A po pyesni veten se si të përgatiteni më mirë përpara se të shkoni jashtë vendit nëse do të punoni atje si staf infermieror ? Përgatitja e mirë përbën bazën e suksesit në çdo gjë. Falë tij, ju do të shmangni komplikimet që mund ta bëjnë punën tuaj të pakëndshme ose të ndikojnë negativisht në përqendrimin e nevojshëm në punë. Kushtojini vëmendje hapave të mëposhtëm, të cilët do t’ju garantojnë të shmangni shqetësimet e padëshiruara. Në këtë mënyrë ju do të siguroni mirëqenien tuaj, si dhe mirëqenien e klientit të cilit i ofroni shërbimet e kujdesit dhe njëkohësisht garantoni mbarëvajtjen e të gjithë bashkëpunimit.

Dokumentet

Sigurohuni që të keni të gjitha dokumentet që ju nevojiten. Sigurohuni që të keni një kartë identiteti të vlefshme (kartë qytetari) në rast se skadon pikërisht kur jeni në një vend tjetër. Kontrolloni gjithashtu vlefshmërinë e licencave të tjera ( pasaportë, patentë shoferi ). Shtypni kontratën tuaj të punës dhe merrni me vete, në mënyrë që të keni diçka për të provuar nëse jeni të kapur nga kontrolli i kufirit.

transporti

Sigurohuni që e dini se ku po shkoni dhe si të arrini saktësisht atje. Sigurohuni që të keni rezervuar patjetër transportin – autobus, tren ose aeroplan, i cili do t’ju çojë në vendin e destinacionit dhe gjithashtu në familjen specifike të klientit. Mos harroni konfirmimin e rezervimit të transportit nëse jeni duke udhëtuar në aksin tuaj. Mos i merrni gabim datat e nisjes që të mos humbisni aeroplanin. Do të ishte turp të humbisni një mundësi pune.

Një foto e peizazhit

Lexoni për destinacionin ku po udhëtoni. Mësoni rreth kulturës , rregullave të mirësjelljes, gjeografisë dhe rregulloreve lokale, në mënyrë që të mos jeni të befasuar kur të mbërrini. Të njohin zakonet tipike, klimën dhe më shpesh motin apo mënyrën se si funksionon transporti. Gjeni informacione rreth stilit të jetesës në atë vend. Faktet e zbuluara do t’ju ndihmojnë të orientoheni më mirë në mjedisin e ri. Është më mirë sesa të largohesh i papërgatitur. Nuk do të ndiheshit rehat atje. Punoni gjithashtu në nivelin e gjuhës që flitet në këtë vend. Gjithmonë ka vend për përmirësim dhe komunikimi është i nevojshëm në raport me klientin e përkujdesur, familjen, por edhe në jetën e përditshme kur duhet bërë diçka.

Medikamente dhe pajisje mjekësore

Bagazhi juaj nuk duhet të përmbajë asnjë ilaç – me recetë ose pa recetë – që ju nevojiten absolutisht për të jetuar. Nëse duhet të ndiqni një dietë të veçantë (p.sh. dietë pa gluten, pa laktozë), merrni me vete disa ushqime të këtij lloji. Ata do t’ju përshtaten përpara se të shkoni në dyqan. Gjërat që absolutisht duhet të merrni me vete përfshijnë pajisje mjekësore pa të cilat nuk mund të bëni – sprej për hundë, syze, lente kontakti,… Nëse vuani nga disa probleme shëndetësore , përpiquni t’i zgjidhni ato përpara udhëtimit . Nëse jeni të sëmurë, keni grip, virus, është shumë e papërshtatshme të udhëtoni. Ju do të rrezikoni të moshuarin për të cilin do të kujdeseni dhe familjen e tij. Gjendja juaj gjithashtu mund të përkeqësohet. Pajisjet tuaja të detyrueshme duhet të jenë një çantë e ndihmës së parë, ku ka ndihma të nevojshme – qetësues kundër dhimbjeve, gips, fashë, dezinfektues.

Paratë

Gjithashtu paketoni disa para në mënyrë që të keni para në dorë në rast urgjence. Asnjëherë nuk e dini se çfarë situate do të krijohet. Nëse mund të humbisni lidhjen e porositur që do t’ju çonte në vendin e caktuar, do t’ju duhet të telefononi një taksi dhe të paguani për të. Jo kudo mund të paguani ekskluzivisht me kartë krediti, kështu që duhet të keni një rezervë .

Telefon funksional

Sigurohuni që bateria e telefonit tuaj të jetë e ngarkuar dhe mos harroni të vendosni një karikues në valixhen tuaj. Sigurohuni që të ruani numrin e konsulentit përkatës, të menaxherit të agjencisë së punësimit që ju dërgoi në punë ose të familjes së personit që kujdeseni, në mënyrë që të mund t’i kontaktoni në rast nevoje. Para së gjithash, aktivizoni shërbimin roaming në mënyrë që të mund të bëni dhe të merrni telefonata drejt dhe nga vendi juaj i origjinës nëse nuk ju lidh automatikisht me rrjetin tuaj lokal.

Sigurimi i udhëtimit

Është mirë të mendoni për çdo situatë që mund të lindë. Prandaj, merrni sigurimin e udhëtimit përpara udhëtimit tuaj nëse nuk e keni atë. Kjo do t’ju ndihmojë të kompensoni humbjen financiare në rast se përjetoni një ngjarje të pafavorshme , humbni bagazhin tuaj në aeroport, ju vidhet ose dëmtohet në një farë mënyre.

Rrobat

Merrni me vete rroba praktike në të cilat do të ndiheni rehat dhe të këndshëm. Rrobat tuaja të preferuara do t’ju vendosin në humor të mirë, gjë që do t’ju ndihmojë të arrini një gjendje të mirë mendore. Falë kësaj, ju do të jeni në gjendje të bëni punën tuaj siç duhet. Zgjidhni rroba duke pasur parasysh motin tipik të vendit.

Përgjegjësia

Edhe kur jeni tashmë në familje, mendoni për kryerjen e përgjegjshme të aktiviteteve dhe kujdesin ndaj klientit. Keni mundësinë. Nëse provoni veten dhe merrni referenca pozitive për punë , kjo do t’ju hapë derën për oferta të tjera pune – edhe më të mira me një shpërblim financiar më të lartë .

Kur udhëtoni për punë, duhet të përgatiteni tërësisht në mënyrë që të mos keni nevojë të përballeni me probleme të panevojshme ose serioze që mund të shmangen lehtësisht. Mjafton të ndiqni hapat e përmendur më lart, ne do t’ju ndihmojmë me gjithçka tjetër. Ne do t’ju gjejmë një punë me një pagë tërheqëse.