Pyetjet e bëra më shpesh

Home/Pyetjet e bëra më shpesh
Dua të udhëtoj jashtë vendit për punë me partnerin tim. Është e mundur?

Po, është e mundur të punosh në çift. Këto oferta janë për magazina dhe prodhim, ku do të pajiseni me akomodim në dhoma dyshe.

A është e nevojshme të ndiqni një kurs infermierie për të punuar në Austri?

Po, në Austri ata kërkojnë një kurs infermierie.

A më duhet një numër BSN për të punuar në Holandë?

Nëse do të punoni si dado, nuk keni nevojë. Ju do të punoni sipas një kontrate pune sllovake dhe do të paguani taksa në Sllovaki. Nëse do të punoni me një kontratë pune holandeze, ju duhet një numër BSN. Nëse nuk e keni ende, punëdhënësi juaj holandez do t’ju ndihmojë me pajisjet.

A do të marr një kompensim udhëtimi edhe nëse e siguroj vetë transportin?

Po sigurisht. Për të rimbursuar transportin, megjithatë, na duhet bileta e dhënë e udhëtimit me datën dhe shumën nga ju. Rimbursimi i bonusit të transportit trajtohet si pjesë e pagesës.

Sa mund të fitoj në Gjermani si dado?

Paga për një dado në Gjermani varion nga 1500 euro deri në 1850 euro neto. Shuma që rezulton varet nga niveli i aftësive gjuhësore.

Kujt mund t’i drejtohem gjatë fundjavës kur ndodh diçka në familje?

Ka një shërbim urgjence gjatë fundjavave, kështu që gjithmonë mund të kontaktoni dikë nëse është e nevojshme.

A mund të udhëtoj edhe me njohuri bazë të gjermanishtes?

Mund të udhëtoni në Gjermani edhe me njohuri bazë të gjuhës gjermane.

Kur udhëtoj në një familje tjetër, a duhet ta paguaj vetë transfertën?

Nëse klienti shtrohej në spital, shkoi në një shtëpi pleqsh ose vdiq, ATENA paguan për transferimin në një familje të re.

Po nëse pacienti im vdes, a do të jem pa punë? Sa shpejt mund të më siguroni një familje të re nëse nuk më pëlqen në familjen e caktuar?

Nëse dëshironi të vazhdoni të punoni, ne do t’ju gjejmë një klient të ri ku mund të lëvizni. Duke qenë se plotësojmë më shumë se 100 oferta pune në ditë, ne mund t’ju ofrojmë një punë të re menjëherë.

Kur është afati i pagesës?

Nëse punoni si personel infermieror, do të paguheni në datën 5. dita e muajit. Nëse punoni në Sllovaki në industrinë e prodhimit, kjo varet nga kompania specifike. Periudha kohore varion nga 10. deri ne 15 dita e muajit.

A mund të punoj si kujdestar në Gjermani edhe pa një kurs përkujdesjeje?

Po, ju mund të punoni në Gjermani edhe pa një kurs infermierie.

Kur do të marr bonusin e transportit?

E drejta për këtë bonus lind kur stafi i kujdesit punon pas përfundimit të një ndërrimi dy mujor dhe do të merret parasysh në pagën e ardhshme.

A duhet të vij dhe të firmos dokumentet direkt në degë?

E tëra çfarë ju duhet të bëni është të na dërgoni dokumentet e nënshkruara me email ose postë.

Sa shpesh mund ta tërheq depozitën?

Mund të tërhiqni depozitën dy herë në javë, të hënën dhe të enjten, deri në 50% të kohës që keni punuar. Nëse dëshironi ta kërkoni atë, thjesht kontaktoni konsulentin tuaj përgjegjës.

A paguajnë familjet pagat me para në dorë pas përfundimit të turneut?

Familjet në Gjermani, Holandë dhe Angli nuk paguajnë paga. Agjencia jonë e paguan atë në llogarinë bankare 5. dita e muajit. Në Austri dadot e familjes paguhen ditën që shkojnë në shtëpi ose një ditë më parë, pasi punojnë për një zanat në këtë vend.

A mund të udhëtoj edhe me transportin tim?

Sigurisht, ju mund të udhëtoni me çdo lloj transporti, qoftë edhe në aksin tuaj. Megjithatë, përpara se ta siguroni atë, duhet të informoni menaxherin tuaj. Ju gjithashtu mund të konsultoheni me të për llojin e transportit që ju përshtatet më shumë.

Kë duhet të telefonoj nëse kam ndonjë problem në familje?

Ju do të keni personin tuaj të kontaktit për të kontaktuar. Në të njëjtën kohë, ne kemi edhe një shërbim urgjence pas orarit të punës, si dhe gjatë fundjavave, ku gjithmonë do të gjeni një person përgjegjës i cili do të jetë i lumtur dhe i gatshëm t’ju ndihmojë nëse është e nevojshme.

A mund të shkoj te mjeku nëse kam një aksident në Gjermani?

Natyrisht ju mund të. Mos harroni të keni me vete kartën tuaj evropiane të sigurimit.

Kush do të jetë punëdhënësi im? Një agjenci apo një kompani e caktuar?

Çdo ofertë pune është individuale. Ju mund të gjeni se cila ofertë është për cilën kontratë në përshkrimin e ofertës së dhënë. Kush do të jetë punëdhënësi juaj varet nga oferta specifike e punës dhe nga vendi në të cilin vendosni të punoni. Në Gjermani, kur punoni si dado, punoni me kontratë sllovake. Ju punoni me një kontratë gjermane për pozicione prodhimi dhe magazine.

Kush do të jetë punëdhënësi im? Një agjenci apo një kompani e caktuar?

Çdo ofertë pune është individuale. Ju mund të gjeni se cila ofertë është për cilën kontratë në përshkrimin e ofertës së dhënë. Kush do të jetë punëdhënësi juaj varet nga oferta specifike e punës dhe nga vendi në të cilin vendosni të punoni. Në Holandë, kur punoni si dado, punoni në të njëjtën kohë me kontratë sllovake dhe holandeze. Në pozicionet e prodhimit dhe të magazinës, ju punoni me një kontratë holandeze.

Një i njohur kërkon punë, nëse i rekomandoj kompaninë tuaj, a do të marr një shpërblim?

Po, kompania jonë paguan për referime një shpërblim të njohur nga 100 € në 1000 €. Shuma e shpërblimit varet nga lloji i pozicionit të punës që na ndihmoni të plotësojmë.

Nëse jam i interesuar të punoj në kompaninë tuaj, si duhet të vazhdoj?

I. Regjistrohuni falas në faqen tonë të internetit www.atena.sk dhe më pas një nga konsulentët tanë do t’ju kontaktojë me telefon. II. Na kontaktoni përmes linjës telefonike falas 0800 221 222. Jemi në dispozicionin tuaj nga e hëna në të premte nga ora 8:00 deri në 16:30.

A paguani ndonjë tarifë?

Jo, ju nuk paguani asnjë tarifë regjistrimi ose ndërmjetësimi për kompaninë tonë.

A duhet të marr pjesë në një intervistë personale në degë?

Nuk eshte e nevojshme.
Ju mund të zgjidhni të vini personalisht në një nga degët tona (shih KONTAKT) ose të bëni një intervistë me telefon, që është një alternativë më e përshtatshme. Megjithatë, kjo varet nga lloji i punësimit. Nëse jeni të interesuar për punë me kohë të pjesshme, duhet të vini personalisht ekskluzivisht në degën e Banská Bystrica.

A është e mundur të punosh në një kontratë pune kryesore, në një marrëveshje për kryerjen e punës, ose në një marrëveshje për punë studentore me kohë të pjesshme ose të jesh SZČO?

Në seksionin Ofertat e punës, mund të përdorni filtrin Lloji i punësimit për të zgjedhur ato që ju përshtaten. Në ATHINË kemi oferta pune të përshtatshme për të vetëpunësuar, studentë, pensionistë, nëna me leje prindërore, të papunë dhe ata që duan të ndryshojnë vendin e punës për ndonjë arsye.

Kush do të jetë punëdhënësi im? Agjencia juaj apo kompania?

Çdo ofertë pune është individuale. Ju mund të gjeni se cila ofertë është për cilën kontratë në përshkrimin e ofertës së dhënë. Kush do të jetë punëdhënësi juaj varet nga oferta specifike e punës dhe nga vendi në të cilin vendosni të punoni. Disa punëdhënës preferojnë që aplikantët të punësohen fillimisht përmes një agjencie, dhe të tjerë rekrutojnë aplikantë të rinj drejtpërdrejt në stafin e përgjithshëm. Pas inkorporimit, është gjithmonë e mundur kalimi në gjendjen bazë të kompanisë së caktuar.

Unë jam student. A keni edhe ju punë për mua?

Agjencia e punësimit ATENA ka një gamë të gjerë pune me kohë të pjesshme gati për studentët. Mund t’i gjeni të gjitha në faqen tonë të internetit www.atena.sk në seksionin Ofertat e punës.

Çfarë niveli i gjuhës gjermane kërkohet për të punuar në Gjermani?

Për punë në Gjermani mjaftojnë njohuritë bazë të gjuhës gjermane dhe rrjedhimisht nivelit A1. Kur punoni si dado, megjithatë, paga varet nga niveli i gjuhës. Sa më i lartë niveli juaj, aq më shumë fitoni.

Testi i gjuhës është pa pagesë dhe është e mundur që ne t’ju testojmë personalisht, në një nga degët tona ose me telefon.

Kush do të sigurojë transportin tim?

Transporti ofrohet nga agjencia e punësimit ATENA nëse do të punoni si dado. Nëse është një ofertë pune për prodhim apo magazina, punonjësi e rregullon vetë transportin.

Sa zgjasin turnet në Gjermani?

Gjatësia e rrotullimeve në Gjermani varion sipas standardit nga 2-3 muaj. Megjithatë, është e mundur edhe udhëtimi i përkohshëm, në këtë rast është individual, për shembull për një javë.

Sa shpejt është e mundur të udhëtosh jashtë vendit për punë?

Gjithashtu është e mundur të largoheni menjëherë. Shpejtësia e nisjes suaj varet kryesisht nga aftësitë tuaja gjuhësore dhe përvoja me përkujdesje.

A është e nevojshme të ndiqni një kurs infermierie për të punuar në Angli?

Nuk eshte. Shumica e kompanive ofrojnë trajnime falas ku do të keni jo vetëm teori, por edhe situata modeli.

Sa mund të fitoj në Angli si dado?

Fitimet minimale të garantuara janë 1900 € neto.

Po transporti dhe rimbursimi i kostove të udhëtimit në Angli?

Varet nga oferta e marrë. Nëse bëhet fjalë për punë me kohë të pjesshme sipas një kontrate pune sllovake, ne mund të blejmë një biletë avioni ose autobusi dhe shuma e dhënë do të zbritet nga pagesa e parë. Në rastin e punësimit sipas një kontrate pune në anglisht, klienti e paguan vetë udhëtimin. Është e mundur të udhëtoni me avion ose autobus. Është gjithmonë e nevojshme të paraqisni një biletë udhëtimi ose biletë avioni përpara se të largoheni nga MB, në mënyrë që ne të mund të organizojmë për ju një person që do t’ju marrë në aeroport ose stacion (nëse partneri i biznesit siguron marrjen).

Cilat janë turnet tuaja për kujdesin 24-orësh?

Udhëtimet tona janë me gjatësi të ndryshme. 14, 60, 90 ditë, ose varet nga oferta e dhënë.

Çfarë niveli i gjuhës angleze kërkohet?

Një nivel komunikues i gjuhës angleze (B2) kërkohet për të hyrë në Angli, si me gojë ashtu edhe me shkrim.

Kush ma paguan rrogën?

Varet nga oferta e marrë. Nëse punoni sipas një kontrate pune sllovake, ne do t’ju dërgojmë pagën tuaj. Nëse punoni me një kontratë pune të huaj (gjermane, holandeze), paga juaj do të paguhet nga punëdhënësi përkatës i huaj.

A kam nevojë për pasaportë për të udhëtuar në Angli?

Meqenëse Britania e Madhe nuk i përket më Bashkimit Evropian, kërkohen viza dhe pasaporta për të udhëtuar.

Sa shpejt mund të udhëtoj?

Shpejtësia e nisjes suaj varet kryesisht nga aftësitë tuaja gjuhësore dhe përvoja me përkujdesje.

Kur do të marr një ofertë pune?

Së pari, është e nevojshme të kontrolloni aftësitë tuaja gjuhësore, në bazë të të cilave ne mund t’ju ofrojmë një nga pozicionet e punës në dispozicion. Për çdo pozicion pune kërkohet njohja e një gjuhe të huaj të cilën duhet ta plotësoni në mënyrë që ne t’ju propozojmë atje. Të gjitha vendet e lira të punës mund t’i gjeni në www.atena.sk . Ju gjithashtu mund të propozoni veten për pozicionin e punës. Megjithatë, është e nevojshme të regjistroheni në faqen tonë, e cila natyrisht është falas.

Po sigurimet nëse shkoj të punoj në Angli?

Në Angli, partneri do t’ju ndihmojë të merrni një NIN (Numri Kombëtar i Sigurimit). Ky numër qëndron me ju për gjithë jetën dhe vlen vetëm në Angli. NIN është një numër unik i caktuar posaçërisht për ju nga Ministria e Punës dhe Çështjeve Sociale e Britanisë së Madhe. Të kesh një NIN ju lejon të punoni, të paguani taksa dhe të përdorni shërbimet publike në Angli. NIN-i juaj përdoret gjithashtu për të llogaritur tatimin dhe sigurimin kombëtar mbi fitimet tuaja dhe gjithashtu si një numër referimi në sistemin e kredive tatimore dhe përfitimeve në Mbretërinë e Bashkuar. Do t’ju duhet të përdorni NIN-in tuaj për të gjitha komunikimet me HM Revenue dhe Doganat dhe Departamentin për Punë dhe Çështje Sociale.

A është e nevojshme të ndiqni një kurs infermierie për të punuar në Holandë?

Varet nga oferta. Disa klientë kërkojnë kujdestarë të fëmijëve me një kurs për kujdestarinë e fëmijëve, por kjo nuk është një kërkesë për çdo ofertë.

Çfarë forme bashkëpunimi është e mundur me agjencinë tuaj nëse dua të punoj në Holandë?

Ka dy opsione. Ose do të jeni punonjës i një kompanie holandeze, ose do të punoni me një kontratë pune me agjencinë tonë. 90% e ofertave janë për një kontratë pune sllovake.

Sa mund të fitoj në Holandë si dado?

Fitimet minimale të garantuara janë 1750 € neto.

Po transporti dhe rimbursimi i shpenzimeve të udhëtimit për në Holandë?

Në rastin e punës me turne sipas një kontrate pune sllovake, ne mund të organizojmë transportin direkt nga vendbanimi në shtëpinë e klientit në Holandë (biletë avioni ose autobus), ndërsa shuma e dhënë do të zbritet nga pagesa e parë.

Kemi turne të ndryshme, min. megjithatë, 6 javë dhe maksimumi 6 muaj.

A është e mundur të udhëtosh për punë si zëvendësues?

Po, kemi edhe oferta për zëvendësues.

Çfarë niveli i gjuhës angleze kërkohet?

Në Holandë, ata kërkojnë anglisht komunikuese në nivelin B2, në disa raste ata mund të pranojnë një babysitter me një nivel më të ulët – B1. Për ofertat e punës në industrinë e prodhimit, njohuritë bazë të gjuhës angleze janë të mjaftueshme. Për disa oferta, ju duhet vetëm të flisni polonisht ose gjermanisht.

Si zhvillohet provimi i gjuhës së huaj?

Ju mund ta bëni testin përmes telefonit direkt nga komoditeti i shtëpisë tuaj, ose ne mund t’ju testojmë personalisht në degën në Banská Bystrica. Prova është falas. Menaxheri përgjegjës do t’ju telefonojë dhe do t’ju bëjë disa pyetje në mënyrë që ne dhe ju të dimë se çfarë lloj pune mund t’ju ofrojmë.

Në rast se punoni për një punëtor sllovak. kontrata, paga do t’ju dërgohet nga ne.

Çfarë duhet të bëj nëse më duhet të largohem urgjentisht nga familja?

Duhet të kontaktoni menaxherin tuaj dhe të qëndroni në familje derisa të gjejmë një zëvendësues për ju.

Shpejtësia e nisjes suaj varet kryesisht nga aftësitë tuaja gjuhësore dhe përvoja me përkujdesje.

Kur do të marr një ofertë pune?

Së pari, është e nevojshme të kontrolloni aftësitë tuaja gjuhësore, në bazë të të cilave ne mund t’ju ofrojmë një nga pozicionet e punës në dispozicion. Për çdo pozicion pune kërkohet njohja e një gjuhe të huaj të cilën duhet ta plotësoni në mënyrë që ne t’ju propozojmë atje. Të gjitha vendet e lira të punës mund t’i gjeni në www.atena.sk. Ju gjithashtu mund të propozoni veten për pozicionin e punës. Megjithatë, është e nevojshme të regjistroheni në faqen tonë, e cila natyrisht është falas.

Çfarë forme bashkëpunimi është e mundur me agjencinë tuaj kur punoni në Gjermani?

Në Gjermani, ju punoni me një kontratë pune sllovake, e cila ju jep të drejtën për të gjitha përfitimet sociale, si p.sh. pushimet, PN, llogaritet si pension, etj.

Agjencia e punësimit ATENA – PERSONAL CONSULTING s.r.o ju dergon pagën në llogarinë tuaj.

Duke qenë se plotësojmë më shumë se 100 oferta pune çdo ditë, ne mund t’ju ofrojmë një punë të re menjëherë.

Si jam i siguruar nëse udhëtoj në Gjermani?

Kontributet sociale dhe shëndetësore paguhen në Sllovaki sipas legjislacionit aktual të Republikës Sllovake.

Kush do të më ndihmojë me pajisjet e njohjes së arsimit?

Agjencia jonë e punësimit ATENA do t’ju ndihmojë me pajisjet për njohjen e arsimit.

Sa kohë duhet për të përfunduar njohjen e arsimit?

Marrja e njohjes së arsimit zgjat nga 3 muaj.

Kur punoni si kujdestar në Austri, duhet të keni një biznes aktiv në mënyrë që familja të marrë ndihmë përkujdesjeje. Nëse punoni me një kontratë pune sllovake, ju regjistroheni si punonjësi ynë në autoritetet austriake.

Sa mund të fitoj në Austri si dado?

Është individuale. Shuma e fitimeve ditore varion nga 60€ deri në 120€. Varet nëse ata paguajnë taksat e tyre, si dhe faktorë të tjerë.

Sa duhet të paguaj për të krijuar një biznes?

Kjo varet nga shteti federal në të cilin punoni. Megjithatë, nëse është një biznes i sapokrijuar, nuk paguani asgjë. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të ndaleni tek WKO kur ju kërkohet dhe të nënshkruani dokumentet. Nëse keni pasur ndonjëherë një biznes më parë dhe dëshironi ta filloni përsëri, ju paguani një tarifë. Në atë rast, një çek do të vijë në shtëpinë tuaj nga WKO.

Kush ma paguan rrogën në Austri?

Meqenëse dado punon për një zanat këtu, paratë do t’ju paguhen në fund të turnit nga familja direkt në dorën tuaj ose do t’i merrni në llogarinë tuaj. Nëse paga juaj do të transferohet në një llogari, ne do t’ju njoftojmë paraprakisht.

Po sigurimi?

Duke qenë se punoni për një kompani austriake, ju paguani sigurimet shoqërore dhe shëndetësore në Austri. Çeku i primit të sigurimit ju dërgohet nga kompania përkatëse austriake e sigurimeve.

Para së gjithash, duhet të aplikoni në një kompani sigurimesh shëndetësore në Sllovaki. Meqenëse biznesi juaj nuk do të pezullohet ose anulohet, ju duhet t’i bashkëngjitni aplikacionit një kontratë pune sllovake. Përveç kësaj, ju plotësoni formularin E104.