Steve Jobs është një nga personalitetet më të shquara të industrisë kompjuterike. Shumë e admiruan vizionin e tij vizionar. Megjithatë, ai dinte edhe momente kur frymëzimi i tij ishte në zero. Në një situatë të tillë, ai kishte disa zakone që e ndihmuan të fillonte krijimtarinë e tij.

KUSH ISHTE STEVE JOBS?

Bashkëthemeluesi i kompanisë Apple, nga e cila krijoi një markë të njohur dhe të njohur globalisht. Një nga figurat kryesore në industrinë e kompjuterave dhe një nga motivuesit më të mëdhenj që shumë të rinj dhe ambicioz duan të gjejnë udhëzime se si të arrijnë suksesin e tyre. Ai ishte një perfeksionist i madh dhe kërkues ndaj njerëzve me të cilët punonte. Ai renditet në mesin e personaliteteve të rëndësishme, mesazhi i të cilëve do të vazhdojë edhe pas vdekjes së tyre.

Një pionier në botën e teknologjisë i ndan njerëzit në ata që do të mbeten përgjithmonë “ëndërrimtarë”. Dhe ata që realisht arrijnë ëndrrat e tyre. Të tjerët të përmendur kanë një cilësi që ua bën më të lehtë përmbushjen e ëndrrave të tyre.

Mendoni ndërsa ecni

Ushtrimi jo vetëm që mban trupin tonë në formë, por edhe mendjen tonë. Steve Jobs shpesh përdorte fuqinë e ecjes së qetë për të pastruar kokën ose për të arritur të ashtuquajturat “aha” moment. Ai madje organizonte “takime në këmbë” ku dilte për një shëtitje me një grup njerëzish ndërsa ata bënin stuhi idesh për produkte të reja.

“Nuk mund të pyesësh klientët se çfarë duan dhe pastaj të përpiqesh ta ndërtosh. Deri në kohën kur të mbaroni me të, ata do të duan diçka tjetër.”

Meditim

Meditimi mund të jetë një aktivitet shumë më kërkues sesa mund të duket në shikim të parë. Megjithatë, ka një arsye pse njerëzit më të suksesshëm në botë mbështeten në meditim për të mbajtur jetën e tyre në rrugën e duhur. Praktika e meditimit të Jobs inkurajoi të menduarit e tij më krijues dhe një ndjenjë të fortë ndjeshmërie që frymëzoi dizajnin e produkteve të tij më të famshme.

“Mos u ndikoni nga opinionet e të tjerëve. Ata e mbytin zërin tuaj të brendshëm. Dhe më e rëndësishmja, gjeni guximin për të ndjekur zemrën dhe intuitën tuaj. Ata tashmë e dinë paraprakisht se çfarë vërtet dëshironi të bëheni. Çdo gjë tjetër është dytësore.”

Kushtojini vëmendje interesave të ndryshme

Steve Jobs këmbënguli se “kreativiteti është thjesht bashkimi i gjërave”. Ai ishte i njohur për ndjekjen e kurseve në dukje të palidhura gjatë gjithë jetës së tij.

Impulsi kryesor për personalitetin tuaj mund të jetë dalja nga rutina dhe më pas zbulimi i gjërave ose stimujve të rinj. Për shembull, interesohuni për lloje krejtësisht të ndryshme biznesi në të cilat jeni të angazhuar kryesisht. Lexoni një libër që ju intereson, edhe nëse nuk ka të bëjë me hobi apo punën tuaj. Asnjëherë nuk e dini se si edhe një fjali mund të jetë shtysë për të krijuar idenë tuaj.

“Puna juaj mbush një pjesë të madhe të jetës suaj dhe e vetmja mënyrë për të qenë vërtet të kënaqur është të bëni gjëra që mendoni se janë vërtet të shkëlqyera. Dhe e vetmja mënyrë për të bërë punë të mëdha është të duash atë që bën.”

Shumë herë ndodh që ëndrrat të mbeten vetëm ëndrra përgjithmonë. Në vend që të ktheheni në plane që në fakt realizohen. Megjithatë, gjithçka varet vetëm nga ne dhe nga vendosmëria jonë për të arritur diçka pikërisht duke i kthyer ëndrrat dhe idetë tona në realitet.