25 05, 2023

Стратегии за намалување на обртот на вработените

мај 25th, 2023|Categories: Компании, Вработените|

Прометот на вработените е нешто со кое треба да се справи секоја компанија. Во зависност од многу фактори како што се индустријата, видот на работа и пред се условите за работа, може да биде помал или поголем. Флуктуацијата може да биде здрава или нездрава. Успехот или неуспехот на бизнисот во голема мера зависи од тоа кој е.

26 10, 2022

Синдром на исцрпеност – стапица на сегашното време

октомври 26th, 2022|Categories: Компании, Вработените, Клиенти, Правен совет, Работна средина|

Исцрпеноста погодува се повеќе луѓе. Причината е моменталното брзо темпо на живот, високите барања или желбата за перфекционизам и самореализација. Но, постои решение за овој проблем и начини како да се спречи тоа.

26 11, 2020

Дали сакате врвен талент? Дајте им на вработените флексибилност што ја бараат

ноември 26th, 2020|Categories: Компании, Вработените|Tags: |

Дали сакате да го зголемите задоволството и продуктивноста на вработените? Понудете флексибилност на работното место.

5 11, 2020

Грешки во преговорите што треба да се избегнуваат

ноември 5th, 2020|Categories: Компании, Вработените|

Без разлика дали преговарате за плата на ново работно место, барате покачување или преговарате за деловен договор, преговарањето е вештина што му треба на секој професионалец – но не е толку лесно како што изгледа.

24 09, 2020

Што очекуваат генерацијата Y и генерацијата Z од својот работодавец?

септември 24th, 2020|Categories: Вработените, Компании|

Неограничено слободно време, флексибилно работно време, бесплатни ужинки и ручеци…едноставно сè бесплатно. Ова порано беше она што работодавците мислеа дека го сакаат младите генерации. И многу работодавци речиси се усогласија. Но, со развојот на економијата и влезот на младата генерација во трудовиот сектор, приоритетите се сменија.

5 03, 2020

Какви услови создаваат работодавците за подобрување на здравјето при работа?

март 5th, 2020|Categories: Компании, Вработените|

Превенцијата има свое место во многу области од нашиот живот. Работодавачот е должен да ги применува општите принципи на превенција за да обезбеди безбедност и здравствена заштита при работа, вклучително и обезбедување информации, едукација и организација на работата и ресурсите. Zobraziť viac

13 11, 2019

Дали демографската крива влијае на работната сила?

ноември 13th, 2019|Categories: Компании, Вработените, На пазарот на трудот|

Еден од најсериозните, но не толку популарно решени проблеми денес е стареењето на населението. Во рамките на Европската Унија се евидентираат проблематични показатели за наталитетот, што го поставува прашањето за иднината на работната сила не само кај нас.

22 10, 2019

Мобилност на трудот во 2020 година

октомври 22nd, 2019|Categories: Компании, Вработените, На пазарот на трудот|

Мобилноста на работната сила е еден од основните извори на структурна невработеност, што може да сигнализира голем број на слободни работни места во време кога има голем број невработени работници. Сепак, високата стапка на невработеност генерално може да има негативен ефект врз мобилноста на работната сила, бидејќи луѓето стануваат позагрижени и несигурни за наоѓање нова

16 10, 2019

Три предрасуди и три вистини за вработените од Источна Европа

октомври 16th, 2019|Categories: Вработените, На пазарот на трудот, Компании|

ПРЕДРАСУДИ бр. 1: Недоволни квалификации Оваа работна сила е поисплатлива, но дали е и доволно квалификувана?

16 10, 2019

Кој е подобар, а кој е најдобар вработен? Дали е словачки, романски или бугарски?

октомври 16th, 2019|Categories: Компании, Вработените|

Од демографска гледна точка и старосната структура на населението на земји како Словачка, Романија, Бугарија, Полска и Унгарија, кои се земји чии жители често мигрираат за работа во земјите о