Az elmúlt két évben a vállalatok keményen dolgoztak azon, hogy a Zoom segítségével karácsonyi rendezvényeket szervezzenek. Számos online csapatépítő tevékenység és a webkamera előtt szürcsölgetett italok után végre sikerült kibontakoztatniuk kreativitásukat. Lehetőségük van arra, hogy olyasmit tegyenek karácsonyra, amit egyetlen alkalmazott sem fog elfelejteni. Nézze meg, mit találtak ki.

Karácsonyi kirándulás

Nem sok ember van, aki nem szeret utazni. Ez a fő oka annak, hogy egy kirándulás szinte mindig nagyszerű ötlet. Nem kell Hawaiira vagy a Grand Canyonba vinnie az alkalmazottait. Nem számít, hol van, mindig vannak csodálatos helyek a közelben. Mindenekelőtt emlékezzen arra, amit Ralph Waldo Emerson mondott: „Nem a cél, hanem az út a lényeg„. Mindig az a legjobb, ha van egy A terv, természetesen sok szórakoztató tevékenységet foglaljon bele.

Karácsonyi ajándékok

Sok cég úgy dönt, hogy a karácsonyt úgy ünnepli, hogy ajándékokat vásárol a dolgozóinak. Nem igényel túl nagy erőfeszítést. Ha helyesen csinálják, ez fokozhatja a munkamorált és motiválhatja a munkavállalókat. Ha egy kis cégről van szó, és mindenkit jól ismer, nem jelent problémát az ajándékok kiválasztása. Ha azonban egy nagyobb csapatért felel, az ajándékutalvány mindig a legjobb megoldás. Ha úgy gondolja, hogy”rossz ajándék nem létezik„, íme néhány dolog, amit a munkavállalók kaptak karácsonyra a munkáltatójuktól:
– fácán a főnök vadászatáról
– személymérleg
– egy könyv arról, hogyan legyünk jobbak a munkahelyen
– egy karton tej
– érszorító (egy eszköz, amelyet a végtagra helyeznek, hogy korlátozzák a véráramlást)

Legyen „munkanapja”

A munkahelyi stressz sajnos gyakori jelenség. Annyira gyakori, hogy egyesek még a munkahelyüket is a stresszel hozzák összefüggésbe. A karácsony viszont a legjobb módja annak, hogy ez megváltozzon! Szervezhet egy olyan napot, amelyen az alkalmazottak a szokásos módon vannak jelen, de munka helyett 8 órányi szórakoztató tevékenységet biztosít számukra. Néhány cégnél van egy „hozd be a háziállatodat a munkahelyedre” nap. Képzelje el, hogy az egész munkanapját állatok simogatásával és játszással tölti. Egyes vállalatok arra kérik a dolgozókat, hogy öltöztessék fel háziállataikat karácsonyi témájú ruhákba, és rendezzenek bemutatót.

Egy másik nagyszerű lehetőség, amelyet sok munkáltató választ, a személyes étkezési élmény. Egy napra konyhává alakítják az irodát, és felbérelik a legjobb helyi szakácsokat, hogy olyan ételt készítsenek mindenkinek, amit csak egyszer életükbe esznek. Abban az esetben, ha az irodában dolgozók nem ételrajongók vagy allergiásak az állatokra, rengeteg más lehetőség is van.

Mi lehetne jobb módja annak, hogy irodáját konyhává alakítsa át? Csináljon belőle egy bárt! Vegyen fel egy napra profi bártendert, és szervezzen koktélkészítő tanfolyamot. Először is, mindenki tanulhat valami újat, majd a közelgő ünnepek alatt megmutathatja új készségeit és tudását. Hogy a helyzetet tovább fokozza, ezt csapatépítő gyakorlattá is alakíthatja, ha az embereket a pultos előzetes beleegyezésével együtt dolgoztatja. Természetesen, hogy megkóstolhassák erőfeszítéseik gyümölcsét, amikor elkészülnek.

Adakozzon a rászorulóknak

Nincs jobb érzés annál, mint amikor ad. Ezért sok vállalat a karácsonyi időszakot arra használja, hogy a közösségépítésnek szentelje magát, és minden lehetséges módon segítsen. Legyen szó élelmiszergyűjtésről vagy karácsonyi ajándékok vásárlásáról az idősek otthona vagy gyermekotthon számára.

Egyes vállalatok még tovább mennek, és játékká alakítják. Például a Dell egyes csapatai ezt teszik. Mindegyikük 10-20 eurót szed össze. Utána január 3-ig van idejük arra, hogy 10 jócselekedetet hajtsanak végre. Ez lehet a parkolóhely átadása valaki másnak, elsőbbség megadása a sorban, amelyben várakozik, vagy bármi más. A végén mindenki leadja az eredményét, és a szavazás után a győztes választja ki, hogy hova kerül az összes pénz.

Ha érdekli, hogy ezek közül a tevékenységek közül melyeket választottuk ki az Atena cég alkalmazottai számára, itt mindet megtalál.
Ön szerint van jobb módja is annak, hogy megünnepelje az ünnepeket a munkatársaival? Ossza meg velünk az alábbi megjegyzés rovatban.