Milyen szociális juttatásokat igényelhet a munkáltatójától, ha Hollandiában dolgozik?

Túlórázás

A törvény szerint Hollandiában egy munkavállaló nem dolgozhat többet napi 9 óránál és heti 45 óránál. A munkahét többnyire 5 napos, néhány esetben csak 4 napos. Az átlagos heti munkaidő az ágazattól függően általában 36, 38 vagy 40 óra. 4 hét alatt a munkavállaló nem dolgozhat többet heti 55 óránál.

Hétvégi munka

A szombati és vasárnapi munkavégzésért járó pótlék a rendszeres bér 100 %-áig mozog. Ez a munkáltatóval kötött szerződéstől függ.

Éjszakai munka

Az éjszakai munkáért járó pótlék a rendszeres bér 45%-a és 50%-a között mozog. A munkáltatóval kötött szerződéstől függ.

Szabadság

Hollandiában minden munkavállaló jogosult fizetett szabadságra. A törvényi minimum a munkaheti óraszám legalább négyszerese évente. A legtöbb kollektív szerződés ennél magasabb számot is lehetővé tesz. Teljes munkaidőben foglalkoztatottak esetében ez általában 20-30 nap. Függetlenül attól, hogy mennyi a fizetése, jogosult egy legalább 8%-os szabadságpénzre, az úgynevezett „szabadságért járó fizetésre”.

13. és 14. fizetés

Hollandiában a 13. és a 14. fizetést nem adja meg a törvény. A munkáltatótól függ, hogy kap-e pénzügyi bónuszt.

Betegszabadság (keresőképtelenség)

Minden holland szerződéssel rendelkező munkavállaló jogosult betegszabadságra, de nem határozzák meg, hogy hány napra. A holland jog szerint a munkavállaló betegsége esetén a munkáltató a munkabér legalább 70%-át fizeti tovább (104 hétig – két évig). A szlovák kezelőorvos által kiállított munkaképtelenségi igazolásokat közvetlenül a munkáltatónak kell elküldeni. A munkanélküliek, ill. azok a személyek, akiknek megszűnt a munkaviszonya, és még mindig keresőképtelenek, állami ellátásban részesülnek. Hollandiában a kezelőorvosok nem állítanak ki munkaképtelenségi igazolást foglalkoztatási vagy biztosítási célból, hanem csak egészségügyi szolgáltatási célból.

Családi pótlékok

A pótlékok összege a gyermek életkorától függ (0-5 év = 249,31 €). A gyermek után járó juttatások magasabbak, miután gyermeke betölti a 6. életévét (6-11 év = 302,74€). A juttatás értéke ismét emelkedik, amikor gyermeke betölti a 12. életévét (12-17 éves korig = 356,16€). Hollandiában a gyermektartásdíjat negyedévente fizetik ki, azaz háromhavonta.

Pótdíjak munkaszüneti napokra

Az ünnepnapi pótlékokra való jogosultság 50% és 100% között mozog. Az adott munkáltatóval kötött szerződéstől függ. A holland munkaszüneti napok közé tartoznak:

Újév – január 1.

Nagypéntek (mozgó ünnep)

Húsvéthétfő (mozgó ünnep)

A királynő születésnapja – április 27.

Felszabadulás napja – május 5. (ötévente egyszer)

Az Úr mennybemenetele (mozgó ünnep)

Pünkösd (mozgó ünnep)

Karácsonyi ünnepek – 25. és december 26.

Anyasági/szülői támogatás

Az anyát megillető szülési szabadság 16 hétig tart. Már 6 héttel, de legkésőbb 4 héttel a tervezett szülés előtt elkezdődhet, és a szülés után a fent említett 16. hétig tart. Ha nem haladja meg a felső határt, az anyasági támogatás az anya fizetésének mértékében kerül kifizetésre. A maximális napi bér 223,40 euró. Mindkét szülő jogosult szülői szabadságra, ha legalább egy éve ugyanazon munkáltatónál dolgoztak, és 8 év alatti gyermeket gondoznak.

Nyugdíj

Abban az országban, ahol jelenleg él és dolgozik, csak akkor kaphat nyugdíjat, ha eléri a nyugdíjkorhatárt. Hollandiában a nyugdíjat 67 éves kortól számítják ki az első pillérből. A teljes nyugdíj 2%-ára jogosult minden egyes ledolgozott év után. A Hollandiában eltöltött 50 év után teljes nyugdíjra jogosult.