23 03, 2023

Безвременско решение – фотографии од адреси во маршрути

март 23rd, 2023|Categories: Компании, Клиенти|

Секоја компанија се труди да напредува и да измислува нови решенија за подобрување на квалитетот на услугите. Почнуваме да додаваме фотографии на маршрутите на адресата каде што ќе се подигне дадилката, како и местото на работа. Тоа ќе обезбеди безбедно да стигне таму каде што треба.

13 03, 2023

Амбулантска нега наспроти 24-часовна домашна нега

март 13th, 2023|Categories: Компании, Клиенти|

На прв поглед, може да изгледа тешко да се избере помеѓу амбулантска и 24-часовна домашна нега. Меѓутоа, кога можете подобро да ги разберете потребите на личноста, не е тешко да се донесе вистинската одлука.

8 03, 2023

Деменција – виновни се генетиката или начинот на живот?

март 8th, 2023|Categories: Компании, Клиенти|

Деменцијата ги погодува постарите луѓе. Тоа значително влијае на квалитетот на животот. Не може да се излечи, но неговите манифестации можат да се забават.

6 03, 2023

Вработување на малолетни лица во рамките на Европската Унија

март 6th, 2023|Categories: Компании, Клиенти|

ЕУ воведе строги регулативи за да се осигура дека децата под 15 години и тинејџерите на возраст од 15 до 18 години не работат премногу за да нема негативно влијание врз нивните студии. Работодавците мора да им гарантираат на младите вработени соодветни паузи и одмор и да ги информираат за ризиците поврзани со работата.

27 02, 2023

Временски банки во Швајцарија

февруари 27th, 2023|Categories: Компании, Клиенти|

Временските банки не се сосема нови. Меѓутоа, кога станува збор за времето кога банките се фокусираат на грижата, тоа не е само нова иновација, туку и решение за стареењето на населението и очекуваниот колапс на пензискиот систем. Швајцарија е на чело на овој напор, а многу земји ќе го следат.

23 02, 2023

Додатоци за нега во Данска

февруари 23rd, 2023|Categories: Компании|

Освен што ја има најсреќната нација во светот, Данска е позната и по својот систем за социјално осигурување. За тоа сведочат високите пензии, надоместоците за нега и одличната грижа за старите лица во и надвор од пензионерските домови.

16 02, 2023

Зошто вреди да се вработуваат луѓе од странство?

февруари 16th, 2023|Categories: Компании|

Доколку компанијата не е заинтересирана да вработува луѓе од странство, автоматски е еден чекор зад конкуренцијата. Ако сака да опстане и да расте во денешниот глобален свет, мора да се однесува и глобално.

15 02, 2023

Бенефиции за домашна нега во Англија

февруари 15th, 2023|Categories: Компании, Клиенти|

Англија им нуди на своите граѓани компензација за трошоците за 24-часовна нега, во зависност од финансиските околности на пациентот. Тој дава дарежлив придонес за оние на кои им е потребна. Но, тој размислува и за оние чија финансиска состојба е значително подобра.

13 02, 2023

Негувателите се недоволно ценети. Како да го смените?

февруари 13th, 2023|Categories: Компании, Клиенти|

Многу старатели се недоволно ценети. Сепак, со малку трпение и размислување можат да го променат тоа. На овој начин не само што им ја олеснуваат работата, туку и брзо ја намалуваат веројатноста за депресија или исцрпеност.

9 02, 2023

Дали системот на социјална помош во Ирска поддржува згрижување?

февруари 9th, 2023|Categories: Клиенти, Компании|

Емералд островот е едно од најдобрите места во ЕУ за бенефиции за домашните негуватели. Благодарение на многуте опции и релативно високите финансиски средства што ги дава државата, нема многу луѓе кои не можат да си го дозволат тоа.