A ju është dashur ndonjëherë të vizitoni 15 portale të ndryshme pune, të blini katër gazeta dhe të kërkoni në të gjitha rrjetet sociale për të gjetur disa oferta pune që ju përshtaten? Agregatët e punës janë zgjidhja për këtë problem. Aty do t’i gjeni të gjitha këto, nëse jo më shumë, në një vend.

Çfarë janë grumbulluesit e punës?

Imagjinoni një motor kërkimi si Google , por i krijuar për të gjetur oferta pune. Kjo është pikërisht ajo që janë grumbulluesit e punës . Ata mbledhin oferta nga portalet e punës, faqet e rekrutuesve, faqet e karrierës së kompanive, gazetat dhe kudo tjetër që munden. Kjo do të thotë që të gjitha ofertat e mundshme të punës në internet (dhe madje edhe jashtë tij) janë në majë të gishtave .

Grumbulluesit e punës nuk i publikojnë punët si përmbajtje të reja. Ato përmbajnë vetëm lidhje me ofertën origjinale të punës. Për shkak të kësaj, ata nuk mund t’i ngarkojnë punëdhënësit tarifat e publikimit. Nëse do ta bënin, nuk do t’i kishin të gjitha rezultatet në dispozicion. Kjo do ta prishte qëllimin e tyre. Megjithatë, kjo nuk është gjithmonë rasti. Disa grumbullues punojnë në sistemin PPC (Pay per Click) – reklama me pagesë. Punëdhënësit paguajnë për këtë shërbim.

Edhe pse mund t’ju duhet të shikoni disa reklama përpara se të merrni informacionin që ju nevojitet. Por shikimi i tyre do t’ju marrë disa sekonda dhe do t’ju kursejë orë të tëra kërkimi.

Çfarë përfitimesh ofrojnë?

Shumica e tyre janë falas për punëkërkuesit. Gjithçka është mbledhur qartë në një vend. Ju nuk keni nevojë të shkoni në të gjitha portalet e punës në vendin tuaj për të gjetur të gjitha mundësitë e mundshme. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të shkoni në faqen e internetit të grumbulluesit dhe të plotësoni vendndodhjen dhe pozicionin që dëshironi dhe kërkoni.

Për më tepër, gjithçka është zakonisht e thjeshtë dhe intuitive . Ju nuk keni nevojë të shikoni përreth një faqe interneti për 15 minuta vetëm për të gjetur se si funksionon. Agregatorët janë gjithashtu një ndihmës i madh për hulumtimin e tregut . Në rast se planifikoni të punoni në një fushë tjetër, mund të bëni një vështrim të shpejtë përreth dhe të merrni një ide mjaft të mirë se sa është paga mesatare për atë pozicion.

Cilët grumbullues pune janë më të mirët?

SimplyHired është një zgjedhje e shkëlqyer për shkak të veçorive të saj të lidhura me mediat sociale për ndarje të lehtë. SimplyHired është në dispozicion në 17 vende .

Me të vërtetë konsiderohet një pionier në fushën e grumbulluesve të punës. Ata e filluan biznesin e tyre në vitin 2004 dhe janë ende më të mëdhenjtë në treg. Ju mund të përdorni shërbimin Indeed në 20 vende të botës . Gjëja më e mirë është se ato operojnë pothuajse në çdo vend të BE-së.

Ka edhe grumbullues lokalë të punës. Për shembull, JobRobot është lider në treg për vendet gjermanishtfolëse . Ju mund të mendoni se nuk do të ketë shumë oferta pasi operon vetëm në disa vende. Por do të habiteni kur gjeni më shumë se 5 milionë oferta pune atje.

Këtë mundësi e kanë shfrytëzuar edhe kompani vërtet të mëdha në tregun e punës dhe në fushën e IT-së, të cilat zënë një peshë të madhe. Google for Jobs dhe LinkedIn Jobs janë dy markat më të mëdha në këtë fushë. Duke pasur parasysh se LinkedIn është rrjeti më i madh profesional dhe Google ka shtrirjen më të gjerë në fusha të shumta, të dyja ia vlen të eksplorohen.

Megjithatë, ekziston një opsion më i mirë. Imagjinoni që jo vetëm të keni në dispozicion një numër të madh ofertash pune, por edhe të dini që besueshmëria e tyre është verifikuar. Ekspertët në kërkimin e punës dhe rekrutimin zgjedhin me kujdes ofertat më të mira. Përveç kësaj, ata sigurohen që këto mundësi të jenë legjitime, të paguara mirë dhe të qëndrueshme. Lajmi i mirë është se nuk duhet thjesht ta imagjinoni – kjo është pikërisht ajo që ne në Atena bëjmë! Ofertat tona mund të jenë qindra në vend të mijëra apo miliona. Por a nuk është më e rëndësishme cilësia se sasia kur bëhet fjalë për ofertat e punës?