Azon gondolkodik, hogyan tud a legjobban felkészülni, mielőtt külföldre megy, ha ott ápolóként fog dolgozni? A jó felkészülés mindenben a siker alapja. Segít elkerülni azokat a komplikációkat, amelyek kellemetlenné tehetik a munkában való tartózkodását, vagy negatívan befolyásolhatják a munkára való koncentrálását. Kövesse az alábbi lépéseket, hogy elkerülje a nem kívánt kellemetlenségeket. Ily módon nemcsak a saját jólétét biztosítja, hanem annak az ügyfélnek a jólétét is, akinek ápolói szolgáltatást nyújt, és egyúttal garantálja az egész együttműködés zökkenőmentes működését.

Dokumentumok

Győződjön meg róla, hogy minden szükséges dokumentum a birtokában van. Ellenőrizze, hogy rendelkezik érvényes személyazonosító igazolvánnyal (személyi igazolvány), hogy az ne járjon le, amikor egy másik országban tartózkodik. Ellenőrizze egyéb okmányainak (útlevél, vezetői engedély) érvényességét is. Nyomtassa ki a munkaszerződést, és vigye magával, hogy legyen mit felmutatnia, ha a határon ellenőriznék.

Utazás

Győződjön meg róla, hogy tudja, hová megy, és pontosan tudja, hogyan jut el oda. Győződjön meg róla, hogy lefoglalta a szállítást – busz, vonat vagy repülő -, hogy eljusson a célországba és az ügyfél adott családjához is. Ha egyedül intézi az utazást, ne felejtse el megerősíteni az utazás foglalását. Ne keverje össze az indulási dátumokat, nehogy lekésse a járatát. Kár lenne kihagyni egy munkalehetőséget.

Az országról való elképzelés

Olvasson az úti célról, ahová utazik. Tanuljon meg valamit a kultúráról, az etikettről, a földrajzról és a helyi előírásokról, hogy ne érje meglepetés, amikor megérkezik. Ismerje meg a tipikus szokásokat, az éghajlatot és a leggyakoribb időjárást, vagy hogy hogyan működik a közlekedés. Tájékozódjon az életmódról az adott országban. A tények megismerése segít önnek jobban eligazodni az új környezetben. Jobb, mint felkészületlenül távozni. Ott aligha érezné magát a bőrében. Dolgozzon az országban beszélt nyelv szintjén is. Mindig van hová fejlődni, és a kommunikációra szükség van az ügyféllel, a családdal való kapcsolatban, de a mindennapi életben is, amikor valamit intézni kell.

Gyógyszerek és gyógyászati segédeszközök

A poggyászából nem hiányozhatnak azok a gyógyszerek – vényköteles vagy vény nélkül kapható -, amelyekre feltétlenül szüksége van az élethez. Ha speciális étrendet kell követnie (pl. gluténmentes, laktózmentes diéta), vigyen magával néhány ilyen típusú élelmiszert. Jól jönnek, amíg a boltba nem ér. Feltétlenül magával kell vinnie azokat az egészségügyi eszközöket, amelyeket nem nélkülözhet – orrspray, szemüveg, kontaktlencse,… Ha bizonyos egészségügyi problémákkal küzd, próbálja megoldani azokat még az utazás előtt. Ha beteg, influenzás vagy vírusos, nagyon helytelen utazni. Veszélyeztetné az idős személyt, akit gondozni fog, és a családját. Az ön állapota is romolhat. A kötelező felszerelése legyen egy elsősegélydoboz, ahol vannak szükséges segédeszközök – fájdalomcsillapító, sebtapasz, kötszer, fertőtlenítőszer.

Pénz

Vigyen magával némi készpénzt, hogy vészhelyzet esetén legyen önnek kéznél. Soha nem tudhatja, milyen helyzetek adódnak. Ha lekésné a megrendelt csatlakozást, amellyel eljutna a célállomásra, akkor taxit kellene hívnia és kifizetnie azt. Nem mindenhol lehet kizárólag bankkártyával fizetni, ezért szükség van tartalékra.

Működő telefon

Győződjön meg arról, hogy a telefon fel van töltve, és ne felejtsen el egy töltőt tenni a bőröndjébe. Győződjön meg róla, hogy az illetékes tanácsadó, az önt közvetítő ügynökség menedzserének vagy az ápolt személy családjának telefonszáma el van mentve, hogy szükség esetén felvehesse velük a kapcsolatot. Különösen a roamingot kapcsolja be, hogy hívásokat kezdeményezhessen és fogadhasson hazájába és hazájából, ha nem kapcsolódik automatikusan a helyi hálózathoz.

Utasbiztosítás

Jó, ha minden felmerülő helyzetre gondolunk. Ezért ha nincs utasbiztosítása, még az utazás előtt kössön egyet. Ez segít önnek anyagi kártérítést nyújtani, ha önt nemkívánatos esemény éri, elveszíti a poggyászát a repülőtéren, ellopják azt, vagy az valamilyen módon megsérül.

Ruházat

Vigyen magával praktikus ruhákat, amelyekben jól és kényelmesen érzi magát. A kedvenc ruhái jó hangulatba hozzák, ami jó mentális állapotot biztosít önnek. Ez lehetővé teszi, hogy a munkát úgy végezze el, ahogyan azt kell. Kérjük, ruházatát az országra jellemző időjárás figyelembevételével válassza ki.

Felelősség

Még akkor is, ha már a családban van, gondoljon a felelősségteljes tevékenységekre és az ügyfélgondozásra. Kapott egy lehetőséget. Ha bizonyítani tud, és pozitív munkareferenciákat kap, ez megnyitja az ajtót más állásajánlatokhoz – jobbakhoz is, magasabb pénzügyi jutalommal.

Amikor munka miatt utazik, alaposan fel kell készülnie, hogy ne kelljen felesleges vagy súlyos problémákkal szembenéznie, amelyek könnyen elkerülhetők lennének. Elég, ha követi a fenti lépéseket, minden másban segítünk önnek. Találunk önnek munkát vonzó fizetéssel.