Előfordult már, hogy 15 különböző állásportált kellett felkeresnie, négy újságot kellett megvennie és az összes közösségi médiát átkutatnia, hogy találjon néhány megfelelő állásajánlatot? Az állásadatbázisok jelentik a megoldást erre a problémára. Ott mindezt, ha nem többet, egy helyen találja meg.

Mik azok az állásadatbázisok?

Képzeljen el egy olyan keresőt, mint a Google, amelyet úgy terveztek, hogy állásajánlatok után kutasson. Pontosan ez az állásadatbázisok lényege. Állásportálokról, toborzók oldaláról, céges karrieroldalakról, újságokból és bárhonnan, ahonnan csak lehet, ajánlatokat gyűjtenek. Ez azt jelenti, hogy az interneten (és még azon kívül is) található összes lehetséges állásajánlat az ön elérhetőségében van.

Az állásadatbázisok nem teszik közzé az állásajánlatokat új tartalomként. Csak az eredeti állásajánlatra vezető linkeket tartalmazzák. Emiatt nem számíthatnak fel díjat a munkáltatóknak a közzétételért. Ha ez így lenne, nem lenne elérhető az összes eredmény. Meghiúsítaná a céljukat. Ez azonban nem mindig van így. Egyes állásadatbázisok PPC (Pay per Click)- fizetett reklám – rendszerben működnek. A munkáltatók fizetnek ezért a szolgáltatásért.

Lehet, hogy meg kell néznie néhány hirdetést, mielőtt megkapja a szükséges információkat. Néhány másodperc alatt megnézheti őket, és órákig tartó keresgélést spórolhat meg.

Milyen előnyöket kínálnak?

Ezek többsége ingyenes az álláskeresők számára. Minden szépen egy helyen van összegyűjtve. Nem kell az ország összes állásportálját felkeresnie, hogy megtalálja az összes lehetséges lehetőséget. Mindössze annyit kell tennie, hogy felkeresi az állásadatbázis weboldalát, és kitölti a kívánt helyet és pozíciót, amelyet keres.

Ráadásul általában minden egyszerű és intuitív. Nem kell 15 percig nézelődnie a weboldalon, csak hogy rá jöjjön, hogyan működik. Az állásadatbázisok a piackutatás nagyszerű eszközei is. Ha egy másik területen tervez munkát vállalni, gyorsan körülnézhet, és elég jó képet kaphat arról, hogy mennyi az átlagfizetés az adott munkakörben.

Melyek a legjobb állásadatbázisok?

A SimplyHired nagyszerű választás a közösségi médiához kapcsolódó funkciói miatt, amelyek megkönnyítik a megosztást. A SimplyHired 17 országban érhető el.

Az Indeed úttörőnek számít az állásadatbázisok területén. 2004-ben kezdték meg működésüket, és még mindig a legnagyobbak a piacon. Az Indeed a világ 20 országában használható. A legjobb az egészben az, hogy szinte minden uniós országban működnek.

Vannak helyi állásadatbázisok is. A JobRobot például piacvezető a német nyelvű országokban. Azt gondolhatja, hogy nem sok ajánlatot tartalmaz, mivel csak néhány országban működik. Meg fog viszont lepődni, hogy több mint 5 millió állásajánlatot talál rajta.

Az igazán nagy munkaerő-piaci és informatikai cégek is éltek ezzel a lehetőséggel, és nagy a részvényük. A Google for Jobs és a LinkedIn Jobs a két legnagyobb márka ezen a területen. Ha szem előtt tartjuk, hogy a LinkedIn a legnagyobb szakmai hálózat, a Google pedig a legszélesebb hatókörrel rendelkezik több területen, mindkettőt érdemes megvizsgálni.

Van viszont egy jobb lehetőség is. Képzelje el, hogy nemcsak rengeteg állásajánlat áll rendelkezésére, hanem azt is tudja, hogy megbízhatóságuk bizonyított. Az álláskeresés és toborzás szakértői gondosan kiválasztják a legjobb ajánlatokat. Ezenkívül gondoskodnak arról, hogy ezek a lehetőségek törvényesek, jól fizetettek és stabilak legyenek. A jó hír az, hogy nem kell elképzelnie – pontosan ezt tesszük mi, az Atena cégünkben! Ajánlataink inkább százas számokban vannak, ezrek vagy milliók helyett. Végülis az állásajánlatoknál a minőség a fontosabb, nem a mennyiség.