Cili mund të jetë një tregues më i mirë i cilësive dhe përshtatshmërisë së një punëtori sesa referenca pozitive nga punëdhënësit e mëparshëm ? Referencat e punës janë gjëja që ndihmon për të gjetur një punë të mirë sipas pritshmërive tuaja.

Referencat = siguria e punës

Kjo vlen në çdo sferë dhe kujdesi 24-orësh në shtëpi nuk bën përjashtim. Si një dado që ka referenca nga familja e klientit ku keni punuar në të kaluarën, patjetër që do të gjeni një punë me një familje të re shumë më lehtë dhe më shpejt se një dado që nuk ka. Kjo punë mund të paguhet edhe më mirë se ajo që do të kishit marrë pa referencat që mungojnë. Prandaj, është e dëshirueshme dhe e nevojshme t’i kërkoni familjes një referencë përpara se të largoheni nga turneu, e cila do të tregojë bardh e zi se sa të kënaqur ishin me punën tuaj. Në rast se nuk ktheheni për ndonjë arsye (vdekja e pacientit ose vendosja në një shtëpi pleqsh). Bëjeni këtë sapo të largoheni , anëtarët e mëvonshëm të familjes mund të mos kenë kohë ose dëshirë ose interes për t’ju ofruar. Kërkojuni atyre të shkruajnë disa fjali në kompjuter ose me dorë , pasi jo të gjithë dinë të përdorin një kompjuter, veçanërisht të moshuarit. Ju do të jeni në gjendje të provoni veten me referenca kur aplikoni për një punë tjetër.

Më personale

Referenca, të cilën personi rekomandues e shkruan me fjalët e tij , është dukshëm më personale sesa një shabllon ose pyetësor i plotësuar, ku ai shënon vetëm opsionet nga një në pesë. Ai duhet të përmbajë që nga – sa zgjati kujdesi në familje , për cilin pacient u kujdes kujdestari, çfarë diagnozash kishte dhe sa serioze ishin ato. E fundit, por jo më pak e rëndësishme, është e dobishme të theksohet se çfarë marrëdhëniesh ndërtoi stafi i kujdesit me klientin, si e trajtuan atë, si u zhvillua komunikimi. Ky është reagim mbi masën në të cilën – familja dhe vetë klienti – ishin të kënaqur me punën e dados. Personi që urdhëron kujdesin (familja ose klienti) duhet të nënshkruajë referencën.

Një hap përpara konkurrencës

Numri i kujdestarëve që janë të interesuar për të punuar është në rritje, ndërsa numri i familjeve që kërkojnë përkujdesje 24 orëshe është në rënie. Falë referencave të vlefshme, do të keni një avantazh të madh ndaj konkurrencës. Familja preferon gjithmonë një dado që tashmë ka një përvojë në kujdestarinë e fëmijëve. Referencat janë dëshmi e këtyre përvojave. Ato krijojnë besueshmëri me familjen dhe sigurojnë një opinion të mirë për kandidatin për punë. Megjithatë, sigurohuni që të kërkoni rekomandime vetëm nga ato familje që ishin të kënaqura me ju dhe nuk kishin ndonjë problem, përndryshe nuk do të ishte më e përshtatshme. Sa më shumë referenca nga shumë familje, aq më mirë për ju. Marrja e tyre varet vetëm nga ju, askush tjetër nuk do ta bëjë atë për ju. Familja nuk do t’jua japë vetë, duhet t’i kërkoni.

Mundësi për oferta të shumta pune

Nëse keni referenca, aq më shpejt do të gjeni një punë dhe aq më shpejt do të filloni të fitoni. Referencat pozitive do të garantojnë se do të keni më shumë vende pune në dispozicion, nga të cilat mund të zgjidhni atë që ju pëlqen më shumë. Ju ofrohet mundësia të punoni për një klient me një diagnozë më të butë dhe të bëni punën për një pagesë më të mirë. Mund të shkoni në një mjedis më të këndshëm, të punoni në një shtëpi familjare, në qytet ose çdo gjë tjetër që dëshironi. Me pak fjalë, referencat pozitive të punës mund t’ju japin një punë që i përshtatet më së miri kërkesave tuaja. Mos harroni, nëse keni referenca, keni edhe një avantazh konkurrues që çdo familje do ta vlerësojë.

Hidhini një sy sesi dadot tona i kaluan Krishtlindjet, edhe pse të zëna, por të këndshme. Lexoni për avantazhet e punës me turne dhe si të përshtatni familjen e klientit gjatë kujdesit.

A keni tashmë përvojë me referencat e punës, a ju ndihmuan ato të gjeni një punë?