Mi lehetne jobb mutatója egy munkavállaló tulajdonságainak és alkalmasságának, mint a korábbi munkáltatók pozitív referenciái? A munkareferenciák segítenek abban, hogy az ön elvárásainak megfelelő, jó állást találjon.

Referenciák = munkahelyi biztonság

Ez minden területen igaz, és ez alól a 24 órás otthoni ápolás sem kivétel. Olyan ápolóként, aki rendelkezik referenciákkal egy olyan ügyfél családjától, ahol korábban már dolgozott, biztosan sokkal könnyebben és gyorsabban kap munkát egy új családnál, mint egy olyan ápoló, aki nem rendelkezik ilyen referenciákkal. Ez az állás akár jobban is fizethet, mint amit a hiányzó referenciák nélkül kapott volna. Ezért kívánatos és szükséges, hogy a turnusról való távozás előtt kérjen referenciát a családtól, amelyben feketén-fehéren szerepel, hogy mennyire voltak elégedettek az ön munkájával. Abban az esetben, ha ön valamilyen oknál fogva (beteg halála vagy idősek otthonába való elhelyezése) nem térhet vissza a családba. Tegye ezt meg rögtön távozáskor, később a családtagoknak nem biztos, hogy lesz idejük, kedvük vagy érdekük megadni önnek. Kérje meg őket, hogy írjanak néhány mondatot a számítógépen vagy akár kézzel, mivel nem mindenki tudja használni a számítógépet, különösen az idősek nem. Más állásokra való jelentkezéskor bizonyítani tudja majd referenciáit.

Személyesebb

Az ajánló saját szavaival írt referencia sokkal személyesebb , mint egy kitöltött sablon vagy kérdőív, ahol az ajánló csak egytől ötig terjedő lehetőségeket jelölhet be. Tartalmaznia kell, hogy mikortól – meddig tartott a családban történő ápolás, milyen beteget ápolt az ápoló, milyen diagnózisai voltak és azok súlyossága. Végül, de nem utolsósorban érdemes megemlíteni, hogy az ápolói személyzet milyen kapcsolatot épített ki az ügyféllel, hogyan bánt vele, hogyan zajlott a kommunikáció . Ez a visszajelzés arról szól, hogy a család és az ügyfél mennyire volt elégedett az ápoló munkájával. A referenciát az ápolást megrendelő személynek (családtag vagy ügyfél) kell aláírnia.

Egy lépéssel a konkurencia előtt

A munkavégzés iránt érdeklődő ápolók száma növekszik, a 24 órás ápolást igénylő családok száma pedig csökken. Értékes referenciákkal nagy előnyre tehet szert a versenytársakkal szemben. A család mindig olyan ápolót fog előnyben részesíteni, akinek már van némi tapasztalata az ápolásban. A referenciák bizonyítják ezt a tapasztalatot. Hitelességet teremtenek a családdal szemben, és biztosítják a jó véleményt az álláskeresőről. Azonban ügyeljen arra, hogy csak olyan családoktól kérjen ajánlást, akik elégedettek voltak önnel, és nem volt probléma, különben nem ez lenne a legmegfelelőbb. Minél több családtól származó referenciával rendelkezik, annál jobb az ön számára. Önön múlik, hogy megszerzi azokat, senki más nem fogja ezt megtenni ön helyett. A család nem fogja magától odaadni önnek, saját magának kell kérnie őket .

Lehetőség több állásajánlatra

Ha vannak referenciái, annál gyorsabban talál munkát, és annál gyorsabban kezdhet el pénzt keresni. A pozitív referenciák biztosítják, hogy több állás közül választhat, így megtalálhatja az önnek legmegfelelőbbet. Lehetőséget kap arra, hogy egy könnyebb diagnózissal rendelkező ügyfélnél dolgozzon, és jobb fizetésért végezze a munkát. Szebb környezetbe kerülhet, dolgozhat családi házban, városban vagy bármilyen helyen, ahol csak szeretne. Röviden, a pozitív munkahelyi referenciák segítségével megkaphatja az ön igényeinek leginkább megfelelő állást. Ne feledje, hogy ha vannak referenciái, akkor olyan versenyelőnnyel rendelkezik, amelyet minden család értékelni fog.

Nézze meg, hogyan töltötték az ápolóink a karácsonyt, ha munkával is, de élvezetesen. Olvassa el, milyen előnyökkel jár a turnusos munka és hogyan kell az ügyfél otthonát átalakítani az ápolás során.

Van már tapasztalata munkareferenciákkal, segítettek már önnek munkát találni?