Az elkövetkező időszakban mindannyiunknak szembe kell néznünk az infláció hatásai elleni küzdelem kihívásával. Az egyik negatív hatása az elbocsátások. Ez a lépés akkor fog bekövetkezni, amikor nem sikerül más megoldást találni az elégtelen vállalati nyereség problémájára. Mit tehet, hogy megtartsa a munkáját a gazdasági recesszió idején, amely nem fog egyhamar elmúlni?

Családként

Ha ön szenvedélyes munkavállaló, és olyan cégnél dolgozik, amely jó kapcsolatot ápol a dolgozóival, akkor a céget a saját családjának tekinti. Jól érzi magát a kollégáival és a feletteseivel. Ezeket azonban kihívást jelentő helyzetek és akadályok váltják, amelyeket csapatban kell leküzdeniük. Közösen élnek át hullámvölgyeket, amelyek a céget, önt és a munkacsapatot erősebbé és haladóvá teszik. Amikor családtagja nehéz időszakon megy keresztül, mindent megtesz azért, hogy segítsen neki. Megoldásokat keres. Ugyanez a helyzet akkor is, ha az önt foglalkoztató cégnek problémája van. A munkaadója értékelni fogja.

Hogyan támogassa a céget, amelynek dolgozik?

Jelenlét

Az egyik lépés a jó részvétel. Jöjjön be időben a munkahelyére, és dolgozzon felelősségteljesen. Ne késsen, ha sűrű a munkaidő, és nagy bevetésre van szükség, csak akkor, ha tényleg szükséges, és sürgősen el kell intéznie valamit.

Egészségfejlesztés

Erősítse immunrendszerét, és tartsa egészségét optimális állapotban, ugyanez vonatkozik szeretteire is. Ha a munkavállaló gyakran nem tud dolgozni, vagy beteg családtagjait kell ápolnia, ez kisebb komplikáció. Távolléte alatt a munkáltatónak igen nagy költségei keletkeznek. A gyakran betegeskedő és sokat hiányzó munkavállalók az elsők, akiket a munkáltató elbocsát, ha ez a lépés bekövetkezik.

A munka minősége

Törekedjen a teljes körű munkavégzésre és megbízhatóságra. Az ügyfeleket elsősorban a minőségi termékek, szolgáltatások és a kiszolgálás érdekli. A szolgáltatások iránti keresletnek köszönhetően a vállalat még gazdasági recesszió idején is működőképes. Ugyanilyen fontos szerepet játszik a kiadott feladatok időben történő elvégzése.

Személyes fejlődés

Járuljon hozzá nagyobb értékkel a vállalathoz azáltal, hogy fejleszti a saját személyiségét. Például kezdje el fejleszteni idegen nyelvtudását, képezze magát, tanuljon új dolgokat, amelyeket a munkahelyén is hasznosíthat, és amelyek pozitívan befolyásolják a teljesítményét.

Megtakarítás

Egy olyan időszakban, amikor az árak az egekbe szöknek, jobb, ha takarékoskodik az energiával, az anyagokkal és más vállalati eszközökkel és erőforrásokkal. Például a használt és nem szükséges irodai papír újra felhasználható írásra. Itt megtudhatja, hogyan takaríthat meg energiát. Kapcsolódjon be és tegyen javaslatot arra, hol lenne hasznosabb felhasználni a megtakarított költségeket. Ne féljen elmondani a feletteseinek, hogy hol pazarolják a pénzügyi forrásokat.

Motiváció

Próbáljon meg az egyik legjobb alkalmazott lenni azon az osztályon, ahol dolgozik. Ha ön az egyik legjobban teljesítő munkatárs, akkor csökkenti annak kockázatát, hogy ön lesz az, akit kirúgnak. Próbáljon pozitív hatással lenni a kollégákra, és a rossz idők ellenére is hűségesnek mutatkozni a munkáltatójához. Alakítson pozitív munkakörnyezetet.

Innovációk

Hozzon ötleteket arra vonatkozóan, hogyan lehetne hatékonyabban végezni a munkát, és hogyan lehetne javítani a vállalaton belüli folyamatokat. Ezzel támogatja a vállalat versenyképességét.

Rugalmasság

Reagáljon rugalmasan a munkaigényekre. Legyen elnéző az olyan változásokkal szemben, amelyeket a vállalat kénytelen ideiglenesen végrehajtani, pl. változó munkaidő, kevesebb szabadidő, kényszerszabadság.

Kerülje a sztrájkokat

Ne támogassa a zavargásokat vagy a sztrájkokat, mert ezek nem vezetnek sehová, és senkinek sem segítenek.

Az elkövetkező hónapokban kihívásokkal teli időszak elé nézünk. Mindannyiunkon múlik, hogyan tudunk ezzel megbirkózni. Az ATENA cégünk aktívan kommunikál a vállalatokkal, családokkal és más munkáltatókkal minden időben (beleértve a covid világjárvány idejét is), hogy munkát szerezzen, függetlenül a világ jelenlegi kedvezőtlen helyzetétől. Számíthat ránk, hogy továbbra is ezt tesszük, és megpróbálunk önnek egy olyan munkát szerezni, amely a szabványosnál magasabb fizetést biztosít, hogy átvészelje a válságot.

Van más ötlete, hogyan segíthetne a cégének, és hogyan kerülhetné el azt, hogy elveszítse az állását? Szívesen olvasnánk a cikk alatti hozzászólásokban a meglátásait.