Gyakran ismételt kérdések

Home/Optional/Gyakran ismételt kérdések
Külföldre szeretnék utazni a párommal munka miatt. Lehetséges ez?

Igen, lehetséges párként dolgozni. Ezek az ajánlatok raktárakra és gyártásra vonatkoznak, ahol kétágyas szobákban biztosítanak Önöknek szállást.

Szükséges ápolói tanfolyamot végezni ahhoz, hogy Ausztriában dolgozhassak?

Igen, Ausztriában követelik az ápolói végzettséget.

Szükségem van BSN-számra ahhoz, hogy Hollandiában dolgozhassak?

Ha ápolóként fog dolgozni, nincs rá szüksége. Szlovák munkaszerződés alapján fog dolgozni, és Szlovákiában fog adót fizetni. Ha holland szerződéssel fog dolgozni, szüksége lesz BSN-számra. Ha még nincs Önnek, a holland munkáltatója segít Önnek az intézéssel.

Kapok utazási támogatást akkor is, ha saját magam biztosítom az utazást?

Igen, természetesen. Szükségünk lesz viszont egy jegyre dátummal és összeggel, hogy megtéríthessük Önnek az útiköltséget. Az utazási bónusz térítése a fizetéssel együtt történik.

Mennyit lehet keresni ápolóként Németországban?

Németországban az ápoló fizetése nettó 1500 és 1850 € között mozog. A végső összeg a nyelvtudásának szintjétől függ.

Kihez fordulhatok hétvégén, ha valami történik a családban?

Hétvégén is van ügyeleti szolgálat, így ha szüksége van rá, elér minket.

Utazhatok alapszintű német nyelvtudással is?

Németországba alap német nyelvtudással is lehet utazni.

Ha egy másik családhoz fogok utazni, magamnak kell fizetnem a transzfert?

Ha a páciense kórházba, vagy idősek otthonába került vagy elhunyt, az ATENA fedezi az új családba történő átutazást.

Mi történik akkor, ha meghal a betegem, nem lesz munkám? Milyen gyorsan tudnak nekem új családot biztosítani, ha nem tetszik majd a család?

Ha folytatni szeretné a munkát, találunk Önnek egy új ügyfelet, akihez átutazhat. Mivel naponta több mint 100 szabad munkahelyet töltünk be, azonnal tudunk Önnek új állást biztosítani.

Mikor van a fizetés napja?

Ha ápolóként dolgozik,a fizetést a hónap 5. napján kapja meg. Ha Ön Szlovákiában gyártásban dolgozik, a konkrét cégtől függ. Az időtartam a hónap 10. napjától a hónap 15. napjáig van.

Dolgozhatok ápolóként Németországban ápolói végzettség nélkül?

Igen, Németországban ápolói végzettség nélkül is dolgozhat.

Mikor kapom meg az utazási bónuszt?

A bónuszra való jogosultság akkor keletkezik, ha az ápoló ledolgozza a két hónapos turnust, és azt a következő fizetéskor veszik figyelembe.

A dokumentumok aláírásához közvetlenül a kirendeltségükbe kell mennem?

Elég, ha elküldi nekünk az aláírt dokumentumokat e-mailben vagy postán.

Milyen gyakran vehetek fel előleget?

Az előleget heti 2 alkalommal, hétfőnként és csütörtökönként veheti igénybe, a ledolgozott munkaidő 50%-áig. Ha szeretné kérvényezni, lépjen kapcsolatba az illetékes tanácsadójával.

A családok a turnus végén készpénzben fizetik ki a fizetést?

Németországban, Hollandiában és Angliában nem a családok fizetik a bért. Azt az ügynökségünk bankszámlára fizeti ki a hónap 5. napján. Ausztriában az ápolóknak a hazautazás napján vagy az azt megelőző napon fizetik ki a fizetést, mivel Ausztriában vállalkozókként dolgoznak.

Biztosíthatom az utazást saját magamnak is?

Természetesen, bármilyen utazási lehetőséget választhat, akár saját magának is szervezheti. Mielőtt azonban ezt megszervezné, tájékoztatnia kell a menedzserét. Az Ön számára legmegfelelőbb szállítási módról is konzultálhat vele.

Kit hívjak, ha probléma van a családban?

Saját kapcsolattartója lesz, akivel felveheti a kapcsolatot. Ugyanakkor munkaidőn kívül és hétvégén is van sürgősségi szolgálatunk, ahol mindig talál egy felelős személyt, aki szükség esetén szívesen segít Önnek.

Elmehetek orvoshoz, ha balesetet szenvedek Németországban?

Természetesen, elmehet. Ne felejtse el magával vinni az európai biztosítási kártyáját.

Ki lesz a munkáltatóm? Az ügynökség vagy az adott cég?

Minden állásajánlat egyedi. Az ajánlat leírásából megtudhatja, hogy melyik ajánlat milyen szerződésre vonatkozik. Az, hogy ki lesz a munkáltatója, az adott állásajánlattól és attól függ, hogy melyik országot választja. Németországban, ha ápolóként dolgozik, szlovák szerződéssel dolgozik. A gyártási és raktári pozíciók esetében német szerződéssel dolgozik.

Ki lesz a munkáltatóm? Az ügynökség vagy az adott cég?

Minden állásajánlat egyedi. Az ajánlat leírásából megtudhatja, hogy melyik ajánlat milyen szerződésre vonatkozik. Az, hogy ki lesz a munkáltatója, az adott állásajánlattól és attól függ, hogy melyik országot választja. Hollandiában, amikor ápolóként dolgozik, egyszerre szlovák és holland szerződéssel is dolgozik. A gyártási és raktári pozíciók esetében holland szerződéssel dolgozik.

Egy ismerősöm állást keres, ha ajánlom a cégüket, kapok jutalmat?

Igen, cégünk 100 €-tól 1000 €-ig terjedő összeget fizet egy ismerős ajánlása esetén. Az összeg attól függ, hogy milyen típusú pozíciót segít betölteni.

Ha érdekel a cégüknél való munkavállalás, hogyan kell eljárnom?

I. Regisztráljon ingyenesen a www.atena.hu weboldalunkon, majd egyik tanácsadónk telefonon felveszi Önnel a kapcsolatot. II. Lépjen kapcsolatba velünk a 0680 080 265-ös ingyenes telefonszámunkon. Hétfőtől péntekig 8:00 és 16:30 között állunk rendelkezésre.

Kell Önöknek fizetni valamilyen díjat?

Nem, Ön nem fizet semmilyen regisztrációs vagy közvetítői díjat cégünknek.

Személyes interjún kell részt vennem a kirendeltségen?

Ez nem elkerülhetetlen.
Választhat, hogy személyesen jön-e el valamelyik fiókunkba (lásd KAPCSOLAT), vagy telefonos interjúra jelentkezik, ami a legelőnyösebb alternatíva. Ez azonban a munkaviszony típusától függ. Ha ideiglenes munka iránt érdeklődik, személyesen kell megjelennie a Besztercebányai kirendeltségen.

Lehet-e főállású munkavállalóként, munkaszerződéssel vagy diákoknak szóló ideiglenes munkaszerződéssel dolgozni, vagy egyéni vállalkozóként tevékenykedni?

A Munkahelyek részben a Munkaviszony típusa szűrő segítségével kiválaszthatja az Önnek megfelelő munkákat. Az ATENA-nál vannak olyan állásajánlataink, amelyek alkalmasak vállalkozók, diákok, nyugdíjasok, szülői szabadságon lévő anyák, munkanélküliek és azok számára, akik bármilyen okból munkahelyet szeretnének váltani.

Ki lesz a munkáltatóm? Az ügynökség vagy az adott cég?

Minden állásajánlat egyedi. Az ajánlat leírásából megtudhatja, hogy melyik ajánlat milyen szerződésre vonatkozik. Az, hogy ki lesz a munkáltatója, az adott állásajánlattól és attól függ, hogy melyik országot választja. Egyes munkáltatók inkább ügynökségen keresztül toboroznak jelentkezőket, mások pedig közvetlenül a törzsi munkaerőbe toboroznak új jelentkezőket. Ha már alkalmazott, mindig van lehetősége a cég törzsi státuszába való átlépésre.

Diák vagyok. Számomra is van részmunkaidős állás?

Az ATENA munkaközvetítő ügynökség ideiglenes állások széles választékát kínálja a diákok számára. A www.atena.hu weboldalunkon az Állásajánlatok menüpontban találja meg őket.

Milyen szintű német nyelvtudás szükséges a németországi munkavállaláshoz?

A németországi munkavállaláshoz elegendő a német nyelv alapszintű ismerete, azaz az A1-es nyelvtudás. Az ápolók fizetése viszont a nyelvtudástól függ. Minél magasabb a szintje, annál többet keres.

A nyelvvizsga ingyenes, és lehetősége van arra, hogy személyesen, valamelyik kirendeltségünkön vagy telefonon mérjük fel a nyelvtudását.

Ki biztosítja az utazásomat?

Az ATENA munkaközvetítő ügynökség biztosítja az utazást, ha Ön ápolóként megy dolgozni. A gyártásba vagy raktárba szóló állásajánlatok esetében a munkavállaló saját magának biztosítja az utazást.

Milyen hosszúak a turnusok Németországban?

Németországban a turnusok hossza általában 2-3 hónap között mozog. Lehetősége van azonban kiutazni beugrásra is, ebben az esetben ez egyéni, például egy hétre szól.

Milyen gyorsan tudok külföldre utazni munka miatt?

Azonnali utazásra is van lehetőség. A kiutazás gyorsasága elsősorban a nyelvtudásától és az ápolással való tapasztalataitól függ.

Szükségem van ápolói tanfolyamra ahhoz, hogy Angliában dolgozhassak?

Nem. A legtöbb vállalat ingyenes képzést biztosít, ahol nemcsak elméletet, hanem modellszituációkat is kap.

Mennyit lehet keresni ápolóként Angliában?

A minimális garantált kereset nettó 1900 €.

Mi a helyzet a szállítással és az Angliába történő utazás költségeinek megtérítésével?

Ez az ajánlattól függ. Ha szlovák munkaszerződéssel dolgozik turnusokban, megvásárolhatjuk Önnek a repülőjegyet vagy a buszjegyet, és az összeget levonjuk az első fizetéséből. Angol szerződéssel történő foglalkoztatás esetén az ügyfél saját magának fizeti az utazást. Lehetőség van repülővel vagy busszal utazni. Az Egyesült Királyságba való kiutazás előtt mindig meg kell mutatnia a jegyét vagy a repülőjegyét, hogy el tudjuk intézni, hogy valaki felvegye Önt a repülőtéren vagy az állomáson (ha az üzleti partner intézi azt).

Milyen hosszú turnusok vannak Önöknél 24 órás gondozás esetén?

Különböző hosszúságú turnusaink vannak. 14, 60, 90 naposak, esetleg az ajánlattól függ.

Milyen szintű angol nyelvtudás szükséges?

Angliában az angol nyelv kommunikációs szintű ismerete (B2) írásban és szóban egyaránt szükséges.

Kitől kapom a fizetést?

Ez az ajánlattól függ. Ha Ön szlovák munkaszerződéssel dolgozik, mi küldjük Önnek a fizetést. Ha külföldi (német, holland) munkaszerződéssel dolgozik, a fizetést a külföldi munkaadója fizeti.

Szükségem van útlevélre ahhoz, hogy Angliába utazzak?