Minden állam más módon és más pénzügyi jutalommal nyújt szociális juttatásokat. Tudja, hogy mire jogosult, ha német munkáltatóval áll szerződésben?

Túlórázás

A munkaidő napi 8 óra. A törvény értelmében hétfőtől szombatig minden nap munkanapnak minősül, a szombat is munkanapnak számít. Ez a munkaidő kivételesen legfeljebb napi 10 órára hosszabbítható meg. Ez a határérték rögzített, és semmiképpen sem léphető túl a hétköznapi munkaidőben (6 munkanap = legfeljebb 60 óra). A túlórákért a rendszeres bérének 15-40%-át kapja meg, attól függően, hogy mit ír elő a munkaszerződés vagy a kollektív szerződés. A törvény szerint a túlórákért nem jár pótlék. Általában a túlórák összeszámolhatók és kompenzálhatók szabadidővel.

Hétvégi munkavégzés

Vasárnapi pótlékra nem létezik jogosultság, csak szabadidőre.

Éjszakai munka

Az éjszakai pótlékra való jogosultság a jelenlegi minimálbér összegének 25%-ig mozog. Ez a munkáltatóval kötött szerződésétől függ, mivel ön törvényesen szabadidőre jogosult, nem pedig arra, hogy az éjszakai munkavégzésért fizetést kapjon.

Szabadság

A munkavállaló csak hat hónap ledolgozása után jogosult teljes mértékben szabadságra. Hatnapos munkahét esetén legalább 24 nap szabadságra, ötnapos munkahét esetén pedig legalább 20 nap szabadságra jogosult. A próbaidő alatt a munkavállaló minden ledolgozott hónap után 2 nap szabadságra jogosult, vagy egyáltalán nem jogosult szabadságra, az adott munkáltatótól függően.

13. és 14. fizetés

Az adott munkáltatótól függ, hogy van-e 13. és 14. fizetés. Általában azonban a teljes munkaidős foglalkoztatás feljogosítja a 13. fizetésre hat hónap ledolgozása után. Részmunkaidőben a 13. fizetés a ledolgozott munkaórák arányos részének felel meg. A 13. és a 14. fizetés kifizetése nem fix. Ez az üdülési időszakra van meghatározva, és összege változó.

Betegszabadság (munkaképtelenség)

Betegség esetén a munkavállalónak a lehető leghamarabb tájékoztatnia kell a munkáltatót a munkaképtelenségéről és annak várható időtartamáról. Három napnál hosszabb ideig tartó betegség esetén a munkavállalónak legkésőbb a következő munkanapon orvosi igazolást kell benyújtania. A munkáltató az első 6 hétben a rendszeres bér 100%-át fizeti, majd a társadalombiztosító a bér 70%-át fizeti. Az anyagi veszteségek elkerülése érdekében nem hagyhatja el Németországot a betegszabadság idejére az egészségbiztosító engedélye nélkül. Ellenkező esetben elveszítheti az ellátásra való jogosultságát.

Családi támogatások

2018. január 1-től attól a hónaptól számított 6 hónappal visszamenőleg lehet gyermektartásdíjat igényelni, amikor a német hatóságok elfogadják a kérelmet. A német családi pótlékot a gyermek 18 éves koráig igényelheti, illetve 25 éves koráig, ha a gyermek egyetemi hallgató nappali tagozatban.
A családi pótlék összege a gyermek életkorától függően változik:

  • az 1. és 2. gyermekért – 219€
  • a 3. gyermekért – 225€
  • a 4. és minden további gyermekért – 250€

Pótdíjak munkaszüneti napokra

Németországban törvény szerint nincs pótlék munkaszüneti napokra, mivel elvileg tilos a munkaszüneti napokon dolgozni. Kivéve bizonyos foglalkozásokat, amelyek közé például az ápolók is tartoznak. Ha azonban a munkaszerződésben vagy a kollektív szerződésben ez szerepel, a munkavállalók 25%-os bérpótlékra jogosultak. Németországban a következő ünnepnapok vannak:

Újév – január 1.

Háromkirályok – január 6. (csak Baden-Württembergben, Bajorországban és Szász-Anhaltban)

Nemzetközi nőnap – március 8. (csak Berlinben)

Nagypéntek (mozgó ünnep)

Húsvétvasárnap (mozgó ünnep és csak Brandenburgban)

Húsvéthétfő (mozgó ünnep)

A munka ünnepe – május 1.

Az Úr mennybemenetele (mozgó ünnep)

Pünkösd (mozgó ünnep, csak Brandenburgban)

Pünkösdhétfő (mozgó ünnep)

Corpus Christi (mozgó ünnep, csak Baden-Württembergben, Bajorországban, Hessenben, Észak-Rajna-Vesztfáliában, Rajna-vidék-Pfalzban, Saar-vidéken, valamint Szászország és Türingia egyes részein).

Augsburgi Békefesztivál – augusztus 8. (csak Augsburgban, Bajorországban)

Szűz Mária mennybemenetele – augusztus 15. (csak Saar-vidéken és Bajorország egyes részein)

Gyermekek Világnapja – szeptember 20. (csak Türingia tartományban)

Németország újraegyesítése – október 3.

Reformáció napja – október 31.(csak Brandenburgban, Mecklenburg-Vorpommernben, Szászországban, Szász-Anhaltban, Türingiában, Brémában, Alsó-Szászországban, Hamburgban és Schleswig-Holsteinben).

Mindenszentek – november 1.

Bűnbánati és imanap – november 21. (csak Saar-vidéken)

Karácsony 1. napja – december 25.

Karácsony 2. napja – december 26.

Anyasági/szülői támogatás

A szülői szabadság mind a női, mind a férfi munkavállalóknak lehetőséget ad nemcsak a gyermekgondozásra, hanem a részmunkaidős munkavégzésre is. Így a gyermeküknek szentelhetik magukat, miközben a munkájukkal is lépést tarthatnak. Minden szülő jogosult szülői szabadságra a gyermek 3 éves koráig. Az anya és gyermeke védelméről szóló törvény védi a terhes nőt és az anyát az elbocsátástól és sok esetben az esetleges jövedelemcsökkentéstől. A szülési szabadság általában 6 héttel a szülés várható időpontja előtt kezdődik és 8 héttel a szülés után ér véget. Az anya tehát 14 héten keresztül a rendszeres bérének 100%-át kapja.

Nyugdíj

Azok a polgárok, akik 45 éve biztosítottak, 65 éves korukban mehetnek nyugdíjba. A 67 éves nyugdíjkorhatár azokra vonatkozik, akik legalább 35 éve biztosítottak. Ide tartozik például a gyermekgondozás is.
Az állami nyugdíj összege a jövedelemtől függően – megszerzett jövedelem (az átlagbér %-a):

  • 50% – 55,6%-os nyugdíj
  • 75% – 57,9%-os nyugdíj
  • 100% – 57,9%-os nyugdíj
  • 150% – 57,2%-os nyugdíj
  • 200% – 43,4%-os nyugdíj