Pandemia e Covid-it ka ndryshuar botën në të cilën jetojmë. Disa gjëra, si karantinat e shpeshta dhe kufizimet e udhëtimit, kanë ardhur dhe kanë shkuar. Megjithatë, disa nga ndryshimet e paraqitura për të luftuar pandeminë janë këtu për të qëndruar. Një prej tyre është padyshim zyra e shtëpisë . Zakonisht, çdo zgjidhje ka ” efektet anësore “. Por pyetja është nëse në të vërtetë shkakton më shumë probleme sesa zgjidh.

Përparësitë e zyrës në shtëpi

Nuk ka dyshim se puna në distancë përmirëson mundësitë e rekrutimit . Nëse mund të zgjidhni kandidatë nga i gjithë vendi në vend të një rajoni, është më e lehtë të gjesh punonjës të arsimuar dhe të kualifikuar.

Një tjetër avantazh i rëndësishëm është ulja e kostove . Meqenëse ka më pak njerëz që punojnë në zyrë, ju përdorni më pak energji. Fatkeqësisht, këto përfitime kanë një çmim.

Faqet negative të zyrës së shtëpisë

Nëse e shikojmë tërësisht analitikisht, punonjësit duhet të kryejnë punën e tyre në mënyrë të barabartë pavarësisht se ku ndodhen. Por nuk është realitet. Njerëzit që punojnë nga shtëpia priren të ndihen më të lirë dhe jashtë kontrollit , dhe disa as nuk sillen sikur po punojnë me kohë të plotë.

E keni dëgjuar thënien: “Besimi është i mirë, kontrolli është më i mirë”? Nëse dëshironi që punonjësit tuaj të jenë po aq produktivë në shtëpi sa në zyrë, duhet të përgjigjeni kur dikush është i përgjumur. Nëse dikush do të largohej nga zyra për 15 minuta për të shëtitur qenin e tij, do ta shihnit këtë të papranueshme. A nuk duhet të jetë e njëjta gjë nëse punonjësit tuaj punojnë nga shtëpia? Qindra zgjidhje softuerike ju ndihmojnë të gjurmoni produktivitetin e tyre. Mendoni se është e pamundur në fushën tuaj të punës? Atëherë ose sistemi juaj është i vjetëruar ose nuk jeni përpjekur vërtet të gjeni zgjidhjen e duhur.

Motivimi i ulur

Shumë njerëz raportojnë se janë më të lumtur kur punojnë nga shtëpia. Kjo u kursen atyre kohën që përndryshe do të kalonin duke udhëtuar për në punë, dhe gjithashtu i bën ata të ndihen më rehat në shtëpi. Megjithatë, kjo lehtësi mund të ketë efekte negative. Dhe kjo ka të bëjë kryesisht me profesionet që janë kërkuese, rraskapitëse ose që kërkojnë rritje. Por nëse nuk largoheni nga zona juaj e rehatisë, nuk keni asnjë mënyrë për t’u rritur . Në vend që të zhvillohen, punonjësit qëndrojnë në të njëjtin vend për një kohë të gjatë sepse është i përshtatshëm.

Për fat të mirë, ky nuk është një problem që nuk mund të rregullohet. Shumë kompani lejojnë punonjësit e tyre të punojnë nga shtëpia, por kërkojnë që ata të vizitojnë zyrën një ose dy herë në javë. Dhe tërheqja e tyre nga zona e tyre e rehatisë nuk është e vetmja gjë që punëdhënësit arrijnë në këtë mënyrë – ata mund të komunikojnë personalisht me kolegët e tyre në zyrë, gjë që rrit ndjeshëm punën në grup dhe socializimin dhe kontribuon në një gjendje më të mirë psikologjike.

Nëse kjo nuk është e mundur në rastin tuaj, mjafton të organizoni shpesh aktivitete të vogla për ndërtimin e ekipit. Mund të jetë një shëtitje në pyll ose thjesht një vizitë në një bar për një ose dy pije. Do të mahniteni me rezultatet që mund të prodhojë!

Cila mënyrë është më e mirë?

Në përgjithësi, mund të thuhet se për shumë njerëz në mbarë botën, puna nga shtëpia është ” norma ” e re. Duan apo jo bizneset, ata duhet të përshtaten nëse duan të kenë mjaftueshëm fuqi punëtore. Përndryshe, ata duhet të kufizojnë opsionet e tyre kur kërkojnë përforcime të reja për ekipin.

Nuk ka përgjigje të drejtë apo të gabuar se cila është më mirë. Megjithatë, ka veprime dhe reagime të drejta dhe të gabuara. Nëse vendosni që të gjithë punonjësit tuaj duhet të punojnë vetëm nga zyra, duhet të punoni për ta bërë atë të rehatshme dhe për të siguruar pajisje moderne. Dhe nëse shumica e punonjësve tuaj punojnë nga shtëpia, ju duhet t’i menaxhoni ata sikur të ishin ulur pranë jush. Nuk ka rëndësi se cilën mënyrë zgjidhni. Në fund të fundit, vetëm një gjë është e rëndësishme – rezultatet!

Atena , ne i qëndrojmë asaj që predikojmë dhe e praktikojmë atë. Dhe për shkak se nuk do të ishim këtu ku jemi sot pa punonjësit tanë, ne përpiqemi të tregojmë mirënjohjen tonë duke u siguruar atyre pajisje moderne dhe duke i trajtuar me respekt. Gjithashtu nuk harrojmë t’i çojmë diku të këndshëm si një falenderim për gjithë punën e palodhur. Hera e fundit ishte më pak se një muaj më parë! Nëse jeni duke kërkuar për frymëzim, mund të lexoni për të këtu .