Една од главните причини зошто компаниите иновираат е потребата да бидат во чекор со условите на пазарот кои брзо се менуваат. Доколку не се прилагодат на новите и модерни трендови, може да застарат и да ја загубат својата конкурентска предност. Покрај тоа, спроведувањето на промените ќе им помогне на бизнисите да ја подобрат оперативната ефикасност и продуктивност. За да бидат успешни и одржливи на долг рок, тие мора да бидат способни да се развиваат во согласност со потребите на клиентите. Затоа, иновациите се суштински за успех и опстанок на пазарот.

Трик во форма на користење на уличен приказ

Сакаме да припаѓаме и на успешни компании со квалитетни услуги. Затоа, постојано бараме нови решенија за зголемување на квалитетот на процесите кои нудат додадена вредност. Со цел нашиот медицински персонал поудобно и полесно да стигне до работното место, воведовме ново подобрување. Почнуваме да додаваме GPS координати , сателитски слики и слики од уличен приказ на специфични адреси – куќи и згради, кои ги добиваме во рамките на услугата Google Maps – во маршрутите на поединечни трансфери, кои дадилките ги добиваат пред да патуваат во семејството. Во случај на уличен приказ, тоа е услуга на Google која им овозможува на корисниците виртуелно да го посетат светот преку интерактивни слики. Благодарение на нив, корисниците имаат можност да истражуваат градови, села, улици речиси низ целиот свет. Иако тие се подобро документирани во некои земји, помалку во други. Услугата е корисна за планирање и ориентација на рутата во нова, непозната средина. Сликите им даваат на луѓето идеја како да стигнат таму каде што треба.

Повеќекратна проверка

Фотографиите вклучени во маршрутите ви овозможуваат да го видите местото каде што негувателката ќе ја земе превозникот (најчесто станбениот блок каде што живее), адресите на поединечните меѓупостојки (аеродром, автобус, железничка станица) и местото работа , т.е. престојувалиште на одреден пациент. Секако, фотографиите ќе служат и во маршрутите при враќање дома. Досега се случуваше да има недоразбирања при трансферот на медицинскиот персонал. Затоа се одлучивме на овој чекор за да избегнеме слични ситуации. Ги разгледуваме адресите поединечно со сите клиенти како дел од телефонската комуникација. Ги проверуваме со сателитски снимки и уличен приказ што се достапни за да се увериме дека се точни . На овој начин се трудиме да ги спречиме непотребните компликации кои би можеле да настанат. Адресите ги проверуваат повеќе лица: дадилка, консултант, одговорен менаџер, партнер, семејство, превозник, диспечер. Благодарение на повеќекратните проверки на исправноста, ќе избегнеме грешки и непријатности.

Многу придобивки

Овој иновативен систем придонесува за неколку предности:

  • Целокупното пренесување на дадилката што патува на работа ќе биде помазно, поефикасно, поедноставно и побрзо.
  • Благодарение на фотодокументацијата на вистински предмети , всушност можете да видите како изгледа дадената адреса. Помага подобро да се ориентирате во просторот отколку да гледате само мапа со местото и името на адресата. Многу луѓе имаат проблем да ги разберат мапите и цртежите.
  • Дадилката е информирана каде точно ќе патува. Таа не мора да го бара местото каде што живее пациентот, а ризикот да се изгуби е значително намален. Ќе биде посамоуверен.
  • Служи како решение за ситуацијата кога пациентот живее во поголема мултифункционална зграда со неколку влезови, кога не е јасно точно да се одреди каде се наоѓа неговиот стан и постои ризик дека ќе биде тешко да се најде точната адреса. .
  • Се избегнуваат ситуации кога превозникот не може да најде одредено место, со што се заштедува време кое би го потрошило во потрага по него.
  • Воспоставениот систем е корисен за ротации на персоналот надвор од работното време.
  • Семејствата ќе бидат позадоволни бидејќи, благодарение на оваа иновација, дадилките ќе доаѓаат на време на работа.
  • Тоа ќе ја олесни работата за нашите диспечери и всушност за сите.

(Не само) ова подобрување, туку го воведуваме секој за да ги подобриме нашите услуги , што ќе обезбеди зголемување на задоволството на сите клиенти – оние кои работат со нас, вработените кои работат за нас и семејствата кои ја полагаат својата доверба во нас во моментот кога ќе одлучат да ги користат нашите услуги.