Joan Marques një herë tha:Eksitimi i pranimit zgjat një ditë. Eksitimi i dhënies zgjat gjithë jetën.“Nëse po kujdeseni për një të moshuar këtë sezon festash, nuk ka dhuratë më të mirë për t’i bërë këtë Krishtlindje sesa kujdesi më i mirë i mundshëm dhe kujtimet e bukura . Nuk ju kushton para. Gjithçka që kërkon është pak mendim dhe përpjekje. Dhe këtu janë disa mënyra se si mund ta bëni atë.

Planifikoni pushimet tuaja të Krishtlindjeve

Nuk ka rëndësi se çfarë bëni – është gjithmonë më e lehtë nëse keni një plan. Mendoni përsëri për të gjitha bisedat që keni pasur me ta. A kanë përmendur ndonjëherë se do të donin të bënin diçka ose të shkonin diku? A duan të vizitojnë një të afërm apo mik? Kur bëhet fjalë për dhuratat, gjëja më e rëndësishme është mendimi . Nuk ka rëndësi se sa kushton diçka – ajo që ka rëndësi është nëse i sjell një buzëqeshje personit.

Mbushni ditët tuaja me aktivitete të mbushura me argëtim

Përpiquni t’i përfshini ata në çdo aktivitet të vetëm të lidhur me Krishtlindjet që u pëlqen. Mund të jetë pjekja e biskotave ose dekorimi i pemës së Krishtlindjes dhe shtëpisë. Ndihmojini ata të zgjedhin dhe të mbështjellin dhuratën e përsosur për fëmijët ose nipërit e mbesat e tyre. Pavarësisht se çfarë aktiviteti zgjidhni, duhet të jetë diçka që ata e bëjnë me kënaqësi. T’i detyrosh ata të bëjnë detyra që nuk i pëlqejnë, nuk do t’u sillte një buzëqeshje në fytyrat e tyre.

Ndryshoni pak rutinën e tyre

Shumica prej nesh jetojnë një jetë relativisht monotone. Imagjinoni sa të zakonshme janë ditët për një të moshuar që nuk shkon në punë dhe ka vetëm disa aktivitete për të zgjedhur. Pushimet e Krishtlindjeve janë një kohë e mirë për ta ndryshuar atë. Nëse janë besimtarë, mund t’i çoni në kishë. Megjithatë, nëse nuk janë, ka shumë vende të këndshme për t’u vizituar – tregjet e Krishtlindjeve janë një prej tyre. Ju gjithashtu mund të ftoni disa miq ose familjarë. Ose nëse është më i përshtatshëm – vizitoni ato në vend të tyre. Dhe në rast se nuk kanë dëshirë të dalin ose të ftojnë miqtë, mund të kontrolloni se çfarë ka në TV dhe të zgjidhni filmat ose serialet më të mira për ta. Kombinoje atë me një grusht Krishtlindjesh ose vezë nëse shëndeti i tyre e lejon dhe ata nuk marrin ilaçe për ta parandaluar atë. Dhe ju keni recetën për një mbrëmje të këndshme dhe komode në shtëpi.

Bëjeni këtë darkë të Krishtlindjeve një për t’u mbajtur mend

Mund të filloni duke pyetur se çfarë bënin dikur në Krishtlindje. Nëse jeni gati për sfidën, mund të provoni të përsërisni pjatat dhe atmosferën. Nëse ju bashkohen në përgatitje, do të jetë edhe më mirë. Rigjallërimi i kujtimeve të vjetra me siguri do t’i kënaqë ata. Dhe ndoshta do të mësoni një histori interesante ose një recetë për një vakt të shijshëm.

Të japësh është të marrësh

Është vërtetuar se të bësh dikë të lumtur na sjell edhe ne gëzim. Dhe jo vetëm kaq, madje dhënia na bën më të lumtur se marrja. Por ju nuk merrni vetëm gëzim. Do të merrni shumë më tepër nëse i bëni Krishtlindjet të veçanta për të moshuarin për të cilin kujdeseni. Nëse punoni si kujdestare, pak përpjekje shtesë gjatë pushimeve bën dy gjëra shumë të mira. E para prej tyre është një referencë pozitive. Kur mund të jepni prova se keni bërë një punë të shkëlqyer, nuk do ta keni problem të gjeni një punë që paguhet më mirë. Zakonisht më shumë aplikantë aplikojnë për pozicione më të mira. Një referencë ju jep gjithmonë një avantazh ndaj kandidatëve të tjerë. Vlera e dytë e shtuar është se keni ndërtuar një marrëdhënie pozitive me këtë person. Përballja me ta do të jetë shumë më e lehtë tani e tutje. Arsyeja është se ata jo vetëm që do t’ju shohin si një kujdestar, por edhe si dikë që kujdeset vërtet për ta, ndoshta edhe si një mik .

Mos harroni se kur punoni me ne , keni gjithmonë dikë ku të mbështeteni kur gjërat nuk shkojnë sipas planit. Nuk ka rëndësi nëse e keni djegur darkën tuaj të Krishtlindjes, nuk mund të gjeni dritat për pemën e Krishtlindjes ose keni ndonjë problem serioz – konsulenti dhe menaxheri juaj i caktuar do të jenë aty nëse ju nevojiten, edhe gjatë festave! Ne në Atena e dimë që nuk është e lehtë të punosh gjatë një prej festave më të mëdha. Kjo është arsyeja pse ne jemi këtu për ju pavarësisht nga koha apo dita e vitit.