина: Пионерска извонредност на пазарот

септември 1st, 2023|Categories: Компании, Клиенти|

Сосема новите резимеа на Atena комбинираат врвна технологија за вештачка интелигенција, детално работно искуство и уникатна структура што ги исполнува соништата на секој регрутер. Прочитајте повеќе за нашата најнова иновација!

28 08, 2023

Како да добиете препораки за работа: Водич за негуватели

август 28th, 2023|Categories: Клиенти, Медицински сестри|

Во свет каде посветеноста на старателот е од клучно значење, референците за работа служат како сигурно сведоштво. Овој водич опфаќа стратегии за нивно стекнување и ја открива нивната неспоредлива важност.

24 08, 2023

Зошто Белгија е една од најдобрите дестинации во светот за негуватели?

август 24th, 2023|Categories: Клиенти, Медицински сестри|

Потопете се во убавината и топлината на Белгија како негувател. И со проширувањето на портфолиото на Atena, истражете ги можностите за работа низ Европа и редефинирајте го вашето патување за негувател.

22 08, 2023

Како домашните миленици можат да влијаат на здравјето на постарите?

август 22nd, 2023|Categories: Компании, Клиенти, Медицински сестри|

Истражете го големото влијание што милениците го имаат врз животот на постарите лица. Нашата последна статија ги истакнува научните докази за емоционалното и физичкото подобрување што го носат нашите крзнени пријатели.

17 08, 2023

Да се ​​биде свесен и да се почитува културата на другите – дали е тоа нешто што навистина не е важно или е клучот за градење длабоки врски?

август 17th, 2023|Categories: Клиенти, Медицински сестри|

Започнувањето на меѓународно патување за грижа бара повеќе од само медицинско знаење. Потопете се во светот на културната чувствителност, истражувајќи ги уникатните вкусови на различните нации и длабоката улога што тие ја играат во обликувањето на искуството за грижа.

14 08, 2023

Никогаш порано не патувавте со авион? Еве кои се причините зошто треба да го пробате!

август 14th, 2023|Categories: Клиенти|

Откријте ги уникатните придобивки од воздушниот сообраќај и истражете ја неговата исклучителна безбедност, незаменлива брзина и беспрекорната ефикасност на модерното летање.