A koronavírus-járvány megváltoztatta a világot, amelyben élünk. Néhány dolog, mint például a gyakori karantén és az utazási korlátozások, jöttek és mentek. A világjárvány leküzdése érdekében bevezetett változások egy része azonban itt marad. Az egyik ilyen kétségtelenül a home office. Általában minden megoldásnak vannak „mellékhatásai„. A kérdés azonban az, hogy nem okoz-e valójában több problémát, mint amennyit megold.

A home office előnyei

Kétségtelen, hogy a távmunka javítja a munkaerő-felvételi lehetőségeket. Ha nem egy régióból, hanem az egész országból választhat jelölteket, könnyebben talál képzett és szakképzett munkavállalókat.

Egy másik jelentős előny a költségcsökkentés. Ha kevesebb ember dolgozik az irodában, kevesebb energiát használ. Sajnos ezeknek az előnyöknek ára van.

A home office negatív oldalai

Ha teljesen analitikusan nézzük a dolgot, a munkavállalóknak ugyanúgy kellene végezniük a munkájukat, bárhol is legyenek. Ez viszont nem a valóság. Az otthonról dolgozók általában szabadabbnak és kevésbé kontrolláltnak érzik magukat, és néhányan még csak nem is viselkednek úgy, mintha teljes munkaidőben dolgoznának.

Hallotta már az idézetet: „A bizalom jó dolog, az ellenőrzés még jobb”? Ha azt szeretné, hogy alkalmazottai otthon is ugyanolyan produktívak legyenek, mint az irodában, akkor reagálnia kell, ha valaki lazsál. Ha valaki 15 percre elhagyná az irodát, hogy megsétáltassa a kutyáját, azt ön elfogadhatatlannak tartaná. Akkor nem kellene ugyanezt tennie, ha az alkalmazottai otthonról dolgoznak? Szoftvermegoldások százai segítenek nyomon követni a produktivitásukat. Úgy gondolja, hogy ez lehetetlen a munkakörében? Akkor az ön rendszere vagy elavult, vagy nem igazán próbálta megtalálni a megfelelő megoldást.

A motiváció csökkenése

Sokan számolnak be arról, hogy boldogabbak, ha otthonról dolgoznak. Ezzel időt takarítanak meg, amit egyébként munkába járással töltenének, ráadásul otthon jobban érzik magukat. Ez a kényelem azonban negatív hatásokkal is járhat. Ez különösen azokra a szakmákra vonatkozik, amelyek igényesek, kimerítőek vagy növekedést igényelnek. De ha nem hagyja el a komfortzónáját, nem tud fejlődni. Ahelyett, hogy a munkavállalók fejlesztenék önmagukat, sokáig ugyanazon a helyen maradnak, mert az kényelmes.

Szerencsére ez nem olyan probléma, amelyet nem lehet megoldani. Sok vállalat lehetővé teszi alkalmazottai számára, hogy otthonról dolgozzanak, de megköveteli tőlük, hogy hetente egyszer vagy kétszer látogassanak el az irodába. Nem csak azt érik el a munkáltatók, hogy kimozdítják őket a komfortzónájukból – az irodában személyesen léphetnek kapcsolatba a kollégáikkal, ami nagyban növeli a csapatmunkát és a szocializációt, és hozzájárul a jobb mentális állapothoz.

Ha ez az ön esetében nem lehetséges, akkor egyszerűen szervezzen gyakran kisebb csapatépítő programokat. Ez lehet egy kirándulás az erdőben, vagy csak egy találkozó a bárban egy-két italra. Meg fog lepődni, milyen eredményeket hozhat!

Melyik a jobb út?

Összességében az otthoni munkavégzés az új „norma” sok ember számára világszerte. Akár tetszik a vállalkozásoknak, akár nem, alkalmazkodniuk kell, ha elegendő munkaerővel akarnak rendelkezni. Ellenkező esetben korlátozniuk kell a lehetőségeiket, amikor új erősítéseket keresnek a csapatba.

Nincs helyes vagy helytelen válasz arra, hogy mi a jobb. Vannak azonban helyes és helytelen cselekedetek és reakciók. Ha úgy dönt, hogy minden alkalmazottjának csak az irodában lehet dolgoznia, akkor törekednie kell annak kényelmessé tételére és modern felszereltségének biztosítására. Ha a legtöbb alkalmazottja otthonról dolgozik, akkor ugyanúgy kell irányítania őket, mintha ön mellett ülnének. Nem számít, hogy melyik utat választja. Végül csak egy dolog számít – az eredmény!

Mi az Atena cégben kiállunk amellett, amit prédikálunk, és gyakoroljuk is. Mivel alkalmazottaink nélkül nem tartanánk ott, ahol ma tartunk, igyekszünk hálánkat azzal kifejezni, hogy csúcsminőségű felszerelést biztosítunk számukra, és tisztelettel bánunk velük. Arról sem feledkezünk meg, hogy elvisszük őket egy szép helyre köszönetképpen a kemény munkáért. Legutóbb ez kevesebb mint egy hónapja történt! Ha inspirációra vágyik, olvashat róla itt.